Πόλεμος στη Γάζα: Αύριο η τριμερής συνάντηση Ισραήλ, ΗΠΑ και Αιγύπτου

Η Χαμάς δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι έτοιμη να συμμετάσχει «θετικά και με εποικοδομητικό τρόπο», αλλά ένας από τους ανώτερους αξιωματούχους της ομάδας, ο Μαχμούντ Μαρντάουι, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη του Κατάρ ότι δεν έχει λάβει ακόμη τις λεπτομέρειες της πρότασης.

gaza strike

Η Αίγυπτος θα φιλοξενήσει αύριο συνάντηση ανάμεσα σε αμερικανούς, αιγύπτιους και ισραηλινούς αξιωματούχους με θέμα «το πλήρες άνοιγμα του συνοριακού περάσματος της Ράφα» προς την Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Qahera News.

Επικαλούμενο «υψηλόβαθμο αξιωματούχο», το δίκτυο υπενθύμισε ότι το Κάιρο απαιτεί «πλήρη απόσυρση των ισραηλινών δυνάμεων» από τον συνοριακό σταθμό της Ράφα ανάμεσα στην Αίγυπτο και την Λωρίδα της Γάζας, κομβικό σημείο εισόδου της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον ρημαγμένο παλαιστινιακό θύλακα.

Το Ισραήλ κατέλαβε το συνοριακό πέρασμα της Ράφα τον Μάιο κατά την διάρκεια της επίθεσης του ισραηλινού στρατού κατά της πόλης της Ράφα, στο νότιο άκρο της λωρίδας της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε το Σάββατο ότι δεν μπορεί να υπάρξει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα έως ότου καταστραφεί η Χαμάς, θέτοντας αμφιβολίες για ένα βασικό μέρος μιας πρότασης εκεχειρίας που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι είχε κάνει το ίδιο το Ισραήλ.

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι