Newsroom

Newsroom

Πανώλη αιγοπροβάτων: Ανησυχία για ελλείψεις στην αγορά

Τις επιπτώσεις στην αγορά κρέατος λόγω της επιδημίας πανώλης στα αιγοπρόβατα τονίζουν οι κρεοπώλες

αιγοπρόβατα 1

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι κρεοπώλες -κτηνοτρόφοι για ελλείψεις σε αρνιά και κατσίκια τον Δεκαπενταύγουστο, καθώς οι σφαγές έχουν απαγορευτεί εδώ και περίπου δύο εβδομάδες λόγω των κρουσμάτων πανώλης που καταγράφηκαν σε κτηνοτροφικές μονάδες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά.

Τελειώνουν τα αποθέματα των αμνοεριφίων στα ψυγεία των κρεοπωλείων. Αν δεν αρθεί άμεσα η απαγόρευση σφαγών, θα έχουμε ελλείψεις σε αρνιά, κατσίκια και πρόβειο κρέας, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση για τη γιορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Μιλώντας στο larissanet.gr, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Κρεοπωλών Π.Ε. Λάρισας, Ευάγγελος Ρίζος, χαρακτήρισε τον Δεκαπενταύγουστο ως σημείο «κλειδί» για τα κρεοπωλεία της περιοχής.

«Ερχόμαστε αντιμέτωποι σε ακόμα μία δύσκολη περίπτωση που είναι η πανώλη των αιγοπροβάτων. Μετά από τόσες κρίσεις καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και αυτή» επεσήμανε αρχικά.

Λόγω των καιρικών συνθηκών με τις υψηλές θερμοκρασίες, βλέπουμε τον κόσμο να επιλέγει τις παραλίες, άρα δεν έχουμε δεχθεί μεγάλη επιφόρτιση και ζήτηση σε πρόβειο και αρνί», πρόσθεσε ο κ. Ρίζος.

«Το μεγάλο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε κι εμείς τον Δεκαπενταύγουστο, που εθιμοτυπικά είναι σε πρώτη ζήτηση το αρνί και το πρόβειο κρέας. Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα σφαγεία, αλλά κι αν θα υπάρξει άρση μετακίνησης» δήλωσε και τόνισε πως αν συνεχιστούν οι απαγορεύσεις, είναι θέμα χρόνου να επηρεαστεί συνολικά η λειτουργία της αγοράς.

Ο Δημήτρης Μπαλούκας, Πρόεδρος κτηνορόφων Θεσσαλίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι συνάδελφοι υπολογίζανε στο εισόδημα του κρέατος τον Δεκαπενταύγουστο. Καταλαβαίνουμε ότι για να μην γίνει η διασπορά, γίνεται αυτό, αλλά να μεριμνήσει η κυβέρνηση για τους συναδέλφους που χάνουν αυτό το εισόδημα, να μην μείνουν στο έλεος των κλειστών σφαγείων

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΦΕΤ: Βρέθηκε σαλμονέλα σε μπιφτέκια – Ανακλήθηκε το προϊόν (Εικόνα)

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Ρέθυμνο (video)

Αμαλιάδα: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της τραγωδίας – Η 38χρονη έφυγε απ’ τη ζωή έχοντας αγκαλιά το 5 ημερών παιδάκι της

Τεντόγλου από χρυσάφι – Η απονομή