Newsroom

Newsroom

Ψυχικό: Είχε κάνει πρόβα ο εκτελεστής – Βίντεο-ντοκουμέντο με το σκούτερ (video)

Την εταιρεία real estate του τοπογράφου «ξεσκονίζουν» οι αρχές

ψυχικο δολοφονια

Στη Μύκονο και στην Ίο ψάχνουν την άκρη του νήματος για την εν ψυχρώ δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, σήμερα το πρωί. Οι αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους την αποκαλούμενη και ως «Μαφία της Μυκόνου» και θα ξεσκονίσουν τους φακέλους με τα έργα και τις μελέτες που είχε αναλάβει το θύμα.

Το θύμα όπως και ο συνέταιρός του που διατηρούν τεχνική-κατασκευαστική εταιρεία στο Ψυχικό, δεν είχαν απασχολήσει ποτέ τις Αρχές για το παραμικρό. Ήταν γνωστός στα ελληνικά νησιά, όπως την Ίο, την Σέριφο, την Πάρο και την Αντίπαρο. Έκανε τοπογραφικές μελέτες κι άλλες δραστηριότητες παροχής τεχνικών συμβουλών.  Σύμφωνα με πληροφορίες του Αlpha, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών βρίσκεται στη Μύκονο, ενώ διατάχθηκε άρση απορρήτου των επικοινωνιών.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το 80% της δραστηριότητας της εταιρείας αφορούσε την Μύκονο, όπου έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για ζητήματα που αφορούν την δομή, αλλά και σε άλλα νησιά του Κυκλάδων όπως για παράδειγμα στη Ίο και την Πάρο. Ο τοπογράφος φέρεται ότι απασχολούνταν σύμφωνα με τις πληροφορίες και με εταιρεία διαχείρισης ακινήτων, το real estate.

 

 

Το θύμα ενδεχομένως με την επαγγελματική του δραστηριότητα να είχε ενοχλήσει κάποιους και φρόντισαν να τον βγάλουν από τη μέση. Τα σενάρια αυτά πρόκειται να ερευνηθούν. Θα καταθέσουν συνεργάτες από το γραφείο, από το οικογενειακό του περιβάλλον. Στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκονται και δύο μηνύσεις που είχε καταθέσει ο τοπογράφος το 2021 και 2022 καταγέλοντας ότι είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από αγνώστους στο Χαλάνδρι και στη Μύκονο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μηνύσεις ήταν κατά αγνώστων, δε φέρεται να είχε κατονομάσει τους δράστες.

Σχετικά με το πώς έγινε η εν ψυχρώ εκτέλεση, πηγές από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών αναφέρουν ότι το θύμα ήταν ένας εύκολος στόχος. Δεν οπλοφορούσε, δεν συνοδευόταν, αιφνιδιάστηκε. Ήταν εύκολο για τον δράστη, το θύμα φορούσε απλώς μια βερμούδα πηγαίνοντας στο γραφείο του.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τα βίντεο, η μηχανή του δράστη ήταν κατω από τα γραφεία της εταιρείας την Δευτέρα, και πιθανότατα να ήταν και τις προηγούμενες μέρες εκεί.

Μάλιστα, από τις 20 σφαίρες, τουλάχιστον 10 πέτυχαν τον άτυχο τοπογράφο. Οι έρευνες δεν βρίσκονται σε τυφλό δρόμο, λένε αστυνομικές πηγές.

 

Είχε κάνει πρόβα την εκτέλεση ο δολοφόνος

Η αστυνομία έχει στα χέρια της βίντεο και από την δολοφονία αλλά και από την πρόβα που έκανε ο εκτελεστής 24 ώρες πριν την εκτέλεση που έχουν καταγράψει τον δολοφόνο.

Οι κινήσεις του εκτελεστή «μαρτυρούν» πως είχε γίνει πρόβα πριν την δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου.

Συγκεκριμένα, περίπου στις 7 το πρωί της Τρίτης(02/07), 90 λεπτά πριν τη δολοφονία, ο δράστης βρισκόταν στο σημείο της επιχείρησης του θύματος μαζί με το μαύρο μηχανάκι του.

Το ίδιο συνέβη και την προηγούμενη μέρα νωρίς το πρωί, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικές αρχές από το βιντεοληπτικό υλικό.

Κάποια δεδομένα αυτής της εκτέλεσης κάνουν εντύπωση όμως στους αστυνομικούς. Ένα από αυτά είναι ότι ο εκτελεστής είχε σχεδιάσει με πρωτοφανή τρόπο λεπτομέρειες της δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ παρατήρησαν πως στην πλαστή πινακίδα που έφερε η μηχανή του εκτελεστή, φαίνεται ακόμη και η σφραγίδα ΚΤΕΟ.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Πού θα «πέσουν» βροχές και χαλάζι

Καρυστιανού: Η σκληρή απάντηση σε Άδωνι – «Φωνάζετε πάλι ανυπόστατες αρλούμπες»

Αγγελία για σεζόν στη Σέριφο έγινε viral: «Δεν ψάχνουμε για δούλους»

Αίας Μανθόπουλος: Η οικογένεια προχώρησε σε δωρεά οργάνων και «έδωσε ζωή» σε 5 ανθρώπους (video)

Αντώνης Ρέμος για φοροδιαφυγή: «Δεν το έχω κάνει, θα αποτινάξω κάθε μομφή σε βάρος μου»

Ρεμος

Αντώνης Ρέμος για φοροδιαφυγή: «Δεν το έχω κάνει, θα αποτινάξω κάθε μομφή σε βάρος μου»

«Με προσμονή περιμένω άμεσα να λάβω κλήση για να πληροφορηθώ τί μου αποδίδεται» ανέφερε ο…

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Την σκότωσε ο πρώην σύντροφός της με κυνηγετικό όπλο – Κύμα οργής από το κίνημα «Bruciamo Tutto»

AP22343424021175

Γυναικοκτονία στην Ιταλία: Την σκότωσε ο πρώην σύντροφός της με κυνηγετικό όπλο – Κύμα οργής από το κίνημα «Bruciamo Tutto»

Το πρωί, το κίνημα «Bruciamo Tutto» («Να τα Κάψουμε Όλα») οργάνωσε νέα κινητοποίηση, μπροστά από…

Ανείπωτη τραγωδία στην Κρήτη: Σκότωσε κατά λάθος τον μπατζανάκη του σε γλέντι – «Θεέ μου τι έκανα;» (video)

pexels solliefoto 313715

Ανείπωτη τραγωδία στην Κρήτη: Σκότωσε κατά λάθος τον μπατζανάκη του σε γλέντι – «Θεέ μου τι έκανα;» (video)

Μάλιστα ο 32χρονος δεν πίστευε αυτό που συνέβη και φώναζε «θεέ μου τι έκανα»