Όπλα και εκρηκτικά σε σπίτια εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ

[…]

peripoliko 5

Όπλα και εκρηκτικά βρήκαν σε έρευνες που διενήργησαν από το πρωί της Δευτέρας άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στην Αττική.

Τέσσερις αλλοδαποί, τούρκοι κουρδικής καταγωγής προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκαν στην Αντιτρομοκρατική.  Οι συλληφθέντες φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση DHPC. 

Στα ευρήματα συγκαταλέγονται ένα καλάσνικοφ, τρεις γεμιστήρες, ένα πιστόλι 7,65, ένα πιστόλι browning 7,65, ένα πιστόλι cz, ένας σιγαστήρας, ένα υποπολυβόλο scorpion 9mm, πλήθος σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων, πέντε περίπου ζελατοδυναμίτιδα, δύο χεοροβομβίδες, τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης.

Τα ευρήματα στο σπίτι στο Γκύζι παραπέμπουν τις αρχές στα εκρηκτικά που είχαν εντοπίσει μέσα σε ταχύπλοο στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Χίο και Οινούσσες, όταν πριν από δύο χρόνια είχαν βρεθεί δύο αντιαρματικές ρουκέτες, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, μεγάλος αριθμός εκρηκτικών μηχανισμών και σφαιρών και ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και δυο τούρκοι οι οποίοι σχετίζονταν με την συγκεκριμένη οργάνωση.

Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί την DHPC μια από τις μεγαλύτερες τρομοκρατικές οργανώσεις που έχει επιτεθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας και στα γραφεία του Ερντογάν στην Άγκυρα.