Παραπέμπονται σε δίκη 17 κορυφαία στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για το «φιάσκο» της φύλαξης Φουρθιώτη

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους για παράβαση καθήκοντος ο πρώην αρχηγός του σώματος, δύο αντιστράτηγοι και μέλη της επιτροπής της ΓΑΔΑ που γνωμοδότησαν θετικά στο αίτημά του -

5701867

Ούτε ένας, ούτε δύο. Δεκαεπτά πρώην και νυν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. παραπέμπονται σε δίκη για παράβαση καθήκοντος, λόγω της εμπλοκής τους στην υπόθεση της διάθεσης πολυάριθμης αστυνομικής φύλαξης στον αμφιλεγόμενο τηλεπαρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη.

Η υπόθεση Φουρθιώτη είχε απασχολήσει τη δημόσια σφαίρα την άνοιξη του 2021, όταν αποκαλύφθηκε ότι του είχαν διατεθεί πολυάριθμοι αστυνομικοί για την προστασία του, με τον ίδιο τον δημοσιογράφο να προκαλεί πολλές φορές με τη συμπεριφορά του, σε σημείο μάλιστα να του αποδίδεται ρόλος ενορχηστρωτή σε σκηνοθετημένη επίθεση εναντίον του ώστε να του χορηγηθεί προσωπική ασφάλεια από την ΕΛ.ΑΣ! Να τονίσουμε ότι ο τηλεπαρουσιαστής,έψαχνε να βρει ανθρώπους στον κόσμο της νύχτας για να εκτελέσουν συμβόλαιο εκτέλεσης σε βάρος του Βαξεβάνη και ενός ακόμη προσώπου αλλά και να πυροβολήσουν το σπίτι του , ώστε η ΕΛ.ΑΣ να επιστρέψει την αστυνομική φρουρά που του είχε αφαιρέσει.

 

Στο «σκαμνί» ο Μένιος Φουρθιώτης για τις στημένες επιθέσεις στο σπίτι του

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή», πρώην και εν ενεργεία αξιωματικοί, συνολικά 17, έλαβαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα κλητήριο θέσπισμα, με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ανάμεσα τους ο πρώην αρχηγός του Σώµατος Μιχάλης Καραµαλάκης, δύο ακόµη αντιστρατήγοι ε.α., καθώς και τα µέλη της επιτροπής της ΓΑ∆Α που την περίοδο 2020-2021 είχαν γνωµοδοτήσει θετικά στο αίτηµα να διατεθεί αστυνοµική φύλαξη στον Μένιο Φουρθιώτη.

Οπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο παρουσιαστής είχε αστυνομική συνοδεία από τις 25 Μαΐου του 2020. Ωστόσο, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. με ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021 αστυνομικοί που βρίσκονταν στη συνοδεία του έκαναν λόγο σε αναφορές τους για «περιστατικά που κατά την κρίση τους πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

Μάλιστα, στο ίδιο ενημερωτικό σημείωμα αναφερόταν χαρακτηριστικά πως «σύμφωνα με τον επικεφαλής της συνοδευτικής ασφάλειας αλλά και του συνόλου των διατιθέμενων αστυνομικών, δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι ασφάλειας του εν θέματι προσώπου για την κατ΄ εξαίρεση διαδικασία που προβλέπουν οι διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 156 του του Π.Δ. 141/91».

Ο Μένιος Φουρθιώτης συνήθιζε να ζητά από τους αστυνομικούς συνοδούς του την επιβίβαση του στο υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος σοβαρό πρόβλημα υγείας του.

-Στις 10/01/2021 αίτημα σε αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται,

-Στις 21/01/2021 εντολή του Φουρθιώτη σε αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι.

-Στις 23/01/2021 ο Φουρθιώτης ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.

– Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ο παρουσιαστής επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα

-Στις 24/03/2021 απαίτησε από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».

Οπως σημείωσε η εφημερίδα, της παραπομπής των συγκεκριμένων στελεχών, προηγήθηκε πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώπιον της οποίας οι κατηγορούμενοι παρείχαν έγγραφες εξηγήσεις με την ιδιότητα των υπόπτων.

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση διαπίστωσε ότι ενώ δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. διέθεσε συνολικά στη φύλαξη του τηλεπαρουσιαστή τέσσερις αστυνομικούς, δύο συνοδευτικά οχήματα (μία μοτοσικλέτα και ένα αυτοκίνητο) καθώς και 24ωρη φύλαξη της οικίας του.

Η Βούλτεψη «χτυπά» με σοβαρές λύσεις για την ακρίβεια: «Διακοπές στο χωριό και όχι στα νησιά» (!) (Video)

Η Βούλτεψη «χτυπά» με σοβαρές λύσεις για την ακρίβεια: «Διακοπές στο χωριό και όχι στα νησιά» (!) (Video)

Η Σοφία Βούλτεψη, ο Πάνος Ρήγας και ο Στέφανος Παραστατίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη…

Τρόμος στου Ζωγράφου: Διανομέας πήγε παραγγελία σε 28χρονη και μετά της έδειξε τα γεννητικά του όργανα (video)

Τρόμος στου Ζωγράφου: Διανομέας πήγε παραγγελία σε 28χρονη και μετά της έδειξε τα γεννητικά του όργανα (video)

Η κοπέλα με τον που αντιλήφθηκε ξεκίνησε να φωνάζει

Κρίσιμες ώρες στη Μέση Ανατολή: Δεύτερες σκέψεις του Ιράν για την επίθεση λένε αμερικανικές πηγές

Κρίσιμες ώρες στη Μέση Ανατολή: Δεύτερες σκέψεις του Ιράν για την επίθεση λένε αμερικανικές πηγές

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα - «Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε το Ισραήλ…

Γερμανία: 2 οι νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην όχθη του ποταμού Μοζέλα

Γερμανία: 2 οι νεκροί από την κατάρρευση ξενοδοχείου στην όχθη του ποταμού Μοζέλα

Oι διασώστες χρησιμοποίησαν ειδικό βαρύ εξοπλισμό προκειμένου να αποκτήσουν ασφαλή πρόσβαση στα ερείπια