Πέθανε ο Sphen, ο διάσημος γκέι πιγκουίνος του Σίδνεϊ – O σύντροφός του τον αποχαιρετά τραγουδώντας και τον συνοδεύει όλη η αποικία (Video)

«Άρχισε αμέσως να τραγουδά, και η αποικία ανταποκρίθηκε μελωδικά», ανέφερε το ενυδρείο. Ο αντίκτυπος του ζευγαριού ως σύμβολο ισότητας ήταν τεράστιος σε όλο τον κόσμο, όπως ανέφερε το Sea Life Sydney Aquarium σε ανακοίνωση την Πέμπτη (22/08).

roy rashti lIEuPtCzHZo unsplash
Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος πιγκουίνος Σφεν (Sphen) από το Σίδνεϊ, του οποίου η ιστορία αγάπης με τον σύντροφό του Magic έγινε σύμβολο ισότητας παγκοσμίως. Με τον θάνατο του Σφεν ακολούθησε μια μαγική στιγμή, καθώς όλη η αποικία των πιγκουίνων στο ενυδρείο του, θρήνησαν τραγουδώντας.

Ο αντίκτυπος του ζευγαριού ως σύμβολο ισότητας ήταν τεράστιος σε όλο τον κόσμο, όπως ανέφερε το Sea Life Sydney Aquarium σε ανακοίνωση την Πέμπτη. Η ιστορία αγάπης τους ενέπνευσε ακόμα και άρμα στο καρναβάλι του Mardi Gras, ενώ περιλήφθηκε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Νέας Νότιας Ουαλίας και εμφανίστηκε στη σειρά του Netflix, Atypical.

Το ζευγάρι έγινε διάσημο το 2018, όταν η είδηση της ομόφυλης σχέσης τους σε ένα ενυδρείο του Σίδνεϊ έκανε τον γύρο του κόσμου. Πρόσφατα γιόρτασαν τα έξι χρόνια μαζί και υιοθέτησαν επιτυχώς και ανέθρεψαν δύο μικρά πιγκουινάκια: τη Sphengic (Lara) το 2018 και τον Clancy το 2020.

Πολλά βιβλία έχουν αφηγηθεί την ιστορία της αγάπης τους και ντοκιμαντέρ για ζώα με ομόφυλες σχέσεις έχουν συμπεριλάβει τους Sphen και Magic, ανέφερε το ενυδρείο.

«Η απώλεια του Sphen είναι συντριπτική για την αποικία των πιγκουίνων, την ομάδα μας και όλους όσους έχουν εμπνευστεί ή επηρεαστεί θετικά από την ιστορία των Sphen και Magic», δήλωσε την Πέμπτη ο διευθυντής του ενυδρείου, Richard Dilly.

«Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την ευκαιρία για να αναλογιστούμε και να γιορτάσουμε τη ζωή του Sphen, θυμούμενοι πόσο εμβληματικός ήταν, τον μοναδικό δεσμό που είχε με τον Magic και τον θετικό αντίκτυπο που είχε στον κόσμο».

Πώς ξεκίνησε η ιστορία αγάπης των δυο πιγκουίνων

Η σχέση του Σφεν και του Μάτζικ ξεκίνησε όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις ειδών – συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων – δηλαδή μέσω του φλερτ. Οι πιγκουίνοι συνήθως υποκλίνονται ή τραγουδούν ο ένας στον άλλο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αλλά οι πιγκουίνοι Gentoo κάνουν το εξής μοναδικό: συλλέγουν και προσφέρουν βότσαλα ο ένας στον άλλο.

«Βλέπεις τους [πιγκουίνους] να ψάχνουν κατά μήκος της παραλίας, κατά μήκος του πάγου, ψάχνοντας τα τέλεια βότσαλα για να τα δώσουν στους συντρόφους τους», είπε η υπεύθυνη φροντίδας των πιγκουίνων, Ρενέ Χάουελ σύμφωνα με τον Guardian. «Χρησιμοποιούν αυτά τα βότσαλα για να χτίσουν τη φωλιά τους και εκεί θα γεννήσουν τα αυγά τους».

Η Ρενέ Χάουελ ανέφερε ότι οι ομόφυλες σχέσεις είναι σχετικά συνηθισμένες στους πιγκουίνους, αλλά αυτό που έκανε τον Σφεν και τον Μάτζικ να ξεχωρίζουν ήταν ο τρόπος με τον οποίο μοιράζονταν τις γονικές τους υποχρεώσεις.

«Έπαιρναν ο καθένας τη σειρά του στη φωλιά, έβγαιναν έξω για να ψάξουν για τροφή και στη συνέχεια επέστρεφαν και αντάλλασσαν τη φροντίδα του αυγού», ανέφερε. «Σίγουρα μοιράζονταν τους ρόλους πολύ ισομερώς μεταξύ τους».

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στον Σφεν

Ο Sphen φαίνεται ότι πέθανε από φυσικά αίτια τον Αύγουστο, λίγο πριν κλείσει τα 12 του χρόνια. Ο νεότερος σύντροφός του, ηλικίας οκτώ ετών, οδηγήθηκε κοντά του για να μπορέσει να επεξεργαστεί την απώλεια και να καταλάβει ότι ο σύντροφός του δεν θα επιστρέψει.

Στη φύση, όταν ένας πιγκουίνος πεθαίνει και ο σύντροφός του δεν ξέρει τι έχει συμβεί, συνήθως τον αναζητά. Η Χάουελ είπε ότι γι’ αυτόν τον λόγο οι φροντιστές στο ενυδρείο θεώρησαν τόσο απαραίτητο να δείξουν στον Μάτζικ ότι ο Σφεν είχε πεθάνει, ώστε να καταλάβει ότι «ο σύντροφός του δεν θα επιστρέψει ξανά».

