Παγκόσμιος συναγερμός: Εντοπίστηκαν επικίνδυνες τοξικές ουσίες σε προϊόντα της Shein

Μέχρι στιγμής, έχουν επιθεωρήσει 93 προϊόντα και διαπίστωσαν ότι περίπου τα μισά περιείχαν τοξικές ουσίες

SHEIN LOGO Logo

Απίστευτα είναι όσα συμβαίνουν με τη γνωστή ιστοσελίδα πώλησης φθηνών προϊόντων Shein, καθώς προϊόντα που προορίζονται για παιδιά και πωλήθηκαν στην Νότια Κορέα από την κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικών πωλήσεων Shein περιείχαν τοξικές ουσίες σε επίπεδα που ξεπερνούσαν κατά εκατοντάδες φορές τα αποδεκτά όρια, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης της Σεούλ.

Κατά την διάρκεια της τελευταίας επιθεώρησης, επέλεξαν οκτώ προϊόντα που πωλούνται από την Shein, ανάμεσά τους παιδικά παπούτσια, δερμάτινες τσάντες και μία ζώνη. Ανακάλυψαν ότι περιείχαν μεγάλες ποσότητες φθαλατών, χημικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την διάλυση των πλαστικών.

Ένα ζευγάρι παπουτσιών περιείχε 428 φορές περισσότερη ποσότητα φθαλατών από τα επιτρεπόμενα όρια και τρεις τσάντες περιείχαν ποσότητες 153 φορές περισσότερο από το όριο, σύμφωνα με τις αρχές της Σεούλ.

Αξιωματούχος της δημοτικής αρχής της Σεούλ δήλωσε ότι ζήτησε την απόσυρση των προϊόντων αυτών από την πώληση από την έναρξη των επιθεωρήσεων τον Απρίλιο και ότι οι περισσότερες πλατφόρμες συμμορφώθηκαν με τα αιτήματα αυτά.

Η Shein «λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ’ ‘όψιν την ασφάλεια των προϊόντων», δήλωσε εκπρόσωπος της κινεζικής πλατφόρμας διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία απαιτεί από τους προμηθευτές της να τηρούν τους ελέγχους και τους κανόνες της και ότι συνεργάζεται με τις διεθνείς υπηρεσίες για να εγγυηθεί την τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι μόλις γνωστοποιηθεί παράπονο, «τα προϊόντα αποσύρονται αμέσως από τα site» ώστε να διεξαχθεί έρευνα και να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα αν αποδειχθεί ότι έχουν παραβιασθεί οι κανόνες.

Τον Απρίλιο, η Ευρωπαϊκή Ενωση πρόσθεσε την Shein στον κατάλογο των ψηφιακών εταιρειών διαστάσεων ικανών ώστε να υπόκεινται σε αυστηρότερους κανόνες ασφαλείας και σε μέτρα για την προστασία από επικίνδυνα προϊόντα, ιδίως προϊόντα που μπορεί να είναι βλαβερά για τα παιδιά.

Τι είναι η Shein και πώς αναπτύχθηκε

Η SHEIN είναι μια κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που επικεντρώνεται στη γρήγορη μόδα και στα ρούχα σε προσιτές τιμές.

Ακολουθούν μερικά βασικά στοιχεία για την SHEIN:

Ιστορία:

  • Ιδρύθηκε το 2008.
  • Έχει γρήγορη ανάπτυξη, με εκτιμώμενη αξία τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.
  • Έχει γίνει μια από τις μεγαλύτερες online εταιρείες μόδας στον κόσμο.

Προϊόντα:

  • Προσφέρει μια ευρεία γκάμα ρούχων, αξεσουάρ και οικιακών ειδών, με έμφαση στις τάσεις της μόδας.
  • Προσθέτει 1000+ νέα προϊόντα καθημερινά.
  • Φημίζεται για τις χαμηλές τιμές της.

Επιχειρηματικό μοντέλο:

  • Χρησιμοποιεί εκτεταμένα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το μάρκετινγκ επιρροών για την προώθηση των προϊόντων της.
  • Έχει δεχθεί κριτική για πρακτικές εργασίας και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Συνολικά:

Η SHEIN έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν ρούχα, προσφέροντας γρήγορη μόδα σε προσιτές τιμές. Ωστόσο, η εταιρεία έχει δεχθεί κριτική για διάφορα ζητήματα, όπως οι ηθικές πρακτικές και η βιωσιμότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Εξοργισμένος με το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (video)

Μητσοτάκης: Ποια ήταν η κοπέλα που διαμαρτυρήθηκε στην ομιλία του – Η αδερφή των διδύμων Πλακιά που πέθαναν στα Τέμπη (video)

Σάλος για την απάτη στην TV ζώνη του Κοκλώνη

Δούκας και Καρυστιανού επισκέφτηκαν μαζί το σημείο που θα στηθεί «Το Δένδρο των Ψυχών»: Η αιχμηρή δήλωση για Τέμπη

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Tροχαίο στην Μεσσηνία: Στην ΜΕΘ του 401 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στην Αθήνα διακομίζεται ο πολυτραυματίας 19χρονος (video)

Ο 19χρονος που έφερε πολύ σοβαρά τραύματα μεταφέρθηκε αρχικά σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένος στην Καλαμάτα…