Ρέντης: Δολοφονική επίθεση εργοδότη σε βάρος μετανάστη εργάτη – «Τον χτύπησε με αυτοκίνητο επιδιώκοντας να τον λιώσει» (Εικόνες)

Το αφεντικό τον χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές και μετά τον καταδίωξε και τον χτύπησε με αυτοκίνητο επιδιώκοντας να τον λιώσει. Δεν δίστασε μάλιστα να του πει ανοιχτά ότι θα τον μετέφερε στο χωριό του για τον σκοτώσει. Του φώναζε ουρλιάζοντας: