Π. Μπαλτάκος: Κάποιος έπρεπε να έχει επαφή μαζί τους – Ότι έκανα ήταν για το καλό της παράταξης”

[…]

baltakos samaras 660

Μόνο… ανδριάντα έξω από το Μέγαρο Μαξίμου δεν ζήτησε να στηθεί προς τιμήν του ο Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης ανέφερε πως αποφάσισε, εν αγνοία του πρωθυπουργού, να διαδραματίσει συγκεκριμένο ρόλο για το καλό της ΝΔ και της χώρας. «Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στη Χρυσή Αυγή. Έλεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να αποκτήσω την εμπιστοσύνη τους», υποστήριξε, διευκρινίζοντας πως «ο πρωθυπουργός ήξερε ότι πρέπει να απεγκλωβίσουμε τον κόσμο από την Χρυσή Αυγή, το τι έκανα εγώ γι αυτό τον λόγο δεν το ήξερε»

Για τις αναφορές του στον Νίκο Δένδια και τον Χαράλαμπο Αθανασίου, ισχυρίστηκε πως αυτές βασίζονται σε ό,τι διάβασε στον Τύπο, και δεν του είπε ο πρωθυπουργός ότι πήρε ο ίδιος τους υπουργούς του και τους «κατσάδιασε».

Παραδέχθηκε εξάλλου ότι υπάρχουν κι άλλες συνομιλίες πριν από αυτή και μετά από αυτή, και άρα μάλλον η Μπαλτακιάδα θα έχει και sequel…

Διαβάστε αναλυτικά 

“Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε 500.000 Έλληνες εγκλωβισμένους στην Χρυσή Αυγή…”, ανέφερε μιλώντας στον Ν. Χατζηνικολάου και τον Real Fm το πρόσωπο των ημερών, μετά και τις αποκαλύψεις βόμβα του Ηλία Κασιδιάρη με την δημοσιοποίηση του επίμαχου βίντεο που έδειχνε τον ίδιο να συζητά με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης για τις συλλήψεις των ηγετικών στελεχών του ακροδεξιού κόμματος. Στη συνέχεια ο κ. Μπαλτάκος δέχθηκε σειρά ερωτήσεων, απαντώντας τόσο για το αν γνώριζε ο κ. Α. Σαμαράς τις μυστικές του συναντήσεις με τους βουλευτές της ΧΑ, όσο και για τους λόγους που ο ίδιος λειτουργούσε στη σκιά του Πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα, ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, είπε, μεταξύ άλλων πως, “Έπρεπε να γνωρίζουμε τα μυστικά και τις κινήσεις τους, για αυτό και μιλούσα μαζί τους. Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε τι έκανα, γιατί δεν φορτώνεις έναν πρωθυπουργό με την καθημερινότητα και τις λεπτομέρειες. Ήξερε όμως ότι έπρεπε να κερδίσουμε ξανά όσους έφυγαν από εμάς και πήγαν στην Χρυσή Αυγή. Ο Κασιδιάρης με προσέγγισε και ζήτησε να μιλήσουμε γιατί είχε κάποια παράπονα, όπως έχουν πράξει και πολλοί άλλοι βουλευτές των άλλων κομμάτων. Είχα απορία και ήθελα να μάθω που το πάει, για αυτό και δέχτηκα την συνάντηση μαζί του, αλλά όταν είδα που το πήγαινε έκοψα και τις επαφές με αυτούς τους. Τους έλεγα από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπήρχε καμία σκευωρία κατά της ΧΑ. Αυτό που τους είπα ήταν όλα γραμμένα και τα είχα διαβάσει στον τύπο και είχαν ειπωθεί στα δελτία ειδήσεων. Δεν τους είπα τίποτα περισσότερο, από αυτά που είχα διαβάσει. Ήθελα να μάθω τις πολιτικές τους σκέψεις και κινήσεις που θα ακολουθούσαν μετά και την δολοφονία Φύσσα και για αυτό έκανα συναντήσεις μαζί τους. 

“Ήξερα πώς μπορεί να με γράφουν – Δεν θυμάμαι αν τους έχω πει κάτι άλλο…”

Στη συνέχεια, ο κ. Μπαλτάκος απάντησε στο αν έχει πει κάτι “βαρύτερο” στα μέλη της ΧΑ, αλλά για πολλοστή φορά, έδειξε να μην θυμάται, λέγοντας χαρακτηριστικά πως, “Δεν θυμάμαι μετά από 6 μήνες αν έχω πει κάτι άλλο, αλλά ότι και να έχω πει εξυπηρετεί τους δικούς τους σκοπούς. Το σκέφτηκα ότι μπορεί να με έγραφαν αλλά έτσι λειτουργούν αυτοί οι άνθρωποι. Έχω συναντηθεί με πολλούς από την Χρυσή Αυγή είτε στα γραφεία τους, είτε στα γραφεία μας είτε και στους διαδρόμους της Βουλής. Συνεργαζόμασταν με την ΧΑ και για πολιτικά ζητήματα. Υπήρχαν τροπολογίες, για παράδειγμα, που και εκείνοι τις ήθελαν, οπότε και αυτοβούλως έρχονταν στο γραφείο μου, αλλιώς τους καλούσα εγώ. Δεν θυμάμαι να είχα πάρει ποτέ τηλέφωνο κάποιον υπουργό για να παρέμβω στο θέμα των διώξεων και πολιτικών εξελίξεων γύρω από την ΧΑ. Δεν έπινα καφέδες με τους βουλευτές της ΧΑ. 

