Newsroom

Newsroom

Παραπομπή με λάθος;

Προσκόμματα που ενδέχεται να καταλήξουν στην απόρριψη της υπόθεσης του Βατοπεδίου από το δικαστικό συμβούλιο «γεννά» η διαδικασία που ακολουθήθηκε…

Προσκόμματα που ενδέχεται να καταλήξουν στην απόρριψη της υπόθεσης του Βατοπεδίου από το δικαστικό συμβούλιο «γεννά» η διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραπομπή των τριών πρώην υπουργών της Ν.Δ.
Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση, που έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο για λάθρα υφαρπαγή των ψήφων των κομμάτων της Αριστεράς την περασμένη Τρίτη, που καθιστά μη νόμιμο το αποτέλεσμα της Ολομέλειας σε ό,τι αφορά το αδίκημα της απιστίας για τους Ε. Μπασιάκο, Αλ. Κοντό και Π. Δούκα.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές της Ν.Δ. τόνισαν ότι το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία, που επισείει ποινές ισόβιας κάθειρξης (άρθρο 256 του Π.Κ.), με το οποίο παραπέμφθηκαν οι τρεις πρώην υπουργοί, παρέπεμπε σε άλλο άρθρο του ποινικού κώδικα (390) που αφορά την κοινή απιστία, που επισείει ποινές έως 10 έτη.

Αποτέλεσμα τούτων είναι να μην είναι «καθαρό» για τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου το αδίκημα για το οποίο παραπέμπονται τα πρώην στελέχη της Ν.Δ.

«Εκουσίως ψήφισαν αυταπατηθέντες και παραπλανώμενοι», δήλωσε ο Κ. Τζαβάρας (Ν.Δ.) για τους βουλευτές της Αριστεράς, θέτοντας θέμα ακυρότητας της απόφασης.

Αργότερα ο Θ. Δρίτσας αποσαφήνισε ότι το κόμμα του δεν παραπλανήθηκε. Υπενθύμισε, αντίθετα, πως μόλις αντιλήφθηκε την παρατυπία, έκανε σχετική δήλωση στην Ολομέλεια, προκειμένου να αποσαφηνιστεί το περιεχόμενο της ψήφου του κόμματός του. «Ηταν το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε εκείνη τη στιγμή. Διαφορετικά, η ψήφος μας θα ήταν άκυρη ή θα υποχρεωνόμασταν να απέχουμε από την ψηφοφορία, διευκολύνοντας όσους επιθυμούσαν να μην ασκηθεί δίωξη», υπογράμμισε ο κ. Δρίτσας. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι οι τρεις πρώην υπουργοί με την κατηγορία απιστίας του άρθρου 390 του Ποινικού Κώδικα είχαν παραπεμφθεί στην προκαταρκτική επιτροπή. «Αυτό το αδίκημα διερεύνησε η επιτροπή, την άσκηση ποινικής δίωξης για αυτό το αδίκημα πρότεινα εγώ στο πόρισμά μου», κατέληξε.

Επικαλούμενος ωστόσο κύκλους νομικών, υποστήριξε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αν το δικαστικό συμβούλιο εξετάσει πρώτα το ζήτημα αυτό, να απορρίψει εξαρχής τη συζήτηση της υπόθεσης πριν μελετήσει αν τα αδικήματα έχουν παραγραφεί ή όχι.

Και το ΚΚΕ, πάντως, διά του Α. Σκυλλάκου, σημείωσε ότι η θέση του κόμματος ήταν η παραπομπή να γίνει βάσει του άρθρου 390. «Αυτό το νόημα είχε και η ψήφος που δώσαμε».

Κανείς βέβαια δεν μπορεί να γνωρίζει αν το όλο μπέρδεμα οφείλεται σε προχειρότητα ή υποκρύπτει σκοπιμότητα. Ο πρόεδρος της προκαταρκτικής επιτροπής Δ. Τσιρώνης δήλωσε «ότι στο ψηφοδέλτιο και το πόρισμα υπήρχε και η κοινή απιστία και η απιστία περί την υπηρεσία. Δεν υπάρχει ζήτημα, η ψηφοφορία έγινε κανονικά, έχω μιλήσει με νομικούς».

Οσο για τον πρόεδρο της Βουλής, απέφυγε λόγω ιδιότητας να μπει στην ουσία της υπόθεσης. «Οταν συγκροτείται το ψηφοδέλτιο, υπάρχει ακριβής επανάληψη των διατυπώσεων του πορίσματος» περιορίστηκε να απαντήσει.
http://www.enet.gr

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον 6χρονο γιο της – Τον κάρφωσε στον τοίχο και τον πυροβολούσε

ΗΠΑ

Φρίκη στις ΗΠΑ: Μητέρα σκότωσε τον 6χρονο γιο της – Τον κάρφωσε στον τοίχο και τον πυροβολούσε

«Έχουμε περάσει πάνω από 100 ώρες βλέποντας ανατριχιαστικά βίντεο, φωτογραφίες, αλλά και μηνύματα στο κινητό…

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

κοντογιαννίδης

Σοκάρει ο Κοντογιαννίδης: «Το σπίτι είναι παράταιρο, είναι νεκροταφείο, ντροπή» (video)

«Να πούμε ότι είμαστε χαρούμενοι επειδή σώσαμε το σπίτι;», αναρωτήθηκε ο Παύλος Κοντογιαννίδης

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

platanioti 7515e

Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Ήθελε προσπάθεια για να μην πάρουμε μετάλλιο, τόσο πολύ αδικηθήκαμε» (video)

«Δεν είναι ότι μόνο η Ελλάδα αδικήθηκε, αδικήθηκαν κι άλλες χώρες», τόνισε η Ευ. Πλατανιώτη

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

pexels kapish mak 586437 1361814

Χαλκιδική: «Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση» – Τι λέει ο πατέρας της 8χρονης

«Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε και να μην το κατάλαβαν εκείνη…