Όπως περιέγραψε, ήταν μια απίστευτα συναισθηματική στιγμή όταν ο Μάτζικ οδηγήθηκε κοντά στον Σφεν, μαζί με την αποικία των Gentoo και όλα τα μέλη του προσωπικού. Ο Μάτζικ άρχισε αμέσως να τραγουδά, και όλοι οι πιγκουίνοι γύρω του τον συνόδευσαν στο τραγούδι.

«Ήταν μια πολύ όμορφη στιγμή, ο αέρας γέμισε από το τραγούδι τους», είπε η Χάουελ. «Αυτό έδειξε τον αντίκτυπο που είχε ο Σφεν στον σύντροφό του και ότι ο Μάτζικ αναγνώρισε ότι ο σύντροφός του ήταν εκεί.

«Λίγο μετά, ο Μάτζικ έγινε αρκετά προστατευτικός προς τον σύντροφό του και αυτό ήταν μια πολύ συγκινητική στιγμή για εμάς, αλλά έπρεπε να το κάνουμε για να μπορέσει, ελπίζουμε, να κατανοήσει τι είχε συμβεί».

Η Χάουελ είπε ότι το προσωπικό του ενυδρείου δεν είχε ξαναδεί κάτι παρόμοιο, οπότε δεν είναι απολύτως βέβαιοι τι σημαίνει αυτό το τραγούδι. «Αλλά για εμάς, εκείνη τη στιγμή ήταν ένας όμορφος αποχαιρετισμός».

Ο Μάτζικ μπαίνει τώρα στην πρώτη του περίοδο αναπαραγωγής χωρίς τον σύντροφό του, αλλά συνεχίζει να συλλέγει βότσαλα για τη φωλιά του – κάτι που ερμηνεύεται ως ενθαρρυντικό σημάδι.

«Για εμάς, δεν ήταν απλώς πιγκουίνοι. Καθένας τους έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και προσωπικότητα, οπότε είναι σίγουρα θλιβερό να χάνουμε ένα από τα μέλη αυτά. Ενέπνευσαν τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και για εμάς, αυτό είναι απίστευτα ξεχωριστό και θα το κρατήσουμε μέσα μας για πάντα» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Το προσωπικό του ενυδρείου επικεντρώνεται τώρα στην ευημερία του Magic, ο οποίος θα αντιμετωπίσει την πρώτη αναπαραγωγική περίοδο χωρίς τον σύντροφό του.

 

Ζακ Κωστόπουλος: Το σπαραχτικό κείμενο της μητέρας του – «Σήμερα θα γινόσουν 39, ήσουν ένα δώρο στις ζωές πολλών ανθρώπων»

Ζακ

Ζακ Κωστόπουλος: Το σπαραχτικό κείμενο της μητέρας του – «Σήμερα θα γινόσουν 39, ήσουν ένα δώρο στις ζωές πολλών ανθρώπων»

«Άνθρωποι σαν εσένα δεν χάνονται ποτέ γιατί έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια πίσω τους», γράφει η…

Συναγερμός στη Ρόδο: Αγνοείται Βρετανός τουρίστας – Eθεάθη τελευταία φορά στην παραλία του Θεολόγου

Ektakti Epikairotita 0

Συναγερμός στη Ρόδο: Αγνοείται Βρετανός τουρίστας – Eθεάθη τελευταία φορά στην παραλία του Θεολόγου

Έχει δοθεί σήμα στους ιδιοκτήτες σκαφών να ενημερώσουν σε περίπτωση που τον εντοπίσουν.

Viral βίντεο: Ισπανίδα ηθοποιός σε σικ εστιατόριο έβαλε τα κλάματα μόλις είδε τον λογαριασμό για ένα μπουκάλι νερό

456318324 741167544748411 9090867363529211200 n

Viral βίντεο: Ισπανίδα ηθοποιός σε σικ εστιατόριο έβαλε τα κλάματα μόλις είδε τον λογαριασμό για ένα μπουκάλι νερό

Το αποκαλυπτικό της κλιπ για την ακριβή εμπειρία της έχει έκτοτε «εκτοξευθεί», συγκεντρώνοντας πάνω από…

Αυτά είναι τα 10 νησιά που προτίμησαν οι Έλληνες τον δεκαπενταύγουστο: «Άσχημα νέα» για Μύκονο και Σαντορίνη

685592

Αυτά είναι τα 10 νησιά που προτίμησαν οι Έλληνες τον δεκαπενταύγουστο: «Άσχημα νέα» για Μύκονο και Σαντορίνη

Τα δέκα πιο δημοφιλή νησιά για το διάστημα 14-18 Αυγούστου

Ο Δούσης σοκάρει τους τουρίστες: «Ουρούν εκεί και να μην πω τι άλλο κάνουν» – Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου (Video)

δουσης

Ο Δούσης σοκάρει τους τουρίστες: «Ουρούν εκεί και να μην πω τι άλλο κάνουν» – Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου (Video)

Ο ειδικός των ταξιδιών δίνει μερικές απλές συμβουλές και μας προτρέπει να καθαρίζουμε ορισμένα πράγματα,…

Κρητικός συλλέκτης έστειλε επιστολή στον Κασσελάκη για τον γάμο με Τάιλερ: «Περιμένω να το οργανώσουμε»

κασσελάκης τάιλερ

Κρητικός συλλέκτης έστειλε επιστολή στον Κασσελάκη για τον γάμο με Τάιλερ: «Περιμένω να το οργανώσουμε»

Το δώρο που θα κάνει σε Κασσελάκη - Τάιλερ ένας συλλέκτης αυτοκινήτων από την Κρήτη