Ο Ζοέλ Ρομπουσόν ήταν ιδιοκτήτης και διοικούσε γκουρμέ εστιατόρια σε τρεις ηπείρους. Συγκεκριμένα, είχε γκουρμέ εστιατόρια σε Παρίσι, Μονακό, Χονγκ Κονγκ, Λας Βέγκας, Τόκιο, Μπανγκόκ.
Είχε χαρακτηριστεί ο «σεφ του αιώνα» από τον γαλλικό οδηγό μαγειρικής «Gault et Millau» το 1990. Η γαλλική Le Figaro γράφει ότι ο διάσημος σεφ πέθανε από καρκίνο.
Ήταν για χρόνια ο σεφ με τα περισσότερα αστέρια Michelin στον κόσμο και ήταν γνωστός για τις καινοτομίες του στην κουζίνα,