Newsroom

Newsroom

Πιθανή πυρηνική συμφωνία Ιράν – Ρωσίας θορυβεί τη Δύση

Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία προειδοποίησαν επίσης από κοινού την προηγούμενη εβδομάδα ότι το απόθεμα εμπλουτισμένου ουρανίου του Ιράν «αυξήθηκε σημαντικά, χωρίς αξιόπιστη αιτιολόγηση» και πως έχει συσσωρεύσει τέσσερις «σημαντικές ποσότητες» που η καθεμία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας.

pirinika

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δύση για την στρατιωτική συνεργασία Ιράν – Ρωσίας, με τους Μπάιντεν και Στάρμερ να κάνουν λόγο για “επικίνδυνη εξέλιξη” κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στην Ουάσινγκτον.

Συγκεκριμένα, οι δύο ηγέτες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ότι η Ρωσία μοιράζεται με το Ιράν χρήσιμες πληροφορίες για την κατασκευή πυρηνικών όπλων ως αντάλλαγμα για τους βαλλιστικούς πυραύλους που έστειλε η Τεχεράνη στη Μόσχα, προκειμένου να πλήξει στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία.

Η Τεχεράνη αρνείται από την πλευρά της τη μεταφορά ιρανικών όπλων στη Ρωσία κάνοντας λόγο για “απεχθή προπαγάνδα” ενώ Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ προχωρούν στην επιβολή νέων κυρώσεων κατά του Ιράν.

Ρεμπέτικο 40+1 χρόνια μετά: Μια συγκινητική συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο να φωνάζει «παρών» στα 85 του

Screenshot 2024 09 15 225649

Ρεμπέτικο 40+1 χρόνια μετά: Μια συγκινητική συναυλία με τον Σταύρο Ξαρχάκο να φωνάζει «παρών» στα 85 του

Η σπουδαία παράσταση στο κατάμεστο Ηρώδειο θα μείνει χαραγμένη στα μυαλά όσων είχαν την ευκαιρία…