Προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Πελοπόννησο – Η κακοκαιρία «χτυπά» την Αττική

Προειδοποιητικό μήνυμα για εκδήλωση έντονων καρικών φαινομένων από το μεσημέρι και το απόγευμα του Σαββάτου (31/8) έλαβαν στα κινητά τους τηλέφωνα, κάτοικοι και επισκέπτες της Πελοποννήσου.

kairos xartes kakokairia

Η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει μεγάλο μέρος της χώρας και το Σάββατο (31/8), με ισχυρές καταιγίδες να εκδηλώνονται τόσο στην Αττική όσο και στην Πελοπόννησο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μάλιστα, σύμφωνα με το Windy, η κακοκαιρία στο Λεκανοπέδιο της Αττικής αναμένεται να κρατήσει σποραδικά μέχρι τις 19:00, ενώ εστάλη μήνυμα και από την Πολιτική Προστασία μέσω του 112 στους κατοίκους της Πελοποννήσου.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Συγκεκριμένα, η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού και έτσι προβλέπεται πως ψυχρές και ασταθείς αέριες μάζες στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα παραμείνουν πάνω από τη χώρα μας μέχρι και σήμερα, Σάββατο (31/8), επηρεάζοντας κατά τόπους το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρα, μάλιστα, τα φαινόμενα θα συνοδεύονται από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).

Αναλυτικά, κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται σήμερα, Σάββατο (31/8), έως αργά το απόγευμα στην Πελοπόννησο και στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, κυρίως στα δυτικά, στα κεντρικά και τα νότια του νομού). Επισημαίνεται ότι η ραγδαιότητα των φαινομένων σε τοπικό επίπεδο θα είναι μεγάλη, ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο. Επίσης, ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στις Σποράδες, στην Εύβοια και – τοπικά – στη Θεσσαλία (κυρίως στα ανατολικά).

 

 

Σε ποιες περιοχές θα βρέξει πολύ το Σάββατο (31/8)

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο (31/8), τρίτη ημέρα της καιρικής αστάθειας που ενισχύεται από την παρουσία ψυχρής λίμνης, το κέντρο της οποίας εντοπίζεται πλέον στα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του meteo.gr από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το βόρειο Αιγαίο και την Κρήτη. Στην Πελοπόννησο και στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι – κατά τόπους – ισχυρά και υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εκδήλωσης χαλαζοπτώσεων. Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.

Ακόμα, βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται και για τους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής. Στους χάρτες που ακολουθούν, παρουσιάζεται ο υετός που αναμένεται το μεσημέρι, αλλά και το απόγευμα του Σαββάτου (31/8).

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Πρόγνωση καιρού για το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31-33 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τους 29-32 στις νησιωτικές περιοχές,ενώ οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 4-5 μποφόρ. Σημειώνεται, όμως, ότι κατά τις ώρες εκδηλώσεις καταιγίδων, οι άνεμοι θα συνοδεύονται ενδεχομένως από ισχυρές ριπές.

Μήνυμα του 112 στην Πελοπόννησο για την κακοκαιρία

Η Πολιτική Προστασία απέστειλε, το μεσημέρι του Σαββάτου (31/8), μήνυμα στους κατοίκους της Πελοποννήσου μέσω του 112, προειδοποιώντας για την κακοκαιρία.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα που απεστάλη, έγραφε τα εξής: «Στην Πελοπόννησο από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Να είστε προσεκτικοί στις μετακινήσεις σας κατά τη διάρκεια των φαινομένων».

 

Ανατολική Γερμανία: H ακροδεξιά της «Εναλλακτική για τη Γερμανία» σε ιστορικά ψηλά ποσοστά πριν τις περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου

ακροδε7

Ανατολική Γερμανία: H ακροδεξιά της «Εναλλακτική για τη Γερμανία» σε ιστορικά ψηλά ποσοστά πριν τις περιφερειακές εκλογές του Σεπτεμβρίου

Μία προσπάθεια εξήγησης του ανερχόμενου αποτελέσματος