Newsroom

Newsroom

Παρ’ ολίγον τραγωδία στην Εύβοια – Έσωσε την ζωή του φίλου του με τη λαβή Χάιμλιχ

Την συγκλονιστική περιπέτεια του ανήλικου, αλλά και την μέγιστη σημασία της γνώσης πρώτων βοηθειών εξηγεί σε ανάρτησή του ο επικεφαλής της ομάδας Νίκος Αποστόλου

hwkb17 063

Το βράδυ της Παρασκευής στον Κάραβο Αλιβερίου στην Εύβοια, όταν την ώρα που έτρωγε σουβλάκια μαζί με την παρέα του, η τροφή έφραξε τον αεραγωγό και ο μαθητής, αδυνατούσε να αναπνεύσει.

Σύμφωνα με τον Νίκο Αποστόλου, επικεφαλής της Ομάδας διάσωσης Ευβοίας Rescue Team 312, παιδί της παρέας του εφάρμοσε κατά γράμμα όσα είχε παρακολουθήσει στο σεμινάριο της ομάδας και κατάφερε με τον χειρισμό Heimlich (Χάιμλιχ) να σώσει τον φίλο του που πνιγόταν από σουβλάκι, όπως σημειώνει το eviaonline.gr.

Η ιστορία από την ομάδα διάσωσης

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας ένα γεγονός που συνέβη σήμερα στον τόπο μας με έναν μαθητή της 1ης τάξης του Γυμνασίου Αλιβερίου.
Απόψε το βράδυ έλαβα ένα μήνυμα από κάποιον γονέα που μου ανέφερε ενθουσιασμένος, ότι ο γιος του την ώρα που έτρωγαν γύρους με τους φίλους του σε κατάστημα στο Λιμάνι του Καράβου, ένα από τα παιδιά της παρέας έβαλε στο στόμα μια μεγάλη μπουκιά με αποτέλεσμα να του φράξει τον αεραγωγό και να μην μπορεί να πάρει ανάσα.

Άμεσα ο μικρός μόλις αντιλήφθηκε το γεγονός έτρεξε κοντά στον φίλο του και κάνοντας τον χειρισμό Heimlich .. (κοιλιακές ωθήσεις) .. που είχε παρακολουθήσει από την Ομάδα Διάσωσης Εύβοιας – Rescue Team 312 σε κάποιο σεμινάριο που τους είχαμε κάνει λίγους μήνες πριν, έσωσε τον φίλο του.
Πως να μην καμαρώνουμε όταν χάρη στον κύκλο σεμιναρίων που διοργανώνει η ομάδα μας κάθε χρόνο σε σχολικές μοναδες, σώθηκε μια ζωή.
Είναι το δεύτερο περιστατικό που μαθαίνουμε ότι σώθηκε ένα παιδί μέσα σε έναν χρόνο, από άτομα που τους είχαμε παρουσιάσει πρώτες βοήθειες.
Ένα τεράστιο μπράβο σε αυτό το παιδί.
Η γνώση σώζει ζωές…!!!».

Πηγή: eviaonline.gr

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…