ΠΟΥ: Σε αχαρτογράφητα νερά o κορονοϊός

Άγνωστη η εξέλιξη της επιδημίας, παραδέχεται τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Οι επιδημίες στη Νότια Κορέα, την Ιταλία, το Ιράν και την Ιαπωνία «αποτελούν τη μεγαλύτερη ανησυχία μας»

ap coryjf

Σε αχαρτογράφητα νερά πορεύεται πλέον η επιδημία του νέου κορονοϊού (Covid-19), με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να ομολογεί ουσιαστικά ότι αδυνατεί να προβλέψει την εξέλιξή της. 

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, δήλωσε σήμερα (Καθαρά Δευτέρα) από τη Γενεύη πως πλέον η εξάπλωση της επιδημίας είναι πιο ταχεία εκτός της Κίνας, παρά στην ασιατική χώρα όπου πρωτοεμφανίστηκε, προσθέτοντας πως ο κίνδυνος εξάπλωσης του Covid-19 είναι τώρα «πολύ υψηλός σε παγκόσμιο επίπεδο». 

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, καταγράφηκαν σχεδόν εννεαπλάσια κρούσματα του Covid-19 εκτός της Κίνας σε σύγκριση με την Κίνα», είπε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ΠΟΥ.

Επίσης, παραδέχθηκε πως ο διεθνής οργανισμός δεν έχει δει ποτέ μέχρι σήμερα έναν κορονοϊό που είναι ικανός να μεταδίδεται με αυτόν τον τρόπο, αλλά ταυτόχρονα να μπορεί να συγκρατηθεί με συγκεκριμένα μέτρα. Ο Covid-19 μετράει μέχρι στιγμής πάνω από 86.500 κρούσματα και 3.044 θανάτους.

Στην Κίνα, όπου ο ιός εμφανίστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, ο αριθμός των κρουσμάτων συνεχίζει να μειώνεται, επισήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, υπογραμμίζοντας πως 206 κρούσματα ανακοινώθηκαν στον ΠΟΥ σήμερα, ήτοι ο μικρότερος αριθμός από τις 22 Ιανουαρίου. Μονάχα 8 κρούσματα έχουν καταγραφεί εκτός της επαρχίας Χουμπέι, της εστίας της επιδημίας. Εκτός της Κίνας, έχουν καταγραφεί συνολικά 8.739 κρούσματα σε 61 χώρες, με 127 θανάτους.

 

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…