Παπανδρέου: Συνεχίζουμε με πολλή δουλειά

[…]

papandreou

Η κρίση μας δίνει την ευκαιρία και αυτή η συμφωνία μας δίνει το χρόνο να προχωρήσουμε σε όσα θέλουμε να αλλάξουμε στη χώρα, τόνισε στο μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός, μετά τις αποφάσεις των Βρυξελλών για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Ο Γιώργος Παπανδρέου σημείωσε ότι η συλλογική προσπάθεια όλων των Ελλήνων αποδίδει και ήταν αυτή που έδωσε τα όπλα στη διαπραγμάτευση της συνόδου κορυφής.
Τόνισε εκ νέου ότι η συμφωνία δεν δημιουργεί πρόβλημα για τις τράπεζες και τις συντάξεις.
“Πετύχαμε να καλύψουμε τις δανειακές ανάγκες της χώρας για τα επόμενα χρόνια και μάλιστα με ευνοϊκούς όρους” σημείωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας ότι “δεκάδες δισεκατομμύρια έφυγαν από τις πλάτες του ελληνικού λαού”.
Μίλησε ακόμη για την ανάγκη να υπάρξει δίκαιη κατανομή και να αναλάβουν ένα μέρος του χρέους οι τράπεζες.
“Θέλουμε του χρόνου να είναι η πρώτη χρονιά που δεν θα προστεθούν άλλα χρέη” είπε ο κ.Παπανδρέου και απηύθυνε κάλεσμα για ενότητα και συσπείρωση σε αυτή την εθνική προσπάθεια. “Θα χρειαστεί να δουλέψουμε μαζί, σε αυτή τη διαδρομή να είμαστε όλοι μαζί μην περιμένουμε ούτε μάγους ούτε απο μηχανής θεούς να κάνουν τη δουλειά” υπογράμμισε.
Ακόμη ο πρωθυπουργός απέρριψε τα όσα ακούγονται για κηδεμονία της χώρας και της κυβέρνησης, λέγοντας ότι “τίποτα (στη συμφωνία) δεν θυσιάζει τη δυνατότητά μας να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις, αντίθετα ανοίγει το δρόμο να φύγουμε από εξαρτήσεις”.
“Τώρα” κατέληξε ο πρωθυπουργός, “έχουμε μπροστά μας δουλειά και ευθύνη για να κάνουμε πράξη τις χθεσινές αποφάσεις”.
Ο Γιώργος Παπανδρέου που επέστρεψε από τις Βρυξέλλες το μεσημέρι της Πέμπτης, ενημέρωσε νωρίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για τις αποφάσεις της Συνόδου.
Το υπουργικό συμβούλιο ολοκληρώθηκε στις 7 το απόγευμα, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσε τηλεφωνικώς τους πολιτικούς αρχηγούς.
Πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών ανέλυσαν στους υπουργούς όλες τις πτυχές της συμφωνίας που επετεύχθη στις Βρυξέλλες. Ο πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι δεν είμαστε σε προεκλογική περίοδο, ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης να επιταχύνουν την εφαρμογή του κυβερνητικού έργου, έτσι ώστε από τις αρχές του επόμενου έτους να ξεκινήσει η ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο κ. Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει στη γραμμή της εθνικής συνεννόησης, ενώ, αναφερόμενος στο ζήτημα της εθνικής κυριαρχίας μέσω της μόνιμης επιτήρησης, είπε ότι ετέθη, πράγματι, σε κάποια στιγμή των διαπραγματεύσεων αλλά ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Στο υπουργικό Συμβούλιο διευκρινίστηκε ότι η μόνιμη παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα συνιστά αποκλειστικά τεχνική βοήθεια και δεν υφίσταται κανένα θέμα μείωσης της εθνικής κυριαρχίας.

Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις στην ελάφρυνση του δημοσίου χρέους. Αναφερόμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, στις αντιδράσεις του τραπεζικού συστήματος είπε ότι κάποια ΜΜΕ και προοδευτικά κόμματα υιοθετούν και αναπαράγουν τα επιχειρήματα των τραπεζών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι ορισμένα ΜΜΕ αναπτύσσουν αυτοκαταστροφικό σύνδρομο που προωθεί την διανοητική και συναισθηματική καθήλωση των πολιτών.

Σύμφωνα με κορυφαίους υπουργούς το καθαρό κέρδος από την ελάφρυνση του χρέους αναμένεται να φθάσει στα 90 δισεκατομμύρια ευρώ με την ολοκλήρωση της εφαρμογής της συμφωνίας, ενώ κάθε χρόνο η απομείωση των τόκων θα αποφέρει κέρδη 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου, που, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, ισοδυναμεί με ένα πολυνομοσχέδιο και μια έκτακτη εισφορά ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.
http://www.ethnos.gr

Καιρός: Προειδοποιεί για ραγδαία αλλαγή ο Μαρουσάκης – «Η χώρα θα σπάσει στα δύο» (video)

Καιρός: Προειδοποιεί για ραγδαία αλλαγή ο Μαρουσάκης – «Η χώρα θα σπάσει στα δύο» (video)

«Από την Θεσσαλία και πάνω κυρίως τις απογευματινές ώρες θα συναντάμε ιδιαίτερα άστατο καιρό», τονίζει…

Λένα Παπαληγούρα: «Το να υπάρχεις και να ζεις ως γυναίκα στην Αθήνα είναι επίτευγμα από μόνο του» (video)

Λένα Παπαληγούρα: «Το να υπάρχεις και να ζεις ως γυναίκα στην Αθήνα είναι επίτευγμα από μόνο του» (video)

«Δεν ξέρω κατά πόσο η κοινωνία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τις γυναίκες», σημείωσε η ηθοποιός…

Βανδή: Έξαλλη η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μην την γιουχάρει – «Δεν μπορεί να κατεβάσει τη σημαία μας και την αφίσα του Ατατούρκ» (video)

Βανδή: Έξαλλη η δήμαρχος του Τσεσμέ καλεί το κοινό να μην την γιουχάρει – «Δεν μπορεί να κατεβάσει τη σημαία μας και την αφίσα του Ατατούρκ» (video)

«Η κυρία πρέπει να εγκαταλείψει αμέσως τα σύνορα αυτής της πόλης. Με ηρεμία, με ψυχραιμία»,…