Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο «ιπτάμενος» Μίλτος διατήρησε τον τίτλο του κι έγραψε ιστορία στο Παρίσι – Χρυσός Ολυμπιονίκης για 2η συνεχόμενη φορά (video)

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο ήρθε για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι...από τον μοναδικό Μίλτο Τεντόγλου!

miltos simaia

Απίστευτος ο Μίλτος Τεντόγλου , κατέκτησε το δεύτερο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του στα 26 του και έγινε μόλις ο δεύτερης άλτης του μήκους που καταφέρνει να διατηρήσει τον τίτλο του σε Ολυμπιακούς Αγώνες πίσω μόνο από τον Καρλ Λούις!

Παράλληλα ο  Μίλτος Τεντόγλου έγινε μόλις ο 10ος αθλητής στην ιστορία του αγωνίσματος με δύο Ολυμπιακά μετάλλια.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε τον αγώνα του με άλμα στα 8.27μ, ενώ λίγο μετά ο Ιταλός Ματία Φουρλάνι προσγειώθηκε στα 8.34μ, για να αφήσει δεύτερο τον Τεντόγλου. Ο ίδιος απάντησε στη δεύτερη προσπάθεια με 8.48μ, για να ανέβει ξανά πρώτος και να παραμείνει εκεί. Το τρίτο του άλμα μετρήθηκε στα 8.24μ και μετά το τέλος της τρίτης προσπάθειας βρισκόταν στην πρώτη θέση όσο ο Τζαμαϊκανός Γουέιν Πίνοκ είχε ανέβει στη δεύτερη θέση με 8.36μ.

Έπειτα, ο Τεντόγλου είχε άλμα στα 8.36μ και στην πέμπτη προσπάθειά του στα 8.31μ, ενώ παρέμενε πρώτος. Οι αντίπαλοί του δεν κατάφεραν να τον ξεπεράσουν και έτσι ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο!

 

Ο «άρχοντας» του μήκους δεν έμεινε ικανοποιημένος από το χρυσό: «Δεν ήμουνα καλός σήμερα»!

Τεντογλου υποκλιση

Ο «άρχοντας» του μήκους δεν έμεινε ικανοποιημένος από το χρυσό: «Δεν ήμουνα καλός σήμερα»!

Η ειρωνεία είναι ότι ενώ στο μήκος έχει σαρώσει τα μετάλλια, δεν έχει καταρρίψει το…