Newsroom

Newsroom

ΠΑΣΟΚ: Μπαίνει στην τελική ευθεία για την ανάδειξη νέου προέδρου

Σε θέσεις μάχης είναι οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ενώ σε λίγη ώρα λήγει η προθεσμία κατάθεσης υπογραφών για να κλειδώσουν οι υποψηφιότητες.

ΠΑΣΟΚ 2

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, καθώς η Δευτέρα (9/9) ήταν η καταληκτική ημερομηνία για τη συγκέντρωση των απαραίτητων υπογραφών.

Όλοι οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δήλωσαν ότι έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, δηλαδή τουλάχιστον 5.000 ή το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τις καταστατικές απαιτήσεις.

Το απόγευμα της 9ης Σεπτεμβρίου ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε 14.000 υπογραφές μελών, στελεχών του κόμματος, καθώς και πολιτών, ο Χάρης Δούκας 100 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και ο Παύλος Γερουλάνος 8.000 μελών, στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.

Στη συνέχεια κατέθεσε τις υπογραφές για την υποψηφιότητά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος συγκέντρωσε 24.810 μελών και 170 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσε μέσω του εκπροσώπου της, Βασίλη Βραχιώτη, σε ηλεκτρονική μορφή (στικάκι) 7.000 υπογραφές μελών, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου κατέθεσε 8.500 υπογραφές από υποστηρικτές της υποψηφιότητάς της.

Ο Γιάννης Κανελλάκης δήλωσε ότι έχει συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές, ωστόσο δεν θα τις καταθέσει, σεβόμενος -όπως δήλωσε- τα προσωπικά δεδομένα των υποστηρικτών του.

 

Τέσσερις εβδομάδες μέχρι τις κάλπες

Οι υποψήφιοι συνεχίζουν με την ατζέντα τους, καθώς πλέον μένουν τέσσερις εβδομάδες για τις κάλπες. Μάλιστα, υπήρξε συμφωνία και για το «ασυμβίβαστο» του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει στις ομιλίες που πραγματοποιεί κατά τη διάρκεια της περιοδείας του ότι το κόμμα έχει επιστρέψει πιο δυναμικά και ενωμένα από ποτέ. «Δεν επενδύω σε κανέναν άλλο εκτός από εσάς, μαζί σας θα συνεχίσω για να κάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβέρνηση», είναι μια από τις χαρακτηριστικές του φράσεις.

Ο Χάρης Δούκας κάλεσε τους πολίτες να συνδιαμορφώσουν τις προτάσεις του μέσω του διαδικτύου, σε μια πιο μοντέρνα τεχνολογικά διαδικασία.

Ο Παύλος Γερουλάνος πρότεινε το σχέδιο «Αναγέννηση» για την αναμόρφωση του κόμματος, σε διαδικτυακή συνάντηση με υποστηρικτές του σε Ελλάδα και εξωτερικό, ανήμερα της επετείου της συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Η Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να «κάνει την έκπληξη» και να διεκδικήσει την πρωθυπουργία, επανακάμπτοντας σε σημαντικό πολιτικό επίπεδο.

Ο Μιχάλης Κατρίνης υπογράμμισε τη συμμετοχή του κόσμου ως τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ, ενώ σημείωσε ότι οι υπογραφές που συγκέντρωσε είναι «η απάντηση σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανακαθορίσει τη φυσιογνωμία του ως μεταρρυθμιστικό και αντιλαϊκιστικό κόμμα.

 Παρέμβαση Σπυρόπουλου για το «ασυμβίβαστο»

Σημειώνεται ότι το πρωί του Σαββάτου (7/9) ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους υποψηφίους, από τους οποίους ζήτησε να συμφωνήσουν ομόφωνα πως αποδέχονται το σκεπτικό ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων από την ΕΔΕΚΑΠ, χωρίς να εγείρεται ζήτημα ως προς το επίμαχο άρθρο του ασυμβίβαστου και πως δεσμεύονται επίσημα γι’ αυτό.

Στόχος ήταν να αποφευχθεί μία πιθανή διαμάχη ένα μήνα πριν στηθούν οι κάλπες.

Όπως φαίνεται, υπάρχει συμφωνία και αυτή αναμένεται να επικυρωθεί σε συνεδρίαση της διευρυμένης Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Συνεπώς, θα αποφευχθεί η λύση του διαρκούς συνεδρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Αυτές τις περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Οι χάρτες Meteo και Αρναούτογλου

Επικό σχόλιο Μουρούτσου για τους Παραολυμπιονίκες: «Έχουν φάει πρόστιμο, οι αποσκευές είναι υπέρβαρες» (video)

Διακοπές στο Μπιλμπάο ναι, στην Ελλάδα ποτέ (πια)

Μαρίνα Σάττι: Η απάντηση που έδωσαν συνεργάτες της στις κατηγορίες της Κατερίνας Σαλακά – «Παρερμηνεύτηκε η πρόσκληση» (video)

Αντιδράσεις των αστυνομικών για τις εξαγγελίες και διευκρινίσεις της κυβέρνησης!

αστυνομια

Αντιδράσεις των αστυνομικών για τις εξαγγελίες και διευκρινίσεις της κυβέρνησης!

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.Α.Σ.Υ.), σε ανακοίνωσή της αναφέρει χαρακτηριστικά «Με μεγάλη απογοήτευση ακούσαμε…