Newsroom

Newsroom

Πέθανε σε ηλικία 76 ετών η θρύλος της τηλεόρασης Ρομπέρτα Τέιλορ

Η σταρ των EastEnders και The Bill πέθανε σε ηλικία 76 ετών από μόλυνση που προκλήθηκε από πτώση φρίκης

roberta taylor 5516733

Η Ρομπέρτα Τέιλορ, η οποία είχε ρόλους στις ταινίες The Bill και EastEnders, πέθανε σε ηλικία 76 ετών,  από μόλυνση που προκλήθηκε από πτώση. Η ηθοποιός  είχε εμφύσημα και μια πτώση πριν από δύο μήνες επιδείνωσε την υποκείμενη κακή της υγεία με πνευμονία.

Έπαιξε την Irene Raymond στο EastEnders από το 1997-2000 πριν μετακομίσει στο σαπούνι ITV The Bill και αναλάβει τον χαρακτήρα της επιθεωρήτριας Gina Gold.

Το Shakespeare & Hathaway το 2022 ήταν η τελευταία της μεγάλη τηλεοπτική σειρά.

Η Ρομπέρτα Τέιλορ,   ο θάνατος της  οποίας ανακοίνωθηκε  από τον Guardian , γεννήθηκε στο Plaistow, στο Ανατολικό Λονδίνο. Στο Isle of Dogs μεγάλωσε η μητέρα της Γουίνιφρεντ Ρόμπερτς, η γιαγιά και οι θείες της.

Δήλωσε ότι οι γυναίκες που την περιέβαλλαν την έκαναν τη γυναίκα που ήταν και θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει τις δυνατές γυναίκες που επέλεξε να απεικονίσει στην οθόνη.

Ρομπέρτα Τέιλορ
Terry (GAVIN RICHARDS) και Irene (ROBERTA TAYLOR)
«Επιθεωρητής Μορς» - Ρομπέρτα Τέιλορ

Η Τέιλορ ξεκίνησε την καριέρα της ως οδοντίατρος, αλλά συνέχισε να παρακολουθεί μαθήματα θεάτρου στον ελεύθερο χρόνο της.

Παντρεύτηκε τον σχοινοποιό Victor Taylor το 1966 και το ζευγάρι απέκτησε έναν γιο, τον Elliott, την ίδια χρονιά.

Το 1973, ένας φίλος της τη συμβούλεψε να δοκιμάσει τη δραματική σχολή και πέτυχε. Έκανε οντισιόν την ίδια μέρα με τον Peter Guinness, ο οποίος τελικά θα γινόταν ο δεύτερος σύζυγός της. Παντρεύτηκαν το 1997 μετά από είκοσι χρόνια μαζί, και ο Γκίνες εμφανίστηκε ακόμη και σε μερικά επεισόδια του The Bill παίζοντας ένα ρομαντικό ενδιαφέρον για εκείνη.

Η Roberta Taylor ως Sheila Williams στον Inspector Morse

Εξέλιξε τις δεξιότητές της στην υποκριτική δουλεύοντας για το Θέατρο Πολιτών της Γλασκώβης από το 1980 έως το 1992. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έλαβε το καστ στο A Waste of Time, στο οποίο συμπρωταγωνιστές της ήταν ο Rupert Everett και ο Gary Oldman.

Έφτασε στην πλατεία Άλμπερτ πέντε χρόνια αργότερα, υποδυόμενη τη μητριάρχη της οικογένειας Χιλς. Οι ιστορίες της περιελάμβαναν ένα ειδύλλιο με τον Τέρι Ρέιμοντ (Γκάβιν Ρίτσαρντς) και μια σχέση με τον ενοικιαστή της, Τρόι Χάρβεϊ (Τζέιμι Τζάρβις) που ανακαλύφθηκε σε ένα δραματικό επεισόδιο την ημέρα των Χριστουγέννων. Η ιδιοκτήτρια του παντοπωλείου συμμετείχε επίσης σε κωμικές σκηνές, που συχνά βασίζονται στην αγάπη της να δοκιμάζει νέες τάσεις όπως το φενγκ σούι, η αρωματοθεραπεία και ο διαλογισμός.

Εξηγώντας την απόφασή της να φύγει, είπε στο The Mirror : «Έδωσα μεγάλο μέρος της ζωής μου στο σόου και αν επρόκειτο να συνεχίσω με τέτοιο ρυθμό, θα έπρεπε να συνεχίσω να βάζω τη ζωή μου σε αναμονή.

«Δεν ήθελα να κάνω τα πράγματα στα μισά του κρεβατιού.

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

sofiko pirosbestis

Φωτιά στην Κόρινθο – Η στιγμή που ο τραυματίας πυροσβέστης μεταφέρεται μακριά από το πύρινο μέτωπο (photo)

Τραυματίστηκε ο υποδιοικητής της ΠΥ Κορίνθου, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης από εναέριο μέσο