Οργή στην Συρία για την δολοφονία κορυφαίας γιατρού από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στη Δαμασκό

Σε επιθέσεις εναντίον ιατρικού προσωπικού και νοσοκομείων όπως και στον Λίβανο , που είναι έγκλημα πολέμου, προχωράνε χωρίς δισταγμό. οι ισραηλινές δυνάμεις.

Rahaf

Διάσημη γιατρός και νεφρολόγος σκοτώθηκε από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Δαμασκό. Η Συρία κάνει λόγο για “στοχευμένη” δολοφονία, Ενώ τα τοπικά ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι ο στόχος του βομβαρδισμού ήταν κατοικημένη περιοχή που δεν αποτελούσε στρατιωτικό στόχο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι άμαχοι.

Η Δρ Rahaf Qamhiyeh, ήταν διάσημη γιατρός με ειδικότητα στις παθήσεις των νεφρών, υπηρετούσε στη Διεύθυνση Υγείας της Δαμασκού και σκοτώθηκε κατά την επίθεση σε κτίριο κατοικιών στη συνοικία Mazzeh της Συριακής πρωτεύουσας σήμερα το απόγευμα.

Ήδη αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι η Συρία θα είναι ο επόμενος στόχος του Ισραήλ, μόλις τελειώσει με το Λίβανο.

«Έγκλημα πολέμου»

Μάλιστα νωρίτερα σήμερα Τετάρτη (9/10), σε επιθέσεις εναντίον ιατρικού προσωπικού και νοσοκομείων εντός του Λιβάνου, που είναι έγκλημα πολέμου, προχωράνε χωρίς δισταγμό σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις από τον ΠΟΥ και το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, οι ισραηλινές δυνάμεις. Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας 28 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν την Πέμπτη στον Λίβανο, ενώ παράλληλα η πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη περιορίζεται, καθώς πάνω από 30 εγκαταστάσεις υγείας έκλεισαν στο νότο και πέντε νοσοκομεία εκκενώθηκαν είτε εν μέρει είτε πλήρως στη Βηρυτό.Ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου δήλωσε ότι τα ισραηλινά πλήγματα που έπληξαν εννέα νοσοκομεία και 45 κέντρα υγείας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες.

«Πρόκειται για έγκλημα πολέμου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό», δήλωσε ο Φιράς Αμπιάντ. «Οι διεθνείς νόμοι είναι ξεκάθαροι όσον αφορά την προστασία αυτών των ανθρώπων – εννοώ των παραϊατρικών. Ποιος έδωσε στο Ισραήλ το δικαίωμα να είναι ταυτόχρονα ο δικαστής και ο εκτελεστής;»

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ζητά να μεταδοθεί ζωντανά σε όλη τη χώρα η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο

Στα social media χάρηκαν περισσότερο από τον Βασίλη Κικίλια με την αγορά του σπιτιού

Τέμπη: Για 38.000 θεατές η άδεια για τη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο… για 60.000 στη Βίσση – Η αποκάλυψη Ασλανίδη

Η συναυλία για Τέμπη θα τα έχει όλα, ακόμα και εισιτήριο… όλα εκτός από ευθύνες

Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr

Οδηγός τρόλεϊ και ταξιτζής «αρπάχτηκαν» στο Σύνταγμα – Σταμάτησε η κυκλοφορία (video)

Οδηγός τρόλεϊ και ταξιτζής «αρπάχτηκαν» στο Σύνταγμα – Σταμάτησε η κυκλοφορία (video)

Μεγάλη ένταση επικράτησε στην πλατεία Συντάγματος, όταν οδηγός τρόλεϊ, απείλησε ταξιτζή που σταμάτησε για να…