Προνόμια εμβολιασμένων: Πώς φτάσαμε στο φιάσκο του Freedom Pass – Αμηχανία στα κυβερνητικά ΜΜΕ

 Ο πρωθυπουργός «άδειασε» την κυβερνητική προπαγάνδα που έκανε λόγο μέχρι και για ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα.

5332333

Οι πολύ χαμηλοί ρυθμοί των εμβολιασμών έχουν αποτελέσει μια ιδιαίτερη σπαζοκεφαλιά για την κυβέρνηση η οποία το τελευταίο διάστημα έψαχνε να βρει μια απάντηση στο πως μπορεί να πείσει περισσότερο κόσμο να κάνει κάποια από τα διαθέσιμα εμβόλια.

Γιατί, είναι πλέον γεγονός ότι εμβόλια υπάρχουν. Αυτό όμως που τώρα λείπει, είναι η εμπιστοσύνη, ακόμα και προς τα εμβολιαστικά προγράμματα, από μια σημαντική μερίδα του πληθυσμού, η οποία βλέποντας την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, δεν έχει πάει ακόμα να εμβολιαστεί.

Μάλιστα, καθώς η χώρα σταδιακά μπαίνει στον κλοιό της μετάλλαξης Δέλτα, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντιλήφθηκε -έστω και καθυστερημένα-, ότι όφειλε να σκεφτεί “πιο έξυπνα, πιο δημιουργικά” για το “πώς θα προσεγγίσουμε συμπολίτες μας οι οποίοι μπορεί να μην έχουν πάρει ακόμα αυτή την απόφαση», όπως δήλωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες στις 25 Ιουνίου.

Πως τα προνόμια έγιναν φιλοδώρημα

Δια μέσου τοποθετήσεων κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών, αλλά ακόμα και από ρεπορτάζ και δημοσιεύματα φιλοκυβερνητικών μέσων ενημέρωσης, το τελευταίο διάστημα μαθαίναμε ότι έρχονται πολύ σημαντικά προνόμια τα οποία θα επαναφέρουν στην κανονικότητα τη ζωή των εμβολιασμένων.

«Η ζωή των εμβολιασμένων θα γίνει ξανά κανονική», δήλωνε χαρακτηριστικά το Σαββάτο στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, δημιουργώντας πολύ υψηλές προσδοκίες για τα προνόμια που επρόκειτο να ανακοινωθούν.

 

Στο ίδιο κλίμα,«ναυαρχίδες» της κυβερνητικής προπαγάνδας έκαναν λόγο για αξιοθαύμαστες διευκολύνσεις:

– Ελεύθερη πρόσβαση σε κλειστούς χώρους χωρίς μάσκα

 – Μετακινήσεις και ταξίδια χωρίς τεστ

– Είσοδος σε γήπεδα, θέατρα, σινεμά, συναυλίες, φεστιβάλ, μπαρ, εστιατόρια χωρίς περιορισμούς

Ήταν, ενδεικτικά, κάποια από τα προνόμια που υποτίθεται πως θα ανακοίνωνε σήμερα ο πρωθυπουργός.

 

 

Βέβαια, αντί όλων των παραπάνω μέτρων που υποτίθεται ότι θα ανακοίνωνε σήμερα η κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε απλά μια δωροκάρτα/voucher 150 ευρώ ως κίνητρο στους νέους για να εμβολιαστούν, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταξίδια αναψυχής, και σε πολιτισμικά δρώμενα.

Μετάλλαξη Δέλτα και ΠΟΥ «ακύρωσαν» τη φιέστα

Η κυβέρνηση γνώριζε εδώ και καιρό ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με τις συνέπεις μιας κρίσης εμπιστοσύνης στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, που η ίδια καλλιέργησε μετά από τις συνεχόμενες παλινδίες ως προς τη διαχείριση της πανδημίας, και έψαχνε να βρει τρόπο για να κερδίσει την χαμένη εμπιστορύνη των πολιτών και να παρακινήσει περισσότερο κόσμο να εμβολιαστεί.

Ωστόσο, η επικοινωνιακή fiesta των non papers που έκαναν λόγο ακόμα και για άρση της μάσκας εντός κλειστών χώρων, έπεσε πάνω στις ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, όπου με ανακοίνωση του ζήτησε από όλα τα κράτη που έχουν επιτρέψει τη μη χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους να την επαναφέρουν άμεσα, μέτρο που πρέπει να αφορά ακόμα και τους εμβολιασμένους, εξαιτίας της διασποράς της νέας μετάλλαξης Δέλτα που έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

Το δόγμα “όλα είναι επικοινωνία” που έχει επιλέξει ο κ. Μητσοτάκης ως μέθοδο αντιμετώπισης σοβαρών και κρίσιμων καταστάσεων, καθόρισε για ακόμα μια φορά τον τρόπο που επέλεξε η κυβέρνηση να δώσει λύση στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Τόσο τα non papers όσο και το freedom pass, δεν συνιστούν κάτι περισσότερο από μια επικοινωνικού τύπου διαχείριση ενός πραγματικού προβλήματος που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε, και τώρα καλείται να διαχειριστεί.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…