“Μισή ώρα μετά τις αποκαλύψεις παραιτήθηκα…” 

Δεν μίλησα καθόλου με τον Πρωθυπουργό. Πήγα στο Μαξίμου μισή ώρα μετά τις αποκαλύψεις και παραιτήθηκα. Δεν είχα λόγο να ενημερώνω τον Σαμαρά για κινήσεις που θα μπορούσαν να τον εκθέσουν. Θα έπρεπε να τον “φορτώνω” με τον Μιχαλολιάκο και τον Κασιδιάρη, όταν αυτός έχει να αντιμετωπίσει την Μέρκελ και τον Σόιμπλε; Εγώ δεν έπρεπε να έχω πρωτοβουλίες;
 
“Η πρόθεση μου ήταν αγαθή…”

“Η ΝΔ είναι παράταξη ευθύνης, μια κεντροδεξιά παράταξη που κινδυνεύει να χάσει το δρόμο της τα τελευταία χρόνια. Έκανα τα πάντα για να διεισδύσω στην ΧΑ και να φέρω πίσω εγκλωβισμένους ψηφοφόρους της ΝΔ. Με την δήλωσή μου ότι είμαι αντικομουνιστής, η οποία δεν ήταν τυχαία, “σάρωσα” τα σωθικά της ΧΑ. Με τις συναντήσεις που έκανα μαζί τους ακολουθούσα μια πολιτική γραμμή για τους 500 χιλιάδες εγκλωβισμένους ψηφοφόρους μας στο κόμμα της ΧΑ. Αν απεγκλωβίζονταν οι ένστολοι και οι ιερωμένοι από αυτόν τον χώρο θα ευνοούνταν η ΝΔ, αλλά και η Αριστερά. Δεν είναι η θέση που κάνει τον άνθρωπο, αλλά ο άνθρωπος. Δεν είναι αυτή η ιστορία μου. Πιστεύω ότι η πρόθεση μου ήταν αγαθή. 

“Δεν μπορεί να ξεκινήσει δικαστική έρευνα με ένα προϊόν υποκλοπής…”

“Το υλικό αυτό λόγω του ότι είναι προϊόν υποκλοπής δεν μπορεί να μπει σε καμία δικογραφία. Η κασέτα αυτή δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο δικαστικής έρευνας. 

“Δεν γνωρίζω που είναι ο γιος μου…”

Ο γιος μου δεν μπήκε μέσα στο γραφεία τους. Άπλα είδε τους βουλευτές και τους ρώτησε με έντονο ύφος που είναι ο Κασιδιάρης. όταν αυτοί κατάλαβαν ότι αναζητούσε τον Κασιδιάρη τότε άρχισαν να φωνάζουν και ακολούθως πήγαν και υπέβαλλαν μηνύσεις λέγοντας πως τους χτύπησε και τέτοια. Ο γιος μου είναι αυτεξούσιος και δεν ξέρω που είναι. Αν τον βρω ή αν τον δω θα του πω και τι θα πρέπει ή τι θα έπρεπε να έχει κάνει. “        

Η Κατσαρίνη προχώρησε σε διευκρινίσεις για την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε:«Δεν είπα πως κακοποιήθηκα σωματικά από τον τότε σύντροφό μου, αναφερόμουν σε καβγά μεγάλης διάρκειας»

Η Κατσαρίνη προχώρησε σε διευκρινίσεις για την κακοποιητική συμπεριφορά που είχε:«Δεν είπα πως κακοποιήθηκα σωματικά από τον τότε σύντροφό μου, αναφερόμουν σε καβγά μεγάλης διάρκειας»

Η κωμικός θέλησε να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε στην συνέντευξή της, για τα όσα βιώσε στην…

Διδυμότειχο: Σε κατάσταση σοκ η 32χρονη που ζούσε φυλακισμένη – Φέρει εκχυμώσεις και αιματώματα

Διδυμότειχο: Σε κατάσταση σοκ η 32χρονη που ζούσε φυλακισμένη – Φέρει εκχυμώσεις και αιματώματα

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την υπόθεση κακοποίησης και βιασμού με θύμα μία 32χρονη…

Συγκλονίζει η Χρύσα Κατσαρίνη για την κακοποιητική σχέση που είχε: «Με κακοποιούσε έξι ώρες συνεχόμενα» (video)

Συγκλονίζει η Χρύσα Κατσαρίνη για την κακοποιητική σχέση που είχε: «Με κακοποιούσε έξι ώρες συνεχόμενα» (video)

H γνωστή κωμικός μίλησε και για την κακοποιητική σχέση που είχε και όσα βίωσε.