Πανώλη: Με απειλές σκεπάζουν το θάψιμο των ζωντανών αιγοπροβάτων

Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση με το θάψιμο των ζωντανών αιγοπροβάτων με πανώλη σε κτηνοτροφική μονάδα στα Τρίκαλα, που ήδη ερευνάται από την Εισαγγελία Τρικάλων.

aigoprovata

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο κτηνοτρόφος φέρεται να υποστήριξε σε κατάθεσή που έδωσε ενώπιον των αρχών, ότι δέχτηκε «απειλές» από μέλη του κλιμακίου της Περιφέρειας που είχαν επισκεφτεί την κτηνοτροφική του μονάδα την ημέρα που θάφτηκαν τα αιγοπρόβατα ζωντανά.

Ο κτηνοτρόφος φέρεται να κατονόμασε συγκεκριμένο πρόσωπο που υπηρετεί στην αντιπεριφέρεια των Τρικάλων, ότι τον «απείλησε» πως σε περίπτωση που αναφέρει τι συνέβη στη μονάδα, δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ ως αποζημίωση.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κτηνοτρόφος φέρεται να δέχτηκε πιέσεις, ώστε να υποστηρίξει ότι τα αιγοπρόβατα θάφτηκαν ζωντανά με δική του ευθύνη και ότι όσα έθαψε το κλιμάκιο της Περιφέρειας που μετέβη δύο φορές στην κτηνοτροφική του μονάδα έγιναν με βάση τα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν έγινε δεκτό από την πλευρά του κτηνοτρόφου. Μάλιστα όπως ανέφερε μιλώντας στις αρχές που ερευνούν την υπόθεση, το κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας του είπε ότι πρέπει ο ίδιος να τα ακινητοποιεί και ότι προσπαθούσαν να τα σκοτώσουν χρησιμοποιώντας ρεύμα.

Να σημειωθεί πως κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφτηκε μετά τις διαστάσεις που έλαβε η υπόθεση τη μονάδα του κτηνοτρόφου με σκοπό να του επιβάλλει πρόστιμο.

Σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα

Σημειώνεται πως ήδη διεξάγεται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για το θάψιμο των αιγοπροβάτων ζωντανά, κατόπιν εντολής της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, Αγορής Παπακώστα.

Η προκαταρκτική έρευνα αφορά στα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος, της έκθεσης σε κίνδυνο και του

Εκτός από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων, άμεση ήταν και η παρέμβαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα μετά την αποκάλυψη του Documento στις 24 Ιουλίου του 2024.

Το ίδιο απόγευμα μετά από σύσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας έδωσε εντολή να αντικατασταθεί ο προϊστάμενος Κτηνιατρικής Τρικάλων ενώ παράλληλα έδωσε εντολή για πειθαρχική και διοικητική διερεύνηση του θέματος.

Επίσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγγνώμη για τον «Μυστικό Δείπνο» σε καθολικούς και χριστιανούς (video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Συγγνώμη για τον «Μυστικό Δείπνο» σε καθολικούς και χριστιανούς (video)

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα στο Παρίσι καθώς η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 δεν…