Πρώτη ήττα από την Κροατία για την Εθνική, και περιμένει αντίπαλο στους «8»

Η Ελλάδα πάλεψε απέναντι στους μαχητικούς Κροάτες, αλλά γνώρισε την πρώτη της ήττα στην Α' Όμιλο με 14-13 και θα πάει να αντιμετωπίσει την Ιταλία με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

πολο

Η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών γνώρισε την πρώτη της ήττα με 14-13 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κροατία, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά του ολυμπιακού τουρνουά.

Στην επόμενη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Ιταλία με στόχο το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Το πρώτο οκτάλεπτο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την Ελλάδα να ανοίγει το σκορ και στη συνέχεια την Κροατία να προηγείται με 3-1. Με δύο σερί τέρματα η Εθνική μας ισοφάρισε στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου, συνεχίζοντας το σερί αυτό και στο δεύτερο μέρος.

Έτσι, διευρύνοντας το σερί στα τέσσερα γκολ η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου γύρισε το ματς, εκμεταλλεύτηκε τα πέναλτι που κέρδισε παίρνοντας προβάδισμα με 3-5.

Η Ελλάδα κράτησε τη διαφορά στο +2 μέχρι το τέλος του δεύτερου οκταλέπτου, το οποίο έκλεισε 4-6. Το τρίτο οκτάλεπτο ήταν μία μάχη ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τους Κροάτες να είναι καταιγιστικοί και την Εθνική ομάδα να πληρώνει τα λάθη της άμυνας.

Οι Κροάτες με δύο γκολ του Κράγκιτς ισοφάρισαν σε 6-6, με τον Φουντούλη στη συνέχεια να παίρνει την εκδίκησή του για το πέναλτι που έχασε λίγο νωρίτερα και να κάνει το 6-7.

Οι παίκτες του Ίβιτσα Τούτσακ αύξησαν την πίεση και κατάφεραν για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα να πάρουν προβάδισμα με γκολ του Βουκίτσεβιτς για το 9-8.

Η Ελλάδα ισοφάρισε με ένα πανέμορφο και δύσκολο γκολ του Νικολαΐδη, όμως με δύο σερί τέρματα των Μπούκιτς και Κράγκιτς οι Κροάτες προηγήθηκαν με 11-9.

Το τέταρτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με τον πιο ιδανικό τρόπο για την Ελλάδα. Η Κροατία έμεινε με πέντε παίκτες για τέσσερα λεπτά μετά την αποβολή του Μπίλιακα, ενώ ο Αργυρόπουλος ευστόχησε από τα 5μ, κάνοντας το 11-10.

Η “γαλανόλευκη” έφερε το ματς στα ίσια με τον Καλογερόπουλο, κάνοντας στα μισά της τελευταίας περιόδου το 12-12, όμως οι Κροάτες με δύο γκολ του Χάρκοφ προηγήθηκαν με 14-12, με τον Βλαχόπουλο να μειώνει στο τελευταίο λεπτό σε 14-13.

Ειδήσεις σήμερα:

Αναστάτωση στην Εύβοια: Ιερέας πήγε για μπάνιο σε παραλία και γιαγιάδες τον πήραν στο κυνήγι – «Ανάξιος, θέλεις ξύρισμα»

Διδυμότειχο: Σε κατάσταση σοκ η 32χρονη που ζούσε φυλακισμένη – Φέρει εκχυμώσεις και αιματώματα

Ολυμπιακοί Αγώνες: Με τρία άλματα…πέταξε για τον τελικό ο «Μανόλο» (video)

Έλληνας τουρίστας πήγε στη Χαλκιδική και τρελάθηκε με τις τιμές – «Καφεδάκι στο χέρι και καρεκλάκι παραδίπλα για εμάς τους πλεμπαίους»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Βραβεύουν την Ιταλίδα Καρίνι που παραιτήθηκε στον αγώνα box με την Ιμάν Κελίφ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Βραβεύουν την Ιταλίδα Καρίνι που παραιτήθηκε στον αγώνα box με την Ιμάν Κελίφ

Συνεχίζονται οι ρατσιστικές αντιδράσεις ατόμων και ομοσπονδιών μετά τον αγώνα της Ιμάν Κελίφ με την…

ΗΠΑ: Ανακάλεσαν την εξωδικαστική συμφωνία με τους κατηγορούμενους για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη

ΗΠΑ: Ανακάλεσαν την εξωδικαστική συμφωνία με τους κατηγορούμενους για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτέμβρη

Οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο είχαν επικρίνει έντονα την εξωδικαστική συμφωνία με τους τρεις…