Οργή Ντε Νίρο κατά Τραμπ: «Είναι ένας κλόουν που θα μπορούσε να γίνει τύραννος» (video)

Ως «κλόουν» και «τύραννο» χαρακτήρισε μπροστά από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο τον Ντόναλντ Τραμπ, με τον ηθοποιό να στηρίζει θερμά τον Τζον Μπάιντεν.

ντενιρο

Κατά του Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μπροστά από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς χαρακτήρισε τον πρώην αμερικανό πρόεδρο  «κλόουν» που θα μπορούσε να γίνει «τύραννος» και εξέφρασε την στήριξή του στον Τζο Μπάιντεν.

«Είναι η συνοικία μου», δήλωσε ο θρύλος του Χόλιγουντ, καθώς στεκόταν στο πεζοδρόμιο. «Λατρεύω αυτήν την πόλη, δεν θέλω να καταστραφεί. Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θέλει απλά να καταστρέψει αυτήν την πόλη, όπως επίσης τη χώρα και εν τέλει, θα μπορούσε να καταστρέψει τον κόσμο», είπε ο διάσημος πρωταγωνιστής, επικριτής εδώ και καιρό του πρώην Ρεπουμπλικανού προέδρου.

Η παρέμβαση του Ντε Νίρο οργανώθηκε από την ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν κι ενώ ταυτόχρονα, δύο βήματα μακριά, ο Ντόναλντ Τραμπ άκουγε τους δικηγόρους του να αγορεύουν και να ζητούν την αθώωσή του στη δικαστική αίθουσα, όπου διεξάγεται η ποινική δίκη του.

Έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία να τον σταματήσουμε

«Έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία και κανείς δεν γελάει τώρα. Τώρα είναι η ώρα να τον σταματήσουμε. Αν μπει μέσα… Μπορώ να σας πω από τώρα, δεν θα φύγει ποτέ», δήλωσε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο. «Είναι αυτή η χώρα στην οποία θέλουμε να ζούμε; Θέλουμε να διοικεί αυτή τη χώρα και να λέει ”Δεν φεύγω, είμαι δικτάτορας για μια ζωή”;».

«Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε τις ελευθερίες μας και να κρατήσουμε την ανθρωπιά μας είναι να ψηφίσουμε τον Τζο Μπάιντεν για πρόεδρο», δήλωσε ο θρυλικός ηθοποιός.

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι κατηύθυνε «έναν οργισμένο όχλο» να εισβάλει στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ μετά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν στις εκλογές του 2020, προσθέτοντας ότι ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός «έτρεξε και κρύφτηκε στον Λευκό Οίκο» κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων, στα οποία τραυματίστηκαν δεκάδες αστυνομικοί.

Όμως «ξεχάσαμε τα μαθήματα της ιστορίας που μας δείχνουν ότι άλλους κλόουν δεν τους είχαν πάρει στα σοβαρά μέχρι που έγιναν άγριοι δικτάτορες», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Με τον Τραμπ, έχουμε μια δεύτερη ευκαιρία και κανείς δεν αστειεύεται πλέον. Έχουμε μια μοναδική ευκαιρία να τον σταματήσουμε καταψηφίζοντάς τον, μία και για πάντα», επέμεινε ο ηθοποιός.

Φορώντας γκρίζο πουκάμισο, μαύρο σακάκι και γυαλιά ηλίου, ο ηθοποιός έκανε τις δηλώσεις αυτές έχοντας στο πλευρό του δύο αστυνομικούς που ήταν παρόντες στην επίθεση στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου του 2021, «πραγματικοί ήρωες», σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ο μοναδικός τρόπος για να προστατεύσουμε τις ελευθερίες μας και να διατηρήσουμε την ανθρωπιά μας είναι να ψηφίσουμε τον Τζον Μπάιντεν», είπε ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο μπροστά από μια σειρά μικροφώνων.

 

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

λεωτσακος

Πέθανε ο δημοσιογράφος και μουσικολόγος Γιώργος Λεωτσάκος – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον βετεράνο της μουσικοκριτικής…

Θεσσαλονίκη: 38χρονος ποδοπάτησε ιδιοκτήτη οίκων ανοχής – Οι οικονομικές διαφορές που οδήγησαν στο φρικτό έγκλημα

oikos anoxhs

Θεσσαλονίκη: 38χρονος ποδοπάτησε ιδιοκτήτη οίκων ανοχής – Οι οικονομικές διαφορές που οδήγησαν στο φρικτό έγκλημα

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Τρίτης (13/08) στην «γειτονιά του έρωτα», στην περιοχή των…