Newsroom

Newsroom

Οργή από ΚΝΕ για τον πυροβολισμό 16χρονου στη Θεσσαλονίκη: Καμία ανοχή στην κρατική βία

«Άραγε το να μην πληρώσει κάποιος τη βενζίνη στην Ελλάδα της ενεργειακής φτώχειας και δυστυχίας θα τιμωρείται με πυροβολισμό;»

Screenshot 6 2

«Ο εν ψυχρώ πυροβολισμός στο κεφάλι 16χρονου από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, επειδή δεν πλήρωσε 20 ευρώ βενζίνη, προκαλεί μόνο οργή και αποτροπιασμό.

Μετά το περιστατικό με τη δολοφονία του 18χρονου ρομά στο Πέραμα, όπου κατέρρευσε η εκδοχή της αστυνομίας, έρχεται ξανά στο προσκήνιο η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, αφήνοντας έναν 16χρονο σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Άραγε το να μην πληρώσει κάποιος τη βενζίνη στην Ελλάδα της ενεργειακής φτώχειας και δυστυχίας θα τιμωρείται με πυροβολισμό;», αναφέρει η ΚΝΕ σε σχόλιό της.

«Είναι προφανές ότι οι δυνάμεις καταστολής αποθρασύνονται στο έδαφος υπεράσπισης μιας πολιτικής εχθρικής για τον λαό και τη νεολαία. Καμία συγκάλυψη – Καμία ανοχή στην κρατική βία!», καταλήγει η ΚΝΕ.

Συνελήφθη αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ

Συνελήφθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης.

Ο ανήλικος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο αφαίρεσης σφαίρας από το κεφάλι και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Κατά πληροφορίες, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε η εμπλοκή του δικυκλιστή αστυνομικού στο αιματηρό περιστατικό και με εισαγγελική εντολή κρατείται.

Η καταδίωξη ξεκίνησε, όταν η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι ο ανήλικος έβαλε καύσιμα σε βενζινάδικο και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

 

Γιώργος Κύρτσος: Πήρε θέση για την κόντρα της ΝΔ με τον Νίκο Παππά – «Τα έχουν μπερδέψει ορισμένοι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ»

Κύρτσος

Γιώργος Κύρτσος: Πήρε θέση για την κόντρα της ΝΔ με τον Νίκο Παππά – «Τα έχουν μπερδέψει ορισμένοι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ»

Επίθεση στον τρόπο που χειρίζονται τις καταστάσεις στην αστυνομία οι συνδικαλιστές της ΕΛΑΣ έκανε ο…