Ομόφυλα ζευγάρια: Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος για το νομοσχέδιο

Συνεδριάζει εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος την Τρίτη (23/1) με θέμα συζήτηση το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

EK MHTSOTAKIS

Τη πραγματοποίηση έκτακτης Συνεδρίας την Τρίτη (23/1), με θέμα συζήτησης τη θέσπιση γάμου μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος.

Η συνεδρίαση θα γίνει στο  Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Ο Μητσοτάκης είδε τον Ιερώνυμο

Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συναντήθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή την περασμένη εβδομάδα και συζήτησαν για την κυβερνητική ρύθμιση που θα καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε τον επικεφαλής της Ελλαδικής Εκκλησίας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να απαλειφθούν οι διακρίσεις και να εξασφαλιστεί η ισότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια στο ζήτημα του πολιτικού γάμου, αλλά και να αναγνωριστούν και τα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες επανέλαβε την πάγια θέση της Eκκλησίας και την αντίθεση των ιεραρχών και τον ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…