Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και βουλευτικές,σύμφωνα με δημοσκόπηση της Palmos

[…]

eyroekloges 0

Δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το tvxs.gr
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 19,9% και η ΝΔ 16,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΚΚΕ με 3,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%, το ΛΑΟΣ με 1,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και η ΔΗΜΑΡ με 1,2%, «άλλο κόμμα» δηλώνει πως θα ψηφίσει το 4,8%, ενώ το «άκυρο – λευκό» ανέρχεται στο 4,7%. Το 18,2% δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει και το 10,8% απαντάει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.
Αντίστοιχα για τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αγγίζει το 25,1%, η ΝΔ το 20,1%, η Χρυσή Αυγή το 10,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 3,5%, το ΚΚΕ το 3,8% και το ΠΑΣΟΚ το 3,5%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η ΔΗΜΑΡ (1,9%), οι Οικολόγοι Πράσινοι (1,1%) και το ΛΑΟΣ (1,3%). Το 13% αναφέρει πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει και το 7,2% απαντάει πως δεν θα προσέλθει στις κάλπες. Σημειώνεται πως οι απαντήσεις «δεν έχω αποφασίσει» και «δεν θα ψηφίσω», αλλά και το «λευκό – άκυρο» αποτελούν αυθόρμητες απαντήσεις τόσο στην περίπτωση των ευρωεκλογών, όσο και των εθνικών εκλογών. 
Ενδεικτική της ρευστότητας που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό είναι η συσπείρωση που καταγράφεται στα κόμματα. Στο ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση εκτιμάται στο 60% έχοντας χάσει ένα 4% που φαίνεται να έχει μετακινηθεί προς τη ΝΔ. Αντίθετα στο κυβερνών κόμμα καταγράφεται συσπείρωση 56%. Οι μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ (8%) και προς τη Χρυσή Αυγή (6%). Σε κατάσταση αποσύνθεσης το ΠΑΣΟΚ με συσπείρωση μόλις 26%, Το μεγαλύτερο ποσοστό μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ (21%) και προς τη ΝΔ (12%).

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Όταν ο Λαμίν Γιαμάλ έκανε τα μαγικά του στους δρόμους του Ματαρό και τέσσερα χρόνια μετά έγινε πρωταθλητής Ευρώπης (video)

Πριν τέσσερα χρόνια έκανε πλάκα στους φίλους του με τη μπάλα στα πόδια.

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Πειραιάς: Εμπλεκόμενος στη δολοφονία Λυγγερίδη ο σύντροφος της 16χρονης που επιτέθηκε σε 19χρονη

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την υπόθεση απόπειρας δολοφονίας 19χρονης από…