Ομολογία της ΕΛ. ΑΣ για την γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία : Νόμιμα είχε στην κατοχή του ο δράστης την καραμπίνα

Το όπλο του είχε αφαιρεθεί προσωρινά κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας τον Μάιο αλλά μετά την αθώωσή του του επεστράφη.

Αμφιλοχία οδος

Τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία σοκάρουν και προκαλούν εύλογα για μια ακόμη φορά ερωτήματα, όσο αφορά τους χειρισμούς των αστυνομικών αρχών.

Ο δράστης όχι μόνο κυκλοφορούσε ελεύθερος, καθώς η ΕΛΑΣ παραδέχτηκε ότι επί δύο ημέρες δεν μπορούσε να τον εντοπίσει στα πλαίσια του αυτοφώρου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει το θύμα, αλλά τώρα αποκαλύπτεται ότι επέστρεψαν την καραμπίνα στον 43χρονο πριν 1,5 μήνα.

 

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: «Έλα σπίτι, αλλιώς θα σκοτώσω την κόρη μας» (video)

 

Συγκεκριμένα, στις 12 Μαΐου 2024, ο 43χρονος κατόπιν υποβολής μηνύσεως της 36χρονης είχε συλληφθεί εντός των ορίων του αυτοφώρου για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες. Την ίδια μέρα, όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές αφαιρέθηκε το όπλο από την κατοχή του δράστη.

Ωστόσο, στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την ΕΛΑΣ, ότι ο δράστης  νόμιμα είχε στην κατοχή του το όπλο με το οποίο αφαίρεσε τη ζωή της συζύγου του και στην συνέχεια και τη δική του

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση ο δράστης κατείχε νόμιμα το εν λόγω όπλο, για το οποίο διέθετε σχετική άδεια σε ισχύ και όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Την 12 Μαίου 2024, κατόπιν σχηματισμού δικογραφίας για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, από τις αρμόδιες Αρχές είχε αφαιρεθεί το εν λόγω όπλο από την κατοχή του δράστη, ωστόσο, ένεκα αθώωσης αυτού, με απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αγρινίου, και όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, εφόσον δεν είχε γίνει χρήση του όπλου στον εν λόγω περιστατικό, μετά από 15 ημέρες του αποδόθηκε εκ νέου με σχετική αίτησή του.

Ειδήσεις σήμερα:

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: «Έλα σπίτι, αλλιώς θα σκοτώσω την κόρη μας» (video)

Wimbledon: Ο Μεντβέντεφ έβρισε Ελληνίδα διαιτήτρια – «Άντε γα@@@@» (Video)

Λάρισα: Εικόνες αποκάλυψης στην Εθνική Οδό – Έντομα «έκλεισαν» τον δρόμο (video)

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι