Newsroom

Newsroom

ΠΑΣΟΚ: Τα μηνύματα των υποψήφιων προέδρων (video)

Οι υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν στην εσωκκοματική κάλπη

πασοκ υποψηφιοι προεδροι

Ομαλά εξελίσσονται από το πρωί της Κυριακής 6 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για την ανάδειξη του προέδρου.

Νίκος Ανδρουλάκης, Χάρης Δούκας, Πάνος Γερουλάνος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και Άννα Διαμαντοπούλου ρίχονται στη «μάχη» για να διεκδικήσουν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, καθώς ήδη ψήφισαν και περιμένουν τα αποτελέσματα της κάλπης. Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης προέδρου του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε στις 7:00 π.μ. και θα διαρκέσει έως τις 7:00 μ.μ., τόσο για τον α’ γύρο σήμερα, όσο και για τον β’ γύρο της 13ης Οκτωβρίου 2024, εφόσον προκύψει. Μάλιστα, εάν κριθεί αναγκαίο θα δοθεί παράταση στην ψηφοφορία, ενώ τα αποτελέσματα αναμένονται μετά τις 9 το βράδυ.

«Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον»

Ο Χάρης Δούκας ήταν ο πρώτος από τους έξι υποψήφιους πρόεδρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος.

«Σήμερα έχουμε ραντεβού με το μέλλον. Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε τη χώρα. Καλώ όλους τους δημοκράτες και τους προοδευτικούς πολίτες να ψηφίσουν. Ενώνουμε δυνάμεις κερδίζουμε την ελπίδα», δήλωσε ο Χάρης Δούκας κατά την έξοδό του από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, όπου και ψήφισε.

«Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού»

Στο Δημαρχείο Κερατσινίου – Δραπετσώνας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Σε μόλις δυόμιση χρόνια σπάσαμε τις μυλόπετρες του δικομματισμού» είπε.

 

Άννα Διαμαντοπούλου: «Μαζί για ένα ισχυρό κυβερνών ΠΑΣΟΚ»

Η κα Διαμαντοπούλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Μεγάλη μέρα σήμερα και ηλιόλουστη… Σήμερα πάμε όλοι στις κάλπες. Τα μέλη, οι φίλοι, οι πολίτες, για να θέσουμε τις βάσεις για το μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ.

Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, με μία ισχυρή Ελλάδα, μια δίκαιη κοινωνία και αποτελεσματικό κράτος. Πάμε κάλπες» ήταν τα λόγια της Άννας Διαμαντοπούλου μόλις ψήφισε.

Συνοδευόμενη από την κόρη της, η Νάντια Γιαννακοπούλου βρέθηκε περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής (06.10.2024) στο Περιστέρι και οι δύο τους έριξαν τις ψήφους τους για την εκλογή νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς και η κόρη της, Κατερίνα ψήφισαν μαζί. Η Νάντια Γιαννακοπούλου από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, επί της Παναγή Τσαλδάρη έστειλε το δικό της μήνυμα στους φίλους του κόμματος.

«Οι πολίτες πρέπει να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους και να ψηφίσουν με το χέρι στην καρδιά και το βλέμμα στο μέλλον ώστε η χώρα στις 14 Οκτωβρίου να έχει ισχυρή αντιπολίτευση. Σήμερα θα ξεπεράσουμε κάθε προσδοκία. Καλώ τους πολίτες να σπεύσουν στα εκλογικά κέντρα και να σπάσουν τους μηχανισμούς, να γυρίσουν την πλάτη στα συστήματα».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η κόρη μου ψήφισε για πρώτη φορά στις εσωκομματικές διαδικασίες. Είναι το γούρι μου. Καλώ τους 16αρηδες να να ψηφίσουν. Ναι, μπορούν να συμμετέχουν και πρέπει τα νέα παιδιά να πάρουν το ΠΑΣΟΚ στα χέρια τους γιατί πάντα ήταν νεανικό κίνημα».

 

Στον Πύργο της Ηλείας ψήφισε, γύρω στις 9 το πρωί, της Κυριακής (06.10.2024), ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος έκανε δηλώσεις αφού έριξε την ψήφο του στην κάλπη.

