Ρατσιστική χυδαία επίθεση Τραμπ σε Καμάλα Χάρις: «Είναι Ινδή ή είναι μαύρη;»

Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «προσβλητικά» τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ.

Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβήτησε αν η Δημοκρατική αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές Κάμαλα Χάρις είναι “μαύρη” κατά την αμφιλεγόμενη εμφάνισή του στο μεγαλύτερο ετήσιο συνέδριο μαύρων δημοσιογράφων των ΗΠΑ την Τετάρτη.

Είναι Ινδή ή μαύρη;” είπε ο Τραμπ για την αντίπαλό του στην προεδρική κούρσα, δεχόμενος επικριτικά σχόλια. “Ήταν Ινδή σε όλη της τη διαδρομή και ξαφνικά έκανε στροφή και έγινε μαύρη”.

Η Χάρις, η μητέρα της οποίας ήταν Ινδή και ο πατέρας της Αφροαμερικανός, είναι η πρώτη Αφροαμερικανή και Ασιατο-Αμερικανή αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Από την έναρξη της προεκλογικής της εκστρατείας της για τον Λευκό Οίκο στις αρχές του μήνα, η Χάρις έχει δεχθεί καταιγισμό σεξιστικών και ρατσιστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο, ενώ οι ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος έχουν παροτρύνει τους νομοθέτες να απέχουν από προσωπικές επιθέσεις και να επικεντρωθούν στις πολιτικές της θέσεις.

Η συνέντευξη του Τραμπ μπροστά σε ένα κοινό περίπου 1.000 δημοσιογράφων – ξεκίνησε με ένταση, όταν η δημοσιογράφος του ABC News Ρέιτσελ Σκοτ ζήτησε από τον Τραμπ να εξηγήσει γιατί οι μαύροι ψηφοφόροι πρέπει να τον υποστηρίξουν παρά το ιστορικό ρατσιστικών σχολίων.

Ο Τραμπ χαρακτήρισε την ερώτηση “φρικτή”, “εχθρική” και “ντροπή” και χαρακτήρισε το ABC “δίκτυο ψεμάτων”.

“Υπήρξα ο καλύτερος πρόεδρος για τον μαύρο πληθυσμό μετά τον Αβραάμ Λίνκολν”, είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε “προσβλητικά” τα σχόλια του Τραμπ για τη φυλετική ταυτότητα της Χάρις.

Η πρώτη εμφάνιση του Τραμπ στο ετήσιο συνέδριο της Εθνικής Ένωσης Μαύρων Δημοσιογράφων προκάλεσε αντιδράσεις και ένας από τους συμπροέδρους του συνεδρίου παραιτήθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Μιλώντας στους συνέδρους, ο Τραμπ είπε ότι, μολονότι εξασφάλισε την υποστήριξη του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη της εταιρείας Tesla Ίλον Μασκ, τάσσεται κατά του να έχουν όλοι ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Είπε επίσης ότι εφόσον εκλεγεί θα δώσει χάρη στους “διαδηλωτές της 6ης Ιανουαρίου” που εισέβαλαν στο Κογκρέσο προσπαθώντας να εμποδίσουν την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν, επειδή “καταδικάστηκαν από ένα πολύ σκληρό σύστημα”.

Όσον αφορά τη μετανάστευση, είπε ότι το μήνυμά του είναι ότι θα σταματήσει εκείνους που εισβάλλουν στη χώρα και ότι την πρώτη ημέρα της προεδρίας του θα κλείσει τα σύνορα.

Ειδήσεις σήμερα:

Έπαθε το σοκ της ζωής της: 30χρονη ανακάλυψε πως ο σύντροφός της ήταν ο βιολογικός της αδελφός

Φωτιά στην Εύβοια: Καίγεται ανεξέλεχτα το πευκοδάσος – Δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής (video)

Η «συμμαχία των 5» για το σκάνδαλο των υποκλοπών: Στη Βουλή καλείται η Αδειλίνη για το πόρισμα του Αρείου Πάγου

Σαντορίνη: Το απίστευτο μήνυμα μαγαζιού σε ντόπιους – «Μη σηκώνεστε για να κάτσουν οι τουρίστες»