Παραποιημένη παλαιστινιακή σημαία προέβαλλε η ΕΡΤ στο δελτίο ειδήσεων

Η ΕΡΤ πλέον βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς οι αναφορές αυτές δείχνουν μια έντονη και προβληματική τάση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να τάσσεται υπέρ της ισραηλινής πλευράς στη μεγάλη κρίση που ταλανίζει τη Μέση Ανατολή.

ΕΡΤ ΣΗΜΑΙΑ

Λίγες μόνο εβδομάδες μετά την προσβολή της παλαιστινιακής σημαίας από τον ραδιοφωνικό παραγωγό της ΕΡΤ (Kosmos) Ιωσήφ Βάγγερ, ένα ακόμη σοβαρό περιστατικό κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Συγκεκριμένα, χθες Σάββατο, στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ προβλήθηκε πίσω από τους δημοσιογράφους που κατέγραφαν το ρεπορτάζ από την κρίση στη Μέση Ανατολή, η παλαιστινιακή σημαία, παραποιημένη ως προς τη σειρά των χρωμάτων, δίπλα βεβαίως στη σημαία του Ισραήλ, η οποία αποτυπωνόταν ορθά.

Η σημαία της Παλαιστίνης που προβλήθηκε είχε «ανάποδα» το πράσινο και το λευκό χρώμα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τέτοια σημαία δεν υπάρχει σε όλο τον κόσμο, συνεπώς εύλογα προκύπτει το συμπέρασμα ότι δεν επελέγη από κάποιο ανθρώπινο λάθος, αλλά δημιουργήθηκε με λανθασμένη σειρά εκ του μηδενός.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα ertflix.

455032303 10161695382718530 1502024386707548788 n

Η ορθή σειρά των χρωμάτων στην παλαιστινιακή σημαία:

AP24073591443228

Σημειώνεται ότι η ΕΡΤ, μέχρι και σήμερα δεν καταδίκασε δημοσίως την προσβολή της παλαιστινιακής σημαίας από τον Ιωσήφ Βάγγερ, παρά το γεγονός ότι δέχτηκε τις οργισμένες επιστολές τόσο της παλαιστινιακής πρεσβείας, όσο και της παλαιστινιακής παροικίας στην Ελλάδα. Αντιθέτως, απλώς «κατέβασε» την επίμαχη εκπομπή, στην οποία ο ραδιοφωνικός παραγωγός συνέκρινε την παλαιστινιακή σημαία με τη ναζιστική σβάστικα και ταύτισε όλους τους παλαιστίνιους με «τρομοκράτες».

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της κρίσης, στο επίκεντρο των αντιδράσεων βρέθηκαν και οι ανταποκρίσεις της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Ευτυχίας Πενταράκη από το Ισραήλ, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «πολεμοχαρείς» και προκάλεσαν μέχρι και καταγγελία από την ΠΟΣΠΕΡΤ. «Αντί αυτού, παρακολουθούμε πολεμοχαρείς αναμεταδόσεις, χωρίς αιδώ, χωρίς καμία επαφή με την πραγματικότητα και το δράμα που βιώνουν οι λαοί της περιοχής και αναδύει η φρίκη του πολέμου. Ανταποκρίσεις που υποδηλώνουν χαρά για τον πόλεμο, σκηνές με χορούς και τραγούδια με τον στρατό για τις πολεμικές επιχειρήσεις που θα ακολουθήσουν σκοτώνοντας αμάχους και παιδιά, περιχαρείς αναδείξεις των οπλικών συστημάτων και στρατιωτικών επιτευγμάτων, περιγραφές που αντιμετωπίζουν το δράμα του πολέμου στο επίπεδο της παιδικής χαράς», ανέφερε μεταξύ άλλων τον Οκτώβρη του 2023 η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Παράλληλα μια ακόμη καταγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία όμως παραμένει ανεπιβεβαίωτη καθώς δεν έχει καταγραφεί και το απόσπασμα δεν έχει «ανέβει» στις πλατφόρμες της ΕΡΤ, αφορά τη μετάδοση των Ολυμπιακών Αγώνων. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια προκριματικού αγώνα για τα 800μ. γυναικών, στον οποίο συμμετείχε και η παλαιστίνια αθλήτρια Layla Almasri, ο εκφωνητής φέρεται να μην ανέφερε τη χώρα που εκπροσωπούσε η αθλήτρια, παρά μόνο το όνομά της. Επαναλαμβάνουμε ότι η συγκεκριμένη καταγγελία κυκλοφορεί μόνο σε λεκτικό επίπεδο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί καθώς δεν υπάρχει η σχετική καταγραφή.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΡΤ πλέον βρίσκεται σε δεινή θέση, καθώς οι αναφορές αυτές δείχνουν μια έντονη και προβληματική τάση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης να τάσσεται υπέρ της ισραηλινής πλευράς στη μεγάλη κρίση που ταλανίζει τη Μέση Ανατολή.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε κατάσταση συναγερμού η χώρα για megafires

Λευκάδα: 12χρονος νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Τραγωδία στον Ασπρόπυργο: Γκαραζόπορτα καταπλάκωσε και σκότωσε τρίχρονο αγοράκι

«Βέλη» Τεντόγλου εναντίον της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας – «Δεν μας ενημερώνουν, δεν μας λένε ποτέ τίποτα» (Video)

Άλλο ένα ανδραγάθημα του Μπακογιάννη: Στη Μεταμόρφωση για την συναυλία Ρουβά ο δήμος πλήρωσε 50.000 ευρώ για δύο ώρες

Φωτιά στον Βαρνάβα: Νέο μήνυμα του 112 – Απομάκρυνση των κατοίκων από τον Γραμματικό

GUtL3JRWcAAuX8w

Φωτιά στον Βαρνάβα: Νέο μήνυμα του 112 – Απομάκρυνση των κατοίκων από τον Γραμματικό

Μαίνεται η μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής, με τους ισχυρούς ανέμους να δυσχεραίνουν το έργο…

Φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκένωση Σταμάτας και Μικροχωρίου – Πάνω από 100 απεγκλωβισμοί

Screenshot 2024 08 11 192121

Φωτιά στον Βαρνάβα: Εκκένωση Σταμάτας και Μικροχωρίου – Πάνω από 100 απεγκλωβισμοί

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια ενώ για την κατάσβεση της πυρκαγιάς…