Πρόταση αποφυλάκισης για τη Μέγιερ

[…]

Η Δικαιοσύνη εμμέσως είπε «mea culpa» σχετικά με την προφυλάκιση της 27χρονης γερμανίδας που είναι προφυλακισμένη για την υπόθεση των Πυρήνων της Φωτιάς..

Η νέα εισαγγελική πρόταση από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών προς την ανακρίτρια που ερευνά την υπόθεση είναι να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση με την υπό όρους απελευθέρωση της Φέι Μαρί Μέγιερ, δηλαδή να εμφανίζεται ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής της.

Το σκεπτικό της πρότασης αναφέρει ότι δεν υφίστανται ούτε οι προϋποθέσεις κράτησης ούτε στοιχεία που να τη συνδέουν βάσιμα με πράξεις τρομοκρατίας.

Η υπεράσπιση της 27χρονης κάνει λόγο για μία πολύ καλά καταρτισμένη, από νομικής άποψης, πρόταση και εκτιμά ότι η αποφυλάκισή της είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών.

Η αλλαγή στάσης της ελληνικής Δικαιοσύνης οφείλεται στην αλλαγή του εισαγγελέα που ασχολείται με την υπόθεση, καθώς η ανακρίτρια εξ αρχής ήταν αντίθετη στην προφυλάκιση.

Η πρώτη πρόταση της εισαγγελικής αρχής, πριν την αντικατάσταση του λειτουργού, ωστόσο, θεωρούσε ότι η κατοχή κειμένων που υπήρχαν δημοσιευμένα στο διαδίκτυο, καθώς και ο χαρακτηρισμός άλλων κρατούμενων για υποθέσεις τρομοκρατίας ως «πολιτικών κρατούμενων», κατά την ανάκριση, αποτελούσε επαρκή στοιχεία για προφυλάκιση.

Τελικά το θέμα παραπέμφθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που υιοθέτησε την αρχική εισαγγελική πρόταση και διέταξε προφυλάκιση της 27χρονης, που συνελήφθη λίγες ώρες μετά, έξω από την κατοικία της, στον Περισσό.

http://www.ethnos.gr

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Πάτρα: Περιορίστηκε η φωτιά σε περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου στην περιοχή Γομοστό

Στο σημείο εξακολουθούν να επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11…