Οργή αστυνομικών κατά Μητσοτάκη: «Σας φτύνουμε, δεν ψιχαλίζει – Θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις εκλογές»

«Θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές γίνουν. Όχι γιατί μας δώσατε 40 λεπτά αύξηση, αλλά γιατί μας φερθήκατε σαν ζητιάνους....».

5707785

Πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόρης Γερακαράκος, ο οποίος εξέφρασε την οργή του για την απόφαση του πρωθυπουργού να μην δώσει αυξήσεις στην ΕΛΑΣ, παρά μόνο ένα επιπλέον 20% στη νυχτερινή αποζημίωση.

«Θα έπρεπε να ντρέπεται και ο ίδιος και αυτοί που το εισηγήθηκαν, αλλά για να υπάρξει ντροπή πρέπει να υπάρχει φιλότιμο και συναίσθηση του τι λες και τι κάνεις. Νομίζετε ότι μπορείτε να εξευτελίζετε τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Γρηγόρης Γερακαράκος στη δήλωσή του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εξευτελίζει τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους, δηλώνοντας ότι η αύξηση είναι ανεπαρκής και δείχνει έλλειψη σεβασμού προς τους εργαζόμενους στην αστυνομία. Ανέφερε επίσης, ότι οι αστυνομικοί θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στις επόμενες εκλογές, υπογραμμίζοντας ότι η συγκεκριμένη αύξηση δεν αντισταθμίζει τη συνολική έλλειψη εκτίμησης που νιώθουν.

«Σας φτύνουμε δεν ψιχαλίζει και θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Όχι γιατί μας δώσατε 40 λεπτά αύξηση, αλλά γιατί μας φερθήκατε σαν ζητιάνους….. Γιατί δεν σεβαστήκατε τους νεκρούς μας…… Γιατί στην τελική δεν αξίζετε ούτε 40 cents….. “Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”».

«Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» – Αναλυτικά η ανάρτησή του

«Χθες βράδυ ακούσαμε από τον κ. Πρωθυπουργό αύξηση 20% στη νυχτερινή αποζημίωση!

Ας μιλήσουμε λοιπόν ξεκάθαρα και χωρίς όμορφα και στρογγυλά λόγια.

Θα έπρεπε να ντρέπεται και ο ίδιος και αυτοί που το εισηγήθηκαν, αλλά για να υπάρξει ντροπή πρέπει να υπάρχει φιλότιμο και συναίσθηση του τι λες και τι κάνεις. Νομίζετε ότι μπορείτε να εξευτελίζετε τους Αστυνομικούς και τις οικογένειές τους. Ακούστε το λοιπόν μια και καλή….

Σας φτύνουμε δεν ψιχαλίζει και θα λάβετε το βροντερό μας μήνυμα στις ερχόμενες εκλογές όποτε αυτές και αν γίνουν. Όχι γιατί μας δώσατε 40 λεπτά αύξηση, αλλά γιατί μας φερθήκατε σαν ζητιάνους…..

Γιατί δεν σεβαστήκατε τους νεκρούς μας……

Γιατί στην τελική δεν αξίζετε ούτε 40 cents…..

“Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον”».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Με μεγάλη απογοήτευση ακούσαμε τον Πρωθυπουργό να παραδέχεται ότι η πρόσφατη αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης είναι «ενδεχομένως κατώτερη των προσδοκιών». Αυτό που η κυβέρνηση αποκαλεί «μια αρχή» δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια κίνηση που προσβάλλει την αξιοπρέπεια και τη νοημοσύνη μας. Αλήθεια, γνωρίζουν οι πολιτικοί της χώρας ότι όλα σχεδόν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες έχουν γίνει απλησίαστα για κάθε εργαζόμενο, άρα και για εμάς τους αστυνομικούς; Επίσης, γνωρίζουν ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, οι τιμές πώλησης των προϊόντων στην Ευρώπη θα αυξηθούν κατά μέσo όρο 3,3%;; Το γεγονός ότι, έστω και έμμεσα, αναγνωρίζεται πως αυτή η αύξηση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, δεν αναιρεί την ουσία του προβλήματος: ο εμπαιγμός παραμένει εμπαιγμός. Η κυβέρνηση επιλέγει να παρουσιάσει αυτή την ανεπαρκή κίνηση ως ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τόσο αμελητέο ως ουσιαστική πρόοδο. Ούτε οι υποχρεώσεις μας ούτε οι καθημερινές μας δυσκολίες μειώνονται με τέτοιες «αρχές».

Αυτή η απόφαση δεν είναι μόνο προσβλητική, αλλά και αποδεικνύει την πλήρη αδιαφορία και έλλειψη σεβασμού της κυβέρνησης προς τους ανθρώπους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Αντί να αναγνωριστεί η προσφορά μας με ουσιαστικά μέτρα στήριξης, λαμβάνουμε μια “αύξηση” που ξεπερνά τα όρια της κοροϊδίας. Δεν θα ανεχτούμε άλλο αυτή την απαξιωτική αντιμετώπιση. Απαιτούμε άμεσα δικαιοσύνη και σεβασμό, διεκδικώντας οριζόντιες αυξήσεις για όλους τους αστυνομικούς, τουλάχιστον 100,00 € το μήνα καθαρά, ενώ καλούμε όλα τα μέλη μας να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για δυναμικές κινητοποιήσεις. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Η αξιοπρέπειά μας και η δικαιοσύνη στις απολαβές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Η απάντησή μας θα είναι ανάλογη της προσβολής που δεχτήκαμε».

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Αυτές τις περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Οι χάρτες Meteo και Αρναούτογλου

Κασσελάκης: Aκύρωσε προγραμματισμένη συνέντευξη στο MEGA μετά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ – Τι σχολίασαν οι δημοσιογράφοι (video)

Διακοπές στο Μπιλμπάο ναι, στην Ελλάδα ποτέ (πια)

Μωραΐτης: Πέταξε στον κάλαθο αχρήστων το εξώδικο της Γεροβασίλη – «Εντάξει κυρία Όλγα, το έλαβα»

Απάντηση του Μάρκου Σεφερλή στις επικρίσεις του Σεργουλόπουλου: Τα πλατό της ΕΡΤ δεν είναι αρένα για να κατασπαράζεις συναδέλφους σου

Απάντηση του Μάρκου Σεφερλή στις επικρίσεις του Σεργουλόπουλου: Τα πλατό της ΕΡΤ δεν είναι αρένα για να κατασπαράζεις συναδέλφους σου

Ο κωμικός απάντησε στην αρνητική κριτική που δέχτηκε από τον παρουσιαστή

Αναστάτωση στο Α.Τ. Αιγίου: Κρατούμενος απείλησε αστυνομικό ότι θα τον σκοτώσει όταν βγει

Αναστάτωση στο Α.Τ. Αιγίου: Κρατούμενος απείλησε αστυνομικό ότι θα τον σκοτώσει όταν βγει

Αναστάτωση επικράτησε στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, όταν 29χρονος κρατούμενος κινήθηκε απειλητικά κατά αστυνομικού.

Επικό σχόλιο Μουρούτσου για τους Παραολυμπιονίκες: «Έχουν φάει πρόστιμο, οι αποσκευές είναι υπέρβαρες» (video)

Επικό σχόλιο Μουρούτσου για τους Παραολυμπιονίκες: «Έχουν φάει πρόστιμο, οι αποσκευές είναι υπέρβαρες» (video)

Η ελληνική αποστολή επέστρεψε από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024… φορτωμένη με μετάλλια και ο Μιχάλης…