Ράφα: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τα ονόματα των έξι νεκρών ομήρων της Χαμάς που εντοπίστηκαν σε σήραγγα

Ανάμεσα στις σορούς, και ο Ισραηλινοαμερικανός Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν. Οι υπόλοιποι είναι οι Καρμέλ Γκατ, Έντεν Γερουσάλμι, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο.

omiroi arthroy

Οι σοροί έξι ομήρων που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ανασύρθηκαν από σήραγγα στην περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός.

Τα πτώματα των Καρμέλ Γκατ, Έντεν Γερουσάλμι, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, Αλεξάντερ Λομπάνοφ, Άλμογκ Σαρούσι και Όρι Ντανίνο μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, ανέφερε σε μια ανακοίνωση.

 

 

 

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι, νωρίτερα σήμερα, σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από την ισλαμιστική παλαιστιανιακή οργάνωση Χαμάς. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι ένας από τους ομήρους που βρέθηκε νεκρός ήταν Ισραηλινοαμερικανός πολίτης, ο 23χρονος Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν.

«Μην έχετε αμφιβολία, οι ηγέτες της Χαμάς θα πληρώσουν για τα εγκλήματά τους. Και εμείς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε 24 ώρες το 24ωρο για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία που θα διασφαλίζει την απελευθέρωση των υπόλοιπων ομήρων», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ο Χερς ήταν ένας από τους αθώους που δέχθηκαν βάναυση επίθεση ενώ συμμετείχαν σε ένα μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Έχασε το χέρι του βοηθώντας φίλους και ξένους κατά την άγρια σφαγή που διαπράχθηκε από τη Χαμάς», είπε ο Μπάιντεν.

Επίσης, η οικογένεια του 23χρονου Ισραηλοαμερικανού ομήρου της Χαμάς, Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν επιβεβαίωσε ότι βρέθηκε νεκρός στη Λωρίδα της Γάζας. «Με ραγισμένες καρδιές, η οικογένεια Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι συντετριμμένη που ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου τους γιου και αδελφού, Χερς», ανέφερε η δήλωση και προσθέτει: «Η οικογένεια σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ομήρους, καθώς οι γονείς του είχαν συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και πίεζαν αμείλικτα για τη βοήθειά τους. Τον περασμένο μήνα, μίλησαν στο συνέδριο των Δημοκρατικών, όπου το πλήθος φώναζε «φέρτε τους σπίτι».

 

 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τα ονόματα των έξι νεκρών ομήρων της Χαμάς που εντοπίστηκαν σε σήραγγα στη Ράφα
Οι γονείς του Χερς Γκόλντμπεργκ-Πόλιν

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ομήρους, καθώς οι γονείς του είχαν συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και πίεζαν αμείλικτα για τη βοήθειά τους.

Τον περασμένο μήνα, μίλησαν στο συνέδριο των Δημοκρατικών, όπου το πλήθος φώναζε «φέρτε τους σπίτι».

Η καταστροφή της Κάρλας: Όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος δηλώνει… αναρμόδιος για το περιβάλλον

Η καταστροφή της Κάρλας: Όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος δηλώνει… αναρμόδιος για το περιβάλλον

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης κήρυξε τον εαυτό του αναρμόδιο, όταν ρωτήθηκε για τη διαχείριση του προβλήματος.