Newsroom

Newsroom

Παρέμβαση εισαγγελέα για την παροχή των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της ΕΥΑΘ

Ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέταση εις βάρος της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)…

eyath 2

Ο εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος παρήγγειλε τη διενέργεια νέας προκαταρκτικής εξέταση εις βάρος της Εταιρίας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) για την απ’ ευθείας ανάθεση της παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ζητεί να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απάτης εις βάρος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) και της υπηρεσιακής απιστίας, σε βαθμό κακουργήματος.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Οικονομική Επιθεώρηση και θα διεξαχθεί υπό την εποπτεία του επίκουρου εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς Άγγελου Βάσσιου ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και άλλοι. Επιπλέον θα προσκομιστούν όλα τα σχετικά έγγραφα (συμβάσεις, αποφάσεις κλπ) που αφορούν τη συνεργασία της εταιρίας με την τράπεζα.

Στον κ. Δημόπουλο έφθασε  έγγραφη επώνυμη καταγγελία που λέει τα εξής: «Ο σημερινός πρόεδρος της ΕΥΑΘ ανέθεσε, χωρίς διαγωνισμό, στην Τράπεζα Πειραιώς την παροχή υπηρεσιών χρηματοοικονομικών  συμβούλων, στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης της εταιρείας. Το κόστος της όλης διαδικασίας ανερχόταν στο χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ, συν ΦΠΑ, και η απόφαση εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, κατά πλειοψηφία (8-3), τον Μάρτιο του 2013».

Ο πρόεδρος, όπως σημειώνει ο καταγγέλων, ανέφερε στο ΔΣ ότι το παραπάνω χρηματικό ποσό αφορά όλο το χρονικό διάστημα της παροχής υπηρεσιών ενώ όταν υπογράφηκε το συμβόλαιο η τράπεζα όρισε ως ημερομηνία λήξης την 31η Δεκεμβρίου 2013. Δηλαδή ο χρόνος περιορίστηκε στους 8 μήνες. Στη συνέχεια η σύμβαση παρατάθηκε για άλλους 6 μήνες, με την υποχρέωση της εταιρίας να καταβάλει άλλα 102.000 ευρώ. Η δεύτερη απόφαση ελήφθη και πάλι κατά πλειοψηφία, στις 13/ 2/ 2014.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, «η περιορισμένη διάρκεια της πρώτης σύμβασης (από 19/4/ 2013 έως 31/12/2013)  ήταν σε γνώση του προέδρου της ΕΥΑΘ ο οποίος αποσκοπούσε να παραπλανήσει και εξαπάτησε το ΔΣ. Αν υπάρχει αξίωση της Τράπεζας Πειραιώς για την καταβολή των 102.000 ευρώ δεν πρέπει να βαρύνει την εταιρεία αλλά τον ίδιο τον πρόεδρο, ο οποίος τώρα προσπαθεί να στήσει “φωτογραφικό” διαγωνισμό». του Μάρκου Γεωργίου – Voria.gr

Τίνα Αλεξανδρή: Το συγκινητικό αντίο του θείου της, Τέρενς Κουίκ – «Νιώθω συντριβή»

InCollage 20240801 163049664

Τίνα Αλεξανδρή: Το συγκινητικό αντίο του θείου της, Τέρενς Κουίκ – «Νιώθω συντριβή»

«Είχε τεράστια αποθέματα δύναμης η πάντα χαμογελαστή ανιψιά μου ακόμα και στα δύσκολα», ανέφερε ο…

Γαλαζοαίματοι, βασιλική οικογένεια και… Μαρέβα στην κηδεία του πρίγκιπα Μιχαήλ (photos)

6284948

Γαλαζοαίματοι, βασιλική οικογένεια και… Μαρέβα στην κηδεία του πρίγκιπα Μιχαήλ (photos)

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, στάθηκε στο πλευρό της βασιλικής οικογένειας

Μοχάμεντ Ντέιφ: Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» που το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα πως είναι νεκρός

Καταγραφή

Μοχάμεντ Ντέιφ: Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» που το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα πως είναι νεκρός

Για δεκαετίες βρισκόταν στην κορυφή της λίστας του Ισραήλ με τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα και…