Παυλόπουλος σε Μοσκοβισί: Οι εταίροι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το χρέος

Το Προεδρικό Μέγαρο επισκέφθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Πιερ Μοσκοβισί, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισημαίνει πως τώρα είναι η ώρα οι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το ζήτημα του χρέους.

583c4d831dc524d4548b48c2

Ο κ Παυλόπουλος που εξήρε τις προσπάθειες του Πιέρ Μοσκοβισί ώστε να προωθηθεί στην ΕΕ η άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα ώστε η αξιολόγηση να κλείσει το συντομότερο δυνατόν, καθώς όπως είπε αυτό θα είναι προς όφελος και των δυο πλευρών.

Για τα εργασιακά που αποτελούν σημείο σύγκρουσης μεταξύ Ελλάδας και δανειστών για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε πως η Ελλάδα όπως και καμία χώρα της ΕΕ, δεν μπορεί να δεχτεί μέτρα που θα υπερβαίνουν το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Για το θέμα του χρέους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε προς τον Ευρωπαίο επίτροπο ότι τώρα είναι η ώρα οι εταίροι μας να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σημαντική θεωρείται και η επισήμανση του κ. Παυλόπουλου πως μέρος του ελληνικού χρέους δημιουργήθηκε από τα εξοπλιστικά προγράμματα, επισημαίνοντας ότι οι δανειστές μας το γνωρίζουν καλά αυτό, καθώς τα εξοπλιστικά προγράμματα προήλθαν από τις χώρες των δανειστών της Ελλάδας. 

Συναγερμός στη Νέα Χαλκηδόνα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα – Έδωσαν περιθώριο μιας ώρας

Ektakti Epikairotita 0

Συναγερμός στη Νέα Χαλκηδόνα: Τηλεφώνημα για βόμβα σε τράπεζα – Έδωσαν περιθώριο μιας ώρας

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε αναστάτωση, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι έλεγχοι των Αρχών στο κτήριο…