Newsroom

Newsroom

Ράιχενμπαχ: "Σε 2-3 χρόνια η Ελλάδα θα ξαναέχει ανάπτυξη"

Λίγο πριν την κατάθεση της πρώτης έκθεσης της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, ο επικεφαλής, Χόρστ Ράιχενμπαχ, εκτίμησε ότι θα…

reichenbach

Λίγο πριν την κατάθεση της πρώτης έκθεσης της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα, ο επικεφαλής, Χόρστ Ράιχενμπαχ, εκτίμησε ότι θα απαιτηθούν δύο έως τρία χρόνια για να μπει η Ελλάδα και πάλι στον δρόμο της ανάπτυξης, παραδεχόμενος ότι τα αποτελέσματα των διαρθρωτικών αλλαγών δεν φαίνονται εν μια νυκτί.

“Μετά την τελευταία μου επίσκεψη στην Αθήνα είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε την πρώτη μας έκθεση και είναι ακόμη πολύ νωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες”, ανέφερε σε συνέντευξη του στο «Έθνος της Κυριακής» ο κ. Ράιχενμπαχ. “Όμως, όπως ακούσατε όταν ήμουν στην Αθήνα, υπάρχουν ορισμένες προφανείς προτεραιότητες. Η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και της φορολογίας, κυρίως της είσπραξης φόρων, είναι από τις πρώτες. Και φαίνεται ότι είναι σημαντικό να εξετάσουμε τα προβλήματα πρόσβασης στη χρηματοδότηση που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, κυρίως οι μικρές”.

Όταν ρωτήθηκε για το πόσο δεσμευτική είναι η άποψη της Ομάδας Δράσης για την ελληνική κυβέρνηση ο Χόρστ Ράιχενμπαχ διευκρίνισε: «Να υπενθυμίσω ότι η ομάδα δράσης συστάθηκε κατόπιν αιτήματος του Έλληνα πρωθυπουργού, κυρίου Παπανδρέου, προκειμένου να υποστηριχθεί η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής και να συμβάλει στην επιτάχυνση της χρήσης των ευρωπαϊκών κονδυλίων που μπορούν να βοηθήσουν την Ελλάδα να επιστρέψει στον δρόμο της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας. Ο ρόλος μας είναι να συνδράμουμε, όχι να ελέγξουμε και όχι να κάνουμε νομοθετικές προτάσεις».

Παράλληλα, αναγνώρισε ότι πολλές από τις απαιτούμενες αλλαγές δεν θα είναι αρεστές, αλλά τις χαρακτήρισε «ευεργετικές» για την οικονομία και την ελληνική κοινωνία.
“Είμαι αισιόδοξος ότι η πρόοδος θα είναι δυνατή, επειδή πολλοί Έλληνες πολιτικοί και ο ελληνικός λαός θέλουν να δουν τα πράγματα να αλλάζουν. Αν μας ζητηθεί, η ομάδα δράσης είναι διαθέσιμη να παράσχει τεχνική υποστήριξη και να βοηθήσει. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς: πολλές από τις απαιτούμενες αλλαγές δεν θα είναι αρεστές σε όλους, αλλά η συνολική τους επίδραση στην οικονομία της Ελλάδας και άρα την ελληνική κοινωνία θα είναι ευεργετική”.

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

mesi

«Πυρά» από την κυβέρνηση της Αργεντινής κατά του Λιονέλ Μέσι: «Θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα ρατσιστικά σχόλια κατά της Γαλλίας!» (video)

Μπελάδες για την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Αργεντινής και τον Λιονέλ Μέσι λόγω των όσων συνέβησαν…