Newsroom

Newsroom

Πυροβολισμοί σε σχολείο στο New Mexico των ΗΠΑ – Νεκροί δύο μαθητές και ο δράστης

Δύο μαθητές έπεσαν νεκροί σήμερα σε ένα περισταστικό με πυροβολισμούς σε λύκειο στο Νέο Μεξικό και ο φερόμενος δράστης σκοτώθηκε, έγινε γνωστό στο Twitter από την αστυνομία της πολιτείας που βρίσκεται στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ.

5a296c7f1dc5245f238b45a5

Το λύκειο Aztec High School, στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, εκκενώθηκε διευκρινίστηκε από τις αρχές χωρίς να υπεισέλθουν σε λεπτομέρειες.

Το γραφείο του Σερίφη έχει επιβεβαιώσει το περιστατικό και όλα τα σχολεία παραμένουν κλειστά για λόγους ασφαλείας. Επίσης, έχει ζητήσει από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα αμερικανικά δίκτυα, τα οποία επικαλούνται πηγές από την αστυνομία, οι αναφορές έκαναν λόγο για «αρκετά άτομα που έχουν τραυματιστεί».

Τοπικά Μέσα μεταδίδουν πως υπάρχουν ακόμα  15 τραυματίες. 

“Είναι τραγικό όταν τα παιδιά μας πλήττονται με αυτόν τον τρόπο, ιδίως σε σχολικά συγκροτήματα”, σχολίασε ο επικεφαλής της φυλής των Ναβάχο, Ράσελ Μπεγκάγιε, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Όλα τα σχολεία της περιοχές αποκλείστηκαν για προληπτικούς λόγους. Η αστυνομία ερευνά το επεισόδιο που σημειώθηκε στο Άζτεκ, μια μικρή πόλη 7.000 κατοίκων. “Τα γεγονότα αυτά είναι απρόβλεπτα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τους οικείους μας, τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας”, κατέληξε ο Μπεγκάγιε.

Περίπου 3.700 παιδιά και έφηβοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από τις αρχές του χρόνου στις Ηνωμένες Πολιτείες από πυροβόλα όπλα. Σύμφωνα με τον ιστότοπο gunviolencearchive.org έχουν καταγραφεί περίπου 328 επεισόδια με πυροβολισμούς στα οποία ενεπλάκησαν περισσότερα από δύο πρόσωπα.

Συγκινεί ο Καραλής μετά το μετάλλιο για τις δυσκολίες που έχει περάσει: «Κατάθλιψη, ρατσισμό, τραυματισμούς» (vid)

CropImage 2

Συγκινεί ο Καραλής μετά το μετάλλιο για τις δυσκολίες που έχει περάσει: «Κατάθλιψη, ρατσισμό, τραυματισμούς» (vid)

Οι πρώτες δηλώσεις του Έλληνα ολυμπιονίκη μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο άλμα επί…