Πόλεμος στην Παλαιστίνη: Μπορέλ και Στάρμερ ζητούν κατάπαυση του πυρός μετά την ανεύρεση των νεκρών ισραηλινών αιχμαλώτων

Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι οι αιχμάλωτοι εκτελέστηκαν από τη Χαμάς, ενώ η παλαιστινιακή οργάνωση λέει ότι τους σκότωσε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.

ap borel

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Keir Starmer δηλώνει σοκαρισμένος από τη «φρικτή και παράλογη», όπως τη χαρακτηρίζει, δολοφονία έξι αιχμαλώτων στη Γάζα.

«Οι σκέψεις μου είναι με τους αγαπημένους τους σε αυτές τις φρικτές στιγμές», δήλωσε ο Starmer σε ανάρτησή του στο X. «Η Χαμάς πρέπει να απελευθερώσει όλους τους ομήρους τώρα, και μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός πρέπει να συμφωνηθεί από όλες τις πλευρές αμέσως για να τερματιστεί ο πόνος»

Ο Josep Borrell εξέφρασε τη φρίκη του για τη «δολοφονία έξι Ισραηλινών ομήρων της Χαμάς», τα πτώματα των οποίων ανακαλύφθηκαν σε σήραγγα στη Ράφα.

«Αυτοί οι νεαροί αθώοι άνδρες και γυναίκες θα έπρεπε εδώ και καιρό να έχουν μεταφερθεί στην ασφάλεια και στους αγαπημένους τους», έγραψε ο Μπορέλ στο Χ, προτρέποντας για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση των υπόλοιπων αιχμαλώτων.

Ρωσία: Αλλάζει τα δεδομένα του πυρηνικού της προγράμματος μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας

Ρωσία: Αλλάζει τα δεδομένα του πυρηνικού της προγράμματος μετά τις επιθέσεις της Ουκρανίας

Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα ως απάντηση στις ενέργειες της Δύσης…