«Οι δημοκρατικοί πολίτες σε όλη τη χώρα, με τη συμμετοχή και την απόφασή τους, δίνουν σήμερα τη δύναμη στο κίνημά μας για να γίνει και πάλι μεγάλο και νικηφόρο.

Από την ελληνική επαρχία που χτυπά η καρδιά του ΠΑΣΟΚ, στέλνω μήνυμα νίκης και ελπίδας.

Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, για να γίνει η μεγάλη, δημοκρατική παράταξη ξανά δύναμη αλλαγής και ανατροπής. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», είπε.

 

Παύλος Γερουλάνος: «Η σημερινή ημέρα να είναι μία καινούργια ημέρα για το ΠΑΣΟΚ»

Τελευταίος κατά σειρά, από τους 6 υποψηφίους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε να ψηφίσει ο Παύλος Γερουλάνος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 12:30 μέσα σε χειροκροτήματα και αφού έριξε την ψήφο του, δήλωσε στις κάμερες:

«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για το κόμμα, την παράταξη. Θέλω να πω στον κόσμο που περιμένει (να ψηφίσει) να έχει υπομονή και επιμονή. Αξίζει τον κόπο αυτή η διαδικασία. Οι μεγάλες ουρές μας δίνουν μεγάλη δύναμη. η Η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στο νέο πρόεδρο, δύναμη στο ΠΑΣΟΚ. Ξεκινάει μια διαδικασία να προχωρήσουμε μπροστά και το ΠΑΣΟΚ να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει η χώρα σήμερα. Να ευχηθώ αυτή η μέρα να είναι μία καινούργια μέρα για το ΠΑΣΟΚ».

 

Τι είπαν οι πρώην προέδροι του ΠΑΣΟΚ

Γ. Παπανδρέου: Η μαζική συμμετοχή όχι μόνο κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ

«Η μαζική συμμετοχή όχι μόνο κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, αλλά διαμορφώνει την προοπτική για μία παράταξη ενωμένη» δήλωσε ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, από το εκλογικό τμήμα του 2ου Γυμνασίου Πατρών, όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη διαδικασία ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Σήμερα χρειάζεται η συμμετοχική αντίληψη να διαπεράσει όλη την κοινωνία, να δώσουμε λόγο, αξιοπρέπεια, φωνή στον Έλληνα πολίτη. Μόνο έτσι θα αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα (…)

Για αυτό σήμερα η μαζική συμμετοχή όχι μόνο κάνει πιο ισχυρό το ΠΑΣΟΚ, διαμορφώνει την προοπτική για μία παράταξη ενωμένη και ανοίγει δρόμους για μία μεγάλη πράσινη προοδευτική αλλαγή στη χώρα, μία Δημοκρατία όχι μόνο συμμετοχική, αλλά και ισότητας, αλληλεγγύης κοινωνικής δικαιοσύνης» δήλωσε ο κ. Παπανδρέου και κατέληξε πως «θα δούμε ξανά να ανατέλλει ο ήλιος».

Κ. Σημίτης: «Το ΠΑΣΟΚ θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο για την ελληνική εξέλιξη»

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης ψήφισε για τις εσωκομματικές εκλογές στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

«Η ψηφοφορία είναι ένα βήμα το οποίο μας εξασφαλίζει μία συνέχεια όπου το ΠΑΣΟΚ θα παίξει ένα σημαντικό ρόλο για την ελληνική εξέλιξη» δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Συνήγορος του Πολίτη: Έκθεση κόλαφος για τον βουλευτή της ΝΔ Πασχαλίδη – Απάνθρωπη συμπεριφορά σε έγκυο

nd 2

Συνήγορος του Πολίτη: Έκθεση κόλαφος για τον βουλευτή της ΝΔ Πασχαλίδη – Απάνθρωπη συμπεριφορά σε έγκυο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο κ. Πασχαλίδης, «φέρεται να έχει επιβάλλει έναν ιδιότυπο εργασιακό μεσαίωνα σε…