«Πάρτι» διαφθοράς από τον διοικητή στο νοσοκομείο Μεταξά

Το αξιοσημείωτο είναι ότι η υπόθεση ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου.

metaxa

Σημεία και τέρατα καταγράφει το οριστικό πόρισμα της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών για το Νοσοκομείο Μεταξά και τον διοικητή Χαράλαμπο Τουμπέκη καθώς και μέλη του ΔΣ, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για οικονομικές ατασθαλίες την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Χαράλαμπος Τουμπέκης είχε αποπεμφθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου Μεταξά τον Σεπτέμβριο του 2023 μετά από σοκαριστικές καταγγελίες για αναβολή χημειοθεραπειών λόγω έλλειψης χρημάτων την ίδια ώρα που γίνονταν επιλήψιμες αναθέσεις και αγορές εκατομμυρίων ευρώ.

Ένα χρόνο μετά, όπως αναφέρει το ethnos, το πόρισμα της ανώτατης επιτροπής της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών του υπουργείου Οικονομικών δικαιώνει τις καταγγελίες καθώς κατέληξε οριστικά στον καταλογισμό των χρημάτων που θα πρέπει να επιστρέψει ο αποπεμφθείς διοικητής του νοσοκομείου Μεταξά καθώς και άλλα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Και τα χρήματα που πρέπει να επιστραφούν φτάνουν τις 500.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη αποκάλυψη για το πάρτι διαφθοράς με ευθύνη του διοικητή του Μεταξά είχε αποκαλυφθεί με πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας τον Αύγουστο του 2023. Μετά από έλεγχο που είχε πραγματοποιήσει στο νοσοκομείο Μεταξά είχε διαπιστώσει βαριές οικονομικές ατασθαλίες από τον διοικητή αλλά και μέλη του ΔΣ.

Συγκεκριμένα είχε διαπιστωθεί ότι γίνονταν συμβάσεις, αγορές και προμήθειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού με απ’ ευθείας αναθέσεις, αγορές χωρίς εγκρίσεις ενώ σε πολλές διαδικασίες δεν τηρήθηκε ούτε τυπικά ο νόμος για την αγορά υλικών αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Στο πόρισμα αναφερόταν μάλιστα ότι υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος για να ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία και να ζητηθούν εγκρίσεις.

Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι ότι η υπόθεση Τουμπέκη ήταν σε γνώση του Μεγάρου Μαξίμου όπως αναφέρουν απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του ethnos.gr. Ωστόσο όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, όταν προσπάθησαν να πάρουν το πράσινο φως, ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αλλά και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, από την κεντρική κυβέρνηση για να αποπέμψουν τον «γαλάζιο» Διοικητή, δέχονταν συνεχείς αρνήσεις κυρίως εξαιτίας της στήριξης που είχε ο πρώην Διοικητής από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη.

Την ίδια ώρα η διοίκηση του Μεταξά όπως είχε καταγγείλει ο σύλλογος εργαζομένων στο αντικαρκινικό νοσοκομείο προχωρούσε σε αναβολή χημειοθεραπειών λόγω έλλειψης χρημάτων.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημοσκόπηση έκπληξη για ΣΥΡΙΖΑ από την Alco: Προβάδισμα Κασσελάκη έναντι Τσίπρα

Λαζόπουλος: Τι δήλωσε για Κασσελάκη, Αριστερά και Σεφερλή – Έκπληξη από Ανθούλα (video)

Η συγκινητική η ανάρτηση της Σμαράγδας Καρύδη για τον θάνατο του πατέρα της

Άδωνις: Απίστευτη έκρηξη on air – Φώναζε στον Παππά και έλεγε «φασίστα» τον Πολάκη (video)

Αιματηρή συμπλοκή σε ΕΠΑΛ στα Χανιά – Εξωσχολικοί μαχαίρωσαν μαθητή στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

ΕΠΑΛ Κρητη

Αιματηρή συμπλοκή σε ΕΠΑΛ στα Χανιά – Εξωσχολικοί μαχαίρωσαν μαθητή στο Εσπερινό ΕΠΑΛ

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία των Χανίων, με το νέο περιστατικό βίας με θύμα ανήλικο μαθητή.

Απόπειρα δολοφονίας κατά Ντόναλντ Τραμπ: Στη δημοσιότητα βίντεο από τη σύλληψη του υπόπτου

συλληψη τραμπ δολοφονια

Απόπειρα δολοφονίας κατά Ντόναλντ Τραμπ: Στη δημοσιότητα βίντεο από τη σύλληψη του υπόπτου

Ο ύποπτος βρισκόταν κοντά στο γήπεδο γκολφ όπου συνελήφθη, για περισσότερες από 11 ώρες

Πύργος: Εμετικές δηλώσεις υποψήφιας δημοτικής συμβουλου για τον θάνατο των δυο πιλότων του Phantom στο Κατάκολο

ΤΟΥΡΟΥΤΣΙΚΑΣ 760x401 1

Πύργος: Εμετικές δηλώσεις υποψήφιας δημοτικής συμβουλου για τον θάνατο των δυο πιλότων του Phantom στο Κατάκολο

Η προκλητική και εμετική δημόσια τοποθέτηση, ανήκει στην νοσοκόμα Γεωργία Κακαλή πρώην υποψηφίας για την…