Πύργος: Ανατροπή στα αίτια θανάτου του 48χρονου – Στρεπτόκοκκος και όχι αράχνη η αιτία

Διαψεύστηκε αυτό που είχε δημοσιοποιηθεί ευρέως, ότι ο θάνατός του προήλθε από το τσίμπημα της δηλητηριώδους αράχνης «ερημίτης» και λόγω της τοξικότητας του δηλητηρίου υπέκυψε από σηψαιμικό σοκ.

μεθ Medium

Ενδελεχής νεκροψία-νεκροτομή οδήγησε σε ανατροπή για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 48χρονος στον Πύργο, Ηλείας.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μετά τη νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα για τα αίτια θανάτου του 48χρονου που παραθέριζε στην περιοχή του Κατάκολου, διαψεύστηκε αυτό που είχε δημοσιοποιηθεί ευρέως, ότι ο θάνατός του προήλθε από το τσίμπημα της δηλητηριώδους αράχνης «ερημίτης» και λόγω της τοξικότητας του δηλητηρίου υπέκυψε από σηψαιμικό σοκ.

Φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι υποψίες για θάνατο από στρεπτόκοκκο.

Και για το δεύτερο περιστατικό θανάτου από την Αρχαία Ολυμπία υπάρχουν στοιχεία που οδήγησαν σε διερεύνηση και δόθηκαν δείγματα που βρίσκονται προς ανάλυση στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του ΠΓΝΠ.

Αναμένεται δε να επιβεβαιωθεί σήμερα αν ο δεύτερος άνδρας κατέληξε από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο (iGAS).

Όσον αφορά στο απολύτως εξακριβωμένο θέμα του 48χρονου παραθεριστή, σύμφωνα με ασφαλείς πηγές της εφημερίδας «Γνώμη» από ιατρικούς κύκλους, μέσω της επισταμένης της εξέτασης η ιατροδικαστής Τσιόλα που διεξήγαγε την νεκροψία παρατήρησε στοιχεία που παρέπεμπαν σε σοβαρή λοίμωξη και έστειλε δείγματα στο Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, το οποίο επιβεβαίωσε ότι αιτία θανάτου του παραθεριστή ήταν ο διεισδυτικός στρεπτόκοκκος (iGAS).

Νοσηλεύεται και τρίτος άνδρας

Εν τω μεταξύ νοσηλεύεται και τρίτος άνδρας από την περιοχή της Ηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πάσχων από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο ο οποίος βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση αλλά έχει διαφύγει του κινδύνου.

Στο πλαίσιο αυτό εξηγείται απολύτως και συνάγεται σαφώς το συμπέρασμα πως η ταχύτατη έλευση Κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο Νοσοκομείο Πύργου σχετίζεται προφανώς με άμεση ειδοποίηση από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για να προβεί σε συνεργασία με το Μικροβιολογικό Εργαστήριο σε αιματολογικούς ελέγχους όχι ρουτίνας αλλά διερεύνησης σε ευρύ φάσμα στον πληθυσμό της περιοχής σε σχέση με τα περιστατικά εμφάνισης στρεπτόκοκκου.

 

Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για προδοσία μετά από δωρεά σε ΜΚΟ υπέρ της Ουκρανίας

Ρωσοαμερικανίδα μπαλαρίνα καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για προδοσία μετά από δωρεά σε ΜΚΟ υπέρ της Ουκρανίας

Η ίδια η Καρέλινα, η οποία έχει διπλή υπηκοότητα (ρωσική και αμερικανική) δήλωσε ένοχη για…