Πάσχος Μανδραβέλης: Χώρεσε σε μια ανάρτηση όλη την κατάντια της κυβέρνησης και της ΝΔ

Τρεις προτάσεις χρειάστηκε ο Πάσχος Μανδραβέλης για να περιγράψει την κατρακύλα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Μανδραβέλης

Με μια αιχμηρή ανάρτηση ο Πάσχος Μανδραβέλης πήρε θέση για την πλήρη αποδόμηση τους κράτους δικαίου και των θεσμών που συντελείται στη χώρα με την υπογραφή της κυβέρνησης.

Ο δημοσιογράφος και αρθρογράφος της Καθημερινής μέσα σε λίγες προτάσεις κατάφερε να συμπυκνώσει όλη την «κληρονομιά» που αφήνει πίσω της η κυβέρνηση και συνολικά η ΝΔ τα τελευταία χρόνια.

«Στην προηγούμενη διακυβέρνηση της, η ΝΔ (2004-2009) χρεοκόπησε την οικονομία. Σε αυτή τους θεσμούς. Απομένει να δούμε τι θα αποδειχθεί χειρότερο…», έγραψε αναλυτικά ο Π. Μανδραβέλης αναφερόμενος φυσικά στις τελευταίες εξελίξεις με το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές.

Και αν το πρώτο δομικό πλήγμα στους θεσμούς ήρθε από την πρωτοφανή απόφαση του Αρείου Πάγου για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το έργο ολοκληρώθηκε από την ανατροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου του Γιώργου Καραϊβάζ με την αθώωση των δύο βασικών κατηγορουμένων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο δημοσιογράφος είχε «προειδοποιήσει» και παλιότερα για αυτό που ζούμε τώρα. Μιλώντας σε εκπομπή του Kontra Channel, ο Πάσχος Μανδραβέλης είχε εγκαίρως ασκήσει δριμεία κριτική στη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών και στην αντίστοιχη εξεταστική επιτροπή.

«Το θέμα δεν τελειώνει, γιατί έχουν μείνει σκιές. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας στην εξεταστική ήταν αισχρή… Το θέμα έχει πάρει και διεθνείς διαστάσεις, το κοιτάει το Ευρωκοινοβούλιο, με αποτέλεσμα να μείνουν οι “ουρές”. Πολιτικά πλήττεται η κυβέρνηση», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάσχος Μανδραβέλης και αναφορικά με το επικίνδυνο επιχείρημα για το απόρρητο – που επικαλούταν τότε η κυβέρνηση – είχε τονίσει:

«Ελπίζω ότι αυτή η θεωρία περί απορρήτου, η οποία διακινήθηκε από την κυβέρνηση και από τους κρατικούς λειτουργούς κάποια στιγμή πρέπει να καταπέσει, σε κάποιο δικαστήριο και τα λοιπά… Αυτή η θεωρία του απορρήτου κάπως πρέπει να πέσει διότι δημιουργεί πολιτικά προηγούμενα τα οποία δεν θα είναι καλά για το μέλλον της χώρας».

Ειδήσεις σήμερα:

Κωστής Μαραβέγιας: Ακυρώνει συναυλίες λόγω πένθους

Ομολογία ενοχής από τον «εγκέφαλο» της επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους μετά από 23 χρόνια

Έπαθε το σοκ της ζωής της: 30χρονη ανακάλυψε πως ο σύντροφός της ήταν ο βιολογικός της αδελφός

Τίνα Αλεξανδρή: Το συγκινητικό αντίο του θείου της, Τέρενς Κουίκ – «Νιώθω συντριβή»

Τίνα Αλεξανδρή: Το συγκινητικό αντίο του θείου της, Τέρενς Κουίκ – «Νιώθω συντριβή»

«Είχε τεράστια αποθέματα δύναμης η πάντα χαμογελαστή ανιψιά μου ακόμα και στα δύσκολα», ανέφερε ο…

Γαλαζοαίματοι, βασιλική οικογένεια και… Μαρέβα στην κηδεία του πρίγκιπα Μιχαήλ (photos)

Γαλαζοαίματοι, βασιλική οικογένεια και… Μαρέβα στην κηδεία του πρίγκιπα Μιχαήλ (photos)

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, στάθηκε στο πλευρό της βασιλικής οικογένειας

Μοχάμεντ Ντέιφ: Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» που το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα πως είναι νεκρός

Μοχάμεντ Ντέιφ: Ποιος είναι ο «εγκέφαλος» που το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσημα πως είναι νεκρός

Για δεκαετίες βρισκόταν στην κορυφή της λίστας του Ισραήλ με τα πλέον καταζητούμενα πρόσωπα και…