Ώρες αγωνίας για το 4χρονο παιδάκι που χτύπησε από κορμό στην περιοχή της Παύλιανης

Το απόγευμα της Τρίτης, μια οικογενειακή εξόρμηση στην ορεινή Παύλιανη μετατράπηκε σε εφιάλτη, όταν ένα 4χρονο παιδάκι τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα να κριθεί άμεση η διακομιδή του στην Αθήνα.

Παυλιανη

Από τη μία στιγμή στην άλλη το ξέγνοιαστο παιχνίδι δύο μικρών παιδιών στην ευρύτερη περιοχή της Παύλιανης μετατράπηκε σε εφιάλτη.

Οι στοιβαγμένοι κορμοί στην άκρη του δρόμου, άγνωστο πως, κύλησαν και χτύπησαν το ένα παιδάκι 4 ετών στο θώρακα και στο κεφάλι και το αδερφάκι του στο πόδι. Μιλώντας στο Newsbomb.gr ο δήμαρχος Λαμιέων, Πανουργιάς Παπαϊωάννου ανέφερε ότι «το παιδί βρισκόταν με τους γονείς και τον αδερφό του περίπου 4-5 χιλιόμετρα έξω από την Παύλιανη, πιθανότατα για κατασκήνωση».

Η κατάσταση του παιδιού ήταν τόσο σοβαρή, που ξεκίνησε αμέσως μια δραματική επιχείρηση διάσωσης. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Λαμίας, με τη συνοδεία γιατρών, έσπευσε να παραλάβει το παιδί. Στο δρόμο, οι γιατροί πάλευαν να το κρατήσουν στη ζωή, παρακολουθώντας διαρκώς τα ζωτικά του σημεία, ενώ στο Νοσοκομείο Λαμίας μια ολόκληρη ομάδα ιατρών περίμενε με αγωνία.

Η κατάστασή του κρίθηκε τόσο σοβαρή που η χειρουργική επέμβαση στη Λαμία δεν ήταν εφικτή. Με δύο γιατρούς στο πλευρό του, αναισθησιολόγο και νευροχειρουργό, το παιδί διακομίστηκε μέσα στη νύχτα στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Με τους  δύο γιατρούς συνοδεία, έναν αναισθησιολόγο της ΜΕΘ και έναν νευροχειρουργό, το ασθενοφόρο έφτανε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα στο Παίδων Αγία Σοφία. Και εκεί υπήρχε ένα ολόκληρο επιτελείο σε ετοιμότητα που παρέλαβε το 4χρονο παιδί για να μπει άμεσα σε χειρουργείο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η κατάστασή του εξακολουθεί να θεωρείται κρίσιμη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Ειδήσεις σήμερα:

Απάντηση Ακρίτα σε Απ. Κακλαμάνη: «Με πήρατε, λέτε, κι εμένα τηλεφωνο και δεν με βρήκατε;»

Τζάκρη: Είδε τον Άδωνι στο MEGA και έστειλε μήνυμα στον Ευαγγελάτο – «Γιατί νομίζετε ήρθε στην Ελλάδα ο Φουρνιέ;»

Περίεργα πράγματα στον αέρα του ΣΚΑΪ: O Πορτοσάλτε καταγγέλει σκάνδαλο με ελληνοποίηση πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού (video)

Ρέθυμνο: Εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ ο κτηνοτρόφος θύμα της δολοφονικής επίθεσης στο Βιλανδρέδο

Ρέθυμνο: Εσπευσμένα στο ΠΑΓΝΗ ο κτηνοτρόφος θύμα της δολοφονικής επίθεσης στο Βιλανδρέδο

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση για τον κτηνοτρόφο, που δέχθηκε πυροβολισμούς από αγνώστους στο χωριό Βιλανδρέδο…

Το ευχαριστώ της Έλενας Ακρίτα στον Κώστα Βαξεβάνη: «Η μητέρα μου και εγώ σε ευχαριστούμε»

Το ευχαριστώ της Έλενας Ακρίτα στον Κώστα Βαξεβάνη: «Η μητέρα μου και εγώ σε ευχαριστούμε»

Η Ελενα Ακρίτα κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι έκοψε τη μητέρα της, ιστορικό στέλεχος του…

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης αθώωσης των δύο κατηγορούμενων

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ασκήθηκε έφεση κατά της απόφασης αθώωσης των δύο κατηγορούμενων

Η μητέρα και η αδερφή του δημοσιογράφου κατέθεσαν έφεση θεωρώντας ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν…