Πέθανε ο θρυλικός Γάλλος ηθοποιός, Αλέν Ντελόν

Ο Αλέν Ντελόν, ο εμβληματικός ηθοποιός, έφυγε από τη ζωή

Αλέν Ντελόν

Πέθανε, σε ηλικία 88 ετών ο Αλέν Ντελόν, ένας πραγματικός θρύλος του σινεμά.

Τα παιδιά του ανακοίνωσαν τον θάνατο του εμβληματικού ηθοποιού με δελτίο Τύπου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο Αλέν Φαμπιέν, η Ανούσκα, ο Άντον καθώς και ο (σκύλος του) Loubo, ανακοινώνουν με απέραντη θλίψη την εκδημία του πατέρα τους. Πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Ντουσί. Η οικογένειά του σας ζητά ευγενικά να σεβαστείτε την ιδιωτικότητά του, σε αυτή την εξαιρετικά οδυνηρή στιγμή πένθους», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους.

Η ζωή του Αλέν Ντελόν

Ο Ντελόν γεννήθηκε στο Σω (σημερινό Ω-ντε-Σεν), του Ιλ-ντε-Φρανς, ένα πλούσιο προάστιο του Παρισιού.

Οι γονείς του, Εντίτ (το γένος Αρνόλντ, 1911–1995) και Φαμπιάν Ντελόν (1904–1977), χώρισαν όταν ο Ντελόν ήταν τεσσάρων ετών και έτσι οδηγήθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Στις Κάννες, ο Ντελόν εθεάθη από έναν ανιχνευτή ταλέντων του Αμερικανού παραγωγού Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ. Το 1959 πήρε πρωταγωνιστικό ρόλο στην κωμωδία Οι γυναίκες είναι αδύναμες (Faibles femmes, 1959), η οποία υπήρξε μια μεγάλη επιτυχία στη Γαλλία.

Αλέν Ντελόν: Η ταραχώδης ζωή, οι κορυφαίες ταινίες, ο Τιμητικός Φοίνικας

Στη συνέχεια ο Ντελόν έπαιξε σε δύο ταινίες που του εξασφάλισαν τη διεθνή φήμη. Το 1960, εμφανίστηκε στην ταινία Γυμνοί στον ήλιο (Plein Soleil) δίπλα στον Μορίς Ρονέ σε σκηνοθεσία Ρενέ Κλεμάν, που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ, το οποίο βασίστηκε στο μυθιστόρημα Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ της Πατρίσια Χάισμιθ.

Η φήμη του ενισχύθηκε περαιτέρω όταν δούλεψε ξανά με τον Λουκίνο Βισκόντι για τον Γατόπαρδο (Il Gattopardo) με τον Μπαρτ Λάνκαστερ και την Κλαούντια Καρντινάλε. Αυτή ήταν η έβδομη μεγαλύτερη επιτυχία της χρονιάς στη Γαλλία και Η μεγάλη ληστεία του καζίνο ήταν η έκτη.

Υπήρξε παντρεμένος από το 1964 μέχρι το 1969 με τη Ναταλί Ντελόν.

Αλέν Ντελόν: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον εμβληματικό ηθοποιό που έφυγε σήμερα από τη ζωή

Αλέν Ντελόν: Όσα πρέπει να ξέρετε για τον εμβληματικό ηθοποιό που έφυγε σήμερα από τη ζωή

«Θα φύγω, αλλά δεν θα φύγω πριν σας ευχαριστήσω», είχε πει με νόημα ο τεράστιος…