Newsroom

Newsroom

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος 5 ιερόδουλων

Ποινική δίωξη σε βάρος πέντε εκδιδόμενων γυναικών για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης άσκησε ο εισαγγελέας οι οποίες βρέθηκαν οροθετικές…

Ποινική δίωξη σε βάρος πέντε εκδιδόμενων γυναικών για απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης άσκησε ο εισαγγελέας οι οποίες βρέθηκαν οροθετικές μετά από έρευνα που διενήργησε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Να σημειωθεί ότι αύριο Παρασκευή θα οδηγηθούν στον ανακριτή με την ίδια κατηγορία και οι υπόλοιπες έντεκα ιερόδουλες.

Μετά τα νέα 5 περιστατικά ιερόδουλων φορέων του AIDS (3 Ελληνίδες, 1 Βουλγάρα και 1 Ρωσίδα) που εντοπίστηκαν από τις μονάδες ΚΕΕΛΠΝΟ και το τηλεφωνικό του κέντρο έχει πάρει φωτιά, αφού έχει δεχτεί τουλάχιστον 3.000 τηλεφωνήματα ανδρών που ζητούν πληροφορίες γιατί συνευρέθηκαν με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη. Στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες με οικογένειες, παντρεμένοι, ή βρίσκονται σε σοβαρή σταθερή σχέση και σε πολλές περιπτώσεις έχουν παιδιά, ενώ γίνεται αναφορά και για ανηλίκους, αφού ήδη άτομα κάτω των 18 ετών έχουν σπεύσει για εξετάσεις. Μάλιστα, αποδίδουν τη συνεύρεσή τους με τις εκδιδόμενες χωρίς χρήση προφυλακτικού στην κατανάλωση αλκοόλ ή στην άγνοια του τρόπου μετάδοσης του ιού. Σύμφωνα με στοιχεία του Δήμου Αθηναίων, λειτουργούν τουλάχιστον 300 παράνομοι οίκοι ανοχής. Για το 2011, οι υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων, ύστερα από συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, εξέδωσαν αποφάσεις για τη σφράγιση 87 παράνομων οίκων, σφραγίστηκαν 82, ενώ χρειάστηκε να γίνουν και 196 επανασφραγίσεις κτιρίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι 2 στις 3 ιερόδουλες δεν έχουν κάρτα υγείας.


Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Κυκλωμα εκβιαστων

Στη φυλακή άλλοι 2 κατηγορούμενοι για το κύκλωμα εκβιαστών – Μεταξύ αυτών και ο «Αρκούδος»

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν δύο από τους έξι κατηγορούμενους που απολογήθηκαν την Παρασκευή (19/7) για τη συμμετοχή…