Newsroom

Newsroom

Πρωταθλήτρια ΑμεΑ δίνει μάχη για να σώσει το σπίτι της από τα «νύχια» των funds

Το χρέος των 20.000 ευρώ που "φούσκωσε" και η έκκληση για να ανακληθεί η απόφαση έξωσης

CropImage 7

Μάχη για να σώσει το σπίτι της στην Ελευσίνα από τα “νύχια” των funds δίνει η αθλήτρια ΑμεΑ Διονυσία Τσακίρη, πρωταθλήτρια στο άθλημα boccia.

Όπως εξήγησε η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Φραγκάκη, μιλώντας στο Mega, πρόκειται για μια οφειλή των 20.000 ευρώ από παλαιότερα χρέη του πατέρα της, ελεύθερου επαγγελματία, που με τους τόκους έφτασε τις 50.000 ευρώ. «Είναι ένα δάνειο που σχεδόν το είχαν αποπληρώσει από μία τράπεζα. Εν συνεχεία, το δάνειο αυτό τιτλοποιήθηκε, πήγε σε ένα fund και ξεκίνησε τη διαδικασία του πλειστηριασμού, χωρίς οι άνθρωποι να έχουν κάποια προστασία μέσω διακανονισμού. Η οικογένεια προσπάθησε να βρει ένα άλλο σπίτι που να πληροί τις ανάγκες για ένα παιδί ΑμεΑ, αλλά δεν μπορούσαν να το βρουν. Έχει γίνει μία τεράστια πράξη αλληλεγγύης από όλους τους ανθρώπους της Ελευσίνας, γιατί ήταν να γίνει η έξωση πριν από μία εβδομάδα και δεν έγινε. Έχουμε συζητήσει με τη δικηγόρου εκείνου που το έχει πάρει. Το σπίτι το έχει πάρει κατασκευαστική εταιρεία”, δήλωσε η ίδια.

Πλέον, η Διονυσία Τσακίρη χρειάζεται περίπου 110.000 ευρώ για να “σώσει” το σπίτι της.

Στο πλευρό της βρίσκονται κάτοικοι της περιοχής, αλλά και η η πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας ΑμεΑ, Ιωάννα Καρυοφύλλη, που δήλωσε: «Μετά από σχετική ενημέρωση που αφορά σε έξωση αθλήτριας της Ομοσπονδίας μας, από την οικία της, παρακαλούμε την Πολιτεία να βρεθεί τρόπος ανάκλησης της απόφασης εξώσεως. Μια τέτοια απόφαση μόνο δυσάρεστα προβλήματα δημιουργεί σε όλη την ελληνική κοινωνία, η οποία επιθυμεί να βρίσκονται λύσεις και όχι να παίρνονται τελεσίδικες αποφάσεις, που αφορούν σε ανθρώπους, που αποτελούν πρότυπο για τους άλλους και κυρίως για τους νέους».

Από την πλευρά του, ο προπονητής της Διονυσίας Τσακίρη, Μιχάλης Νικόπουλος, τόνισε: «Ασχολούμαστε με τη Διονυσία με το boccia εδώ και 10 χρόνια. Συμμετέχει με την εθνική ομάδα σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι μία συνεσταλμένη και εσωστρεφής αθλήτρια. Πριν από 15 ημέρες που ήμασταν στην Πολωνία για ένα παγκόσμιο τουρνουά, και η Διονυσία παρόλο που αντιμετώπιζε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, τόσο εγώ όσο και οι συναθλητές της δεν ξέραμε τίποτα. Έδωσε τον αγώνα, έχοντας όλο αυτό το βάρος και παρόλα αυτά γυρίσαμε με αυτή την επιτυχία. Μου το είπε όταν γυρίσαμε».

Η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής & Στεγαστικής Πολιτικής, Μαρίνα Στέφου, υποστήριξε πάντως πως υπάρχουν τρόποι για να πάρει πίσω το σπίτι της η πρωταθλήτρια: «Πρόκειται για μία πρωταθλήτρια ΑμεΑ που έχει δοξάσει τη χώρα μας και θέλουμε να τη βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο. Είχαν γίνει τρεις άγονοι πλειστηριασμοί. Ήρθα σε επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Ιδιωτικού Χρέους και είδαμε το πραγματικό ιστορικό των γεγονότων που προηγήθηκαν του πλειστηριασμού. Πράγματι, η οικογένεια δεν είχε προβεί σε κανένα ένδικο βοήθημα, γιατί δεν γνώριζε. Υπάρχει δωρεάν νομική βοήθεια για άτομα με χαμηλά εισοδήματα και άτομα ΑμεΑ. Βρεθήκαμε με τη Διονυσία και βρήκαμε δύο τρόπους που μπορεί να λυθεί. Επικοινώνησα και με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για να δούμε εάν μπορεί να επιχορηγηθεί η οικογένειά της ως πρωταθλήτρια. Έχει συνάντηση με την Ομοσπονδία και θα γίνουν κάποιες προτάσεις. Θα μπορούσε και από χορηγίες να βοηθηθεί. Θα γίνει μία κοινή συντονισμένη προσπάθεια».

Ειδήσεις σήμερα:

Χριστίνα Σούζη: Το ξέσπασμα στον αέρα του ΣΚΑΪ για τον καύσωνα – «Μην πανικοβάλουμε τον κόσμο» (video)

Εξαφάνιση στην Κεφαλονιά: Αγνοείται 20χρονος κολυμβητής στη θαλάσσια περιοχή της Σάμης – Έκκληση από τη μητέρα του

Ακρίτα: Η απάντηση στο απαράδεκτο σχόλιο της Λίνας Κλείτου για τον Ζακ Κωστόπουλο – «Είναι όντως δημοσιογράφος;»

Καρυστιανού: «Έχασα το παιδί μου λόγω της διαφθοράς» – Οργή για Φλωρίδη και δίκες στο σκοτάδι

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

χρήματα Ιανος

Σκάνδαλο στην Καρδίτσα: Έδωσαν επιδόματα σε πάνω από 2.000 άτομα και είπαν πως έχασαν τα δικαιολογητικά στον «Ιανό»

Το ελληνικό δημόσιο συνολικά ζημιώθηκε με 3.6 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνελήφθησαν τρεις υπάλληλοι