Πνιγμός 8χρονης στη Χαλκιδική: Ελεύθεροι αρχηγός και ομαδάρχισσα – «Εφεραν το παιδί μας νεκρό» λέει η γιαγιά του κοριτσιού

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπάρχει και η εκδοχή οτι το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.

jelleke vanooteghem cTnAMW41ky0 unsplash

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τον θάνατο του οκτάχρονου κοριτσιού σε πισίνα κατασκήνωσης, στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής. Εκτός από τη σύλληψη της ομαδάρχισσας και του αρχηγού της κατασκήνωσης -που αφέθηκαν ελεύθεροι- οι αρχές αναζητούν και τον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το κορίτσι πέθανε από πνιγμό.

Νωρίτερα, το πρωί της Τετάρτης, η αστυνομία συνέλαβε τον 34χρονο υπεύθυνο της κατασκήνωσης και την 19χρονη ομαδάρχισσα, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Και οι δύο είναι αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Την ίδια στιγμή, η Ελληνική Αστυνομία αναζητεί και τον νόμιμο εκπρόσωπο ώστε να του περάσει χειροπέδες στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Χαλκιδική: Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης για τον θάνατο του 8χρονου κοριτσιού

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ThessToday.gr ο εισαγγελέας έχει διατάξει πραγματογνωμοσύνη στην πισίνα της κατασκήνωσης, στον χώρο δηλαδή όπου το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Θέλει να διαπιστώσει εάν είναι κατάλληλες οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη παιδιών, ενώ ίδιο έλεγχο έχει διατάξει και συνολικά στην κατασκήνωση, καθώς εάν εντοπιστούν παραλείψεις, ενδέχεται ακόμη και το σφράγισμά της.

Ελεύθεροι αρχηγός και ομαδάρχισσα

Μετά την 19χρονη ομαδάρχισσα αφέθηκε ελεύθερος και ο 34χρονος αρχηγός της κατασκήνωσης, ο οποίος κατηγορείται και αυτός για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας. Παρόλα αυτά οι Αρχε΄ς στο πλαίσιο του αυτοφώρου ψάχνουν να εντοπίσουν και να περάσουν χειροπέδες και στον νόμιμο εκπρόσωπο της κατασκήνωσης, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών και ηλικίας 72 ετών.

polukatoikia-8xronis

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA υπάρχει και η εκδοχή οτι το κορίτσι έφυγε από το δωμάτιο την ώρα της κατάκλισης και πήγε και βούτηξε μόνο του στην πισίνα, όταν ο ναυαγοσώστης δεν ήταν εκεί.

Βαρύ το κλίμα στη γειτονιά της 8χρονης, σήμερα η κηδεία

Την ίδια ώρα, η γειτονιά στην περιοχή της Ξηροκρήνης, του δήμου Θεσσαλονίκης βιώνει τον δικό της πόνο για την απώλεια του κοριτσιού.

Συγγενικά πρόσωπα έχουν συγκεντρωθεί στην κατοικία του παιδιού αναζητώντας απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα: πώς και γιατί βρέθηκε το παιδί μόνο του στην πισίνα της κατασκήνωσης, που είχε ως αποτέλεσμα τον πνιγμό του – σύμφωνα και με την ιατροδικαστική εξέταση.

Τα ευρήματα «έδειξαν» ότι η 8χρονη πέθανε από πνιγμό, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές πληροφορίες ότι εντοπίστηκε μόνο του μέσα στην πισίνα της κατασκήνωσης.

Στις 15.00 θα τελεστεί η κηδεία του οκτάχρονου κοριτσιού στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην Ξηροκρήνη, όπου σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο.

«Στείλαμε το παιδί για διακοπές και μας το έφεραν πίσω νεκρό»

Η γιαγιά της 8χρονης, συγκλονίζει:  «Στείλαμε το παιδί μας να χαρεί με τους φίλους τις διακοπές του και μας το έφεραν πίσω νεκρό», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού που εργάζεται στον δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ένα άτομο από το ίδιο περιβάλλον δήλωσε ότι «είναι πολύ μεγάλη ευθύνη να προσέχεις παιδιά», μεταδίδει το thesstoday.gr.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης

«Σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου αφού είχε ολοκληρωθεί το μεσημεριανό φαγητό και οι κατασκηνωτές βρισκόταν στα δωμάτια τους για την μεσημεριανή ανάπαυση διαπιστώθηκε ότι έλειπε μία κατασκηνώτρια. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αρχηγείο της κατασκήνωσης και ομάδα στελεχών άρχισε να την αναζητά στους χώρους της κατασκήνωσης.

Η κατασκηνώτρια εντοπίστηκε στην πισίνα χωρίς να έχει τις αισθήσεις της. Στην κατασκηνώτρια παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και με τη χρήση απινιδωτή από το ιατρικό προσωπικό της κατασκήνωσης και το ΕΚΑΒ που καλέστηκε αμέσως στον χώρο.

Ασθενοφόρο μετέφερε την κατασκηνώτρια στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας και κατόπιν στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας οδύνη για την απώλεια της κατασκηνώτριας μας και θα συνδράμουμε με κάθε τρόπο τις αρχές για τη διερεύνηση των συνθηκών του ατυχήματος».

Το χρονικό της τραγωδίας

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές τα παιδιά μετά την πισίνα πήγαν στο εστιατόριο για φαγητό και επέστρεψαν στα σπιτάκια για την καταμέτρηση πριν τον μεσημεριανό ύπνο. Κατά τη διαδικασία η απουσία του κοριτσιού έγινε αντιληπτή από την αρμόδια ομαδάρχισσα και, τότε, σήμανε συναγερμός σε όλη την κατασκήνωση. Ξεκίνησε επιχείρηση για την εξαφάνιση του παιδιού, όμως δυστυχώς, λίγο αργότερα, εντοπίστηκε νεκρό μέσα στην πισίνα.

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρόπληκτος καταγγέλλει: «Δύο μέρες δεν έχει πατήσει κανένας αρμόδιος, κανένα ενδιαφέρον» (video)

Χαλκιδική: Συνελήφθη και ο αρχηγός της κατασκήνωσης μετά τον πνιγμό 8χρονου κοριτσιού σε πισίνα

Οι ΗΠΑ ενισχύουν το Ισραήλ με στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 20 δισ. δολαρίων

Άγρια «κλωτσοπατινάδα» σε πλοίο από Τήνο προς Ραφήνα – Στον εισαγγελέα 11 συλληφθέντες (video)

ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής – Περιέχει επικίνδυνες φαρμακευτικές ουσίες

ΕΟΦ: Προσοχή σε συμπλήρωμα διατροφής – Περιέχει επικίνδυνες φαρμακευτικές ουσίες

Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί ένας σκύλος περίμενε τους αθλητές της Νότιας Κορέας στο αεροδρόμιο; (Video)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Γιατί ένας σκύλος περίμενε τους αθλητές της Νότιας Κορέας στο αεροδρόμιο; (Video)

Ο Ceco δεν είναι ένας οποιοσδήποτε σκύλος. Είναι ο πρώτος σκύλος στη Νότια Κορέα που εκπαιδεύτηκε…

Χαλκιδική: Δραματική η κατάσταση με το νερό – Έκκληση προς τους κατοίκους του Δήμου Πολυγύρου για λελογισμένη χρήση νερού

Χαλκιδική: Δραματική η κατάσταση με το νερό – Έκκληση προς τους κατοίκους του Δήμου Πολυγύρου για λελογισμένη χρήση νερού

Οι θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τον ήπιο χειμώνα έχουν κάνει δύσκολα τα πράγματα στη Χαλκιδική