Newsroom

Newsroom

Παραπέμπονται 3 "Βατοπεδινοί" της Ν.Δ.

Την παραπομπή των πρώην υπουργών της Ν.Δ Ευ. Μπασιάκου, Αλ. Κοντού και του πρώην υφυπουργού Π. Δούκα στο δικαστικό συμβούλιο…

vouli

Την παραπομπή των πρώην υπουργών της Ν.Δ Ευ. Μπασιάκου, Αλ. Κοντού και του πρώην υφυπουργού Π. Δούκα στο δικαστικό συμβούλιο ψήφισε στις 3.30 τα ξημερώματα η ολομέλεια της Βουλής.
Είχε προηγηθεί μαραθώνια συζήτηση επί του πορίσματος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο προτεινόταν η παραπομπή πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της Ν.Δ. για την υπόθεση του Βατοπεδίου.

Για τους Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο Βουλγαράκη δεν συγκεντρώθηκαν οι απαιτούμενες 151 ψήφοι, και δεν ασκήθηκε δίωξη καθώς στην μεν πρώτη περίπτωση καταγράφηκαν τουλάχιστον 20 διαρροές από την κυβερνητική πλειοψηφία και στη δε δεύτερη τουλάχιστον 47!

Συγκεκριμένα :

Για τον Θ. Ρουσόπουλο 131 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, 131 για απιστία και 130 για παράβαση καθήκοντος.

Για τον Π. Δούκα , 134 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, 156 για απιστία και 135 για παράβαση καθήκοντος

Για τον Ευ. Μπασιάκο, 139 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, 162 για απιστία και 139 για παράβαση καθήκοντος

Για τον Αλ Κοντό, 134 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρηματος, 155 για απιστία και 136 για παράβαση καθήκοντος

Για τον Γ. Βουλγαράκη, 104 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής του για την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας είχε αποχωρήσει από την αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ., την οποία ακολούθησαν και οι βουλευτές του ΛΑΟΣ. Η αξιωματική αντιπολίτευση έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην απόφαση του προέδρου της Βουλής, Φ. Πετσάλνικου, να δεχθεί τις επιστολικές ψήφους των απόντων από τη διαδικασία βουλευτών, θέτοντας ταυτόχρονα και θέμα συνταγματικότητας της όλης διαδικασίας.

Είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω επιστολών τα 5 πρώην κυβερνητικά στελέχη, Θ. Ρουσόπουλος, Γ. Βουλγαράκης, Ευ. Μπασιάκος, Απ. Κοντός και Π. Δούκας, υπεραμύνθηκαν των επιλογών τους ή δήλωσαν πως δεν έχουν σχέση με την υπόθεση.
http://www.enet.gr

Μύδροι Ορμπάν κατά της Δύσης: Η Ασία θα κυριαρχεί στον κόσμο – Ισχυρή η Ρωσία γιατί καταστέλλει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

AP Orban

Μύδροι Ορμπάν κατά της Δύσης: Η Ασία θα κυριαρχεί στον κόσμο – Ισχυρή η Ρωσία γιατί καταστέλλει τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα

Ο εθνικιστής Ορμπάν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2010, έκανε τα σχόλια αυτά…

Νέο κρούσμα πανώλης στην Κορινθία: Σε κτηνοτροφική μονάδα εντοπίστηκε το μολυσμένο ζώο

prob 444 1024x685 1

Νέο κρούσμα πανώλης στην Κορινθία: Σε κτηνοτροφική μονάδα εντοπίστηκε το μολυσμένο ζώο

H ιχνηλάτηση της νόσου οδήγησε τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ και τις ιατρικές υπηρεσίες των Περιφερειών,…

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τελετή έναρξης μέσα από τα μάτια του Κάραλη και της ελληνικής αποστολής (video)

Screenshot 2024 07 27 214017

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η τελετή έναρξης μέσα από τα μάτια του Κάραλη και της ελληνικής αποστολής (video)

Τα αποκλειστικά πλάνα μέσα από το σκάφος της ελληνικής αποστολής έδωσε στην δημοσιότητα ο Έλληνας…