Newsroom

Newsroom

Παραδοχή μίζας από την Rheinmetall

Την πρακτική της καταβολής μιζών παραδέχεται για πρώτη φορά Γερμανική εταιρεία σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Καθημερινή”. Σύμφωνα…

asrad big

Την πρακτική της καταβολής μιζών παραδέχεται για πρώτη φορά Γερμανική εταιρεία σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύονται στην εφημερίδα “Καθημερινή”.
Σύμφωνα με το δημοσιεύμα το οποίο επικαλείται μεταξύ άλλων πηγές στην εισαγγελία της Βρέμης, η εταιρεία Rheinmetall Defenece Electronics, θυγατρική της εταιρείας του Ντίσελντορφ Rheinmetall AG, προχώρησε σε συμβιβασμό με την εισαγγελία της Βρέμης στην υπόθεση της πώλησης στην Ελλάδα των αντιαεροπορικών συστημάτων Asrad (ύψος σύμβασης 150 εκατ. ευρώ) αποδεχόμενη πληρωμές μιζών από τον αντιπρόσωπό της Πάνο Ευσταθίου ύψους 10 εκατομμυρίων. Για την παραδοχή αυτή θα πληρώσει πρόστιμο 300.000 ευρώ, το περιθώριο κέρδους που η εισαγγελία θεωρεί ότι αποκόμισε 36,7 εκατ. και 6,4 εκατ. σε φόρους επειδή τα ποσά των δωροδοκιών είχαν δηλωθεί ως έξοδα επί των πωλήσεων, κάτι που δεν ανταποκρινόταν στην αλήθεια.
Το συνολικό ποσό που καλείται να πληρώσει η εταιρεία ανέρχεται στα 43.000.000 ευρώ
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο πρόεδρος της εταιρείας δήλωσε στην Γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, ότι από εδώ και στο εξής η εταιρεία προτιμά να μην πάρει κάποιο συμβόλαιο από το να χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές.
Στην Αθήνα τώρα σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ εμφανίσθηκαν την Τετάρτη στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή οκτώ κατηγορούμενοι της άλλης γερμανικής εταιρείας ηλεκτρονικών, της STN ΑΤΛΑΣ και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στις 20/1/2015. Ο Έλληνας ανακριτής ζήτησε από τις δύο εταιρείες να καταβάλουν στο δημόσιο ως αποζημείωση το ποσό των 38.000.000 ευρώ.

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

fvtia patra eg

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…