Newsroom

Newsroom

ΠΑΣΟΚ: Εκλογές άρον άρον εξετάζει ο Ανδρουλάκης;

Με καζάνι που βράζει μοιάζει το ΠΑΣΟΚ καθώς γύρω στους 10 βουλευτές αφήνουν αιχμές για τον Νίκο Ανδρουλάκη μετά το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου.

Ανδρουλάκης

Να επισπεύσει τις εκλογές για την ανάδειξη αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ εξετάζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν,  οι οποίες δεν αποκλείεται να στηθούν ακόμη και μέσα στον Ιούλιο, αφού πλέον εκτιμάται από την Χαριλάου Τρικούπη πως είναι αναπόφευκτες.

Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει ότι για όλα θα μιλήσει ο πρόεδρος στο Πολιτικό Συμβούλιο την Τετάρτη και στην Κεντρική Επιτροπή το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, όμως δεν έχει οριστεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παρότι οι δυνατές φωνές αμφισβήτησης προέρχονται από βουλευτές.

 

Παρά το γεγονός ότι το καταστατικό προβλέπει ότι η εκλογή προέδρου γίνεται τουλάχιστον κάθε τέσσερα χρόνια, δηλαδή οι διαδικασίες θα εκκινούσαν τον Οκτώβριο του 2025, μπορεί να επισπευθεί με απόφαση από έκτακτο συνέδριο, το οποίο δρομολογείται με απόφαση της κεντρικής επιτροπής έπειτα από αίτημα του 1/3 των μελών της ή αίτημα της πλειοψηφίας των Νομαρχιακών Επιτροπών ή με απόφαση της κεντρικής επιτροπής.

Πάντως, στελέχη του κόμματος εκτιμούν ότι μπορεί η απόφαση να ληφθεί από την Κεντρική Επιτροπή, καθώς είναι το ανώτερο πολιτικό όργανο και έχει αυτή την αρμοδιότητα. Μετά αναλαμβάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου με την επιστολή στα κομματικά όργανα και ανέδειξε αυτό που όλοι συζητούσαν ιδιωτικώς αλλά απέφευγαν να θίξουν δημόσια.  Μετά τον Κωνσταντινόπουλο ακολούθησαν στο θέμα ηγεσίας οι Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος, Νίκος Παπανδρέου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Ευαγγελία Λιακούλη, Θόδωρος Μαργαρίτης και Μιχάλης Κατρίνης. Άγνωστο παραμένει το πώς θα κινηθεί ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος σύμφωνα με πηγές κινείται στο ίδιο μήκος κύματος. Η καρέκλα του Ανδρουλάκη πλέον τρίζει επικίνδυνα και ο ίδιος θα πρέπει να δώσει αγώνα αν θέλει να τη διατηρήσει.

 

 

Ανώτατη πηγή του ΠΑΣΟΚ στο OPEN: Ο Ανδρουλάκης θα τηρήσει το καταστατικό

Τι ισχύει όμως; Όπως όμως μετέδωσε το OPEN επικαλούμενη ανώτατη πηγή του ΠΑΣΟΚ, το σενάριο αυτό διαψεύδεται κατηγορηματικά. Η εν λόγω πηγή διεμήνυσε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει αλλάξει στάσης, θα τηρήσει κατά γράμμα το καταστατικό, το οποίο προβλέπει εσωκομματικές κάλπες το Φθινόπωρο του 2025».

 

 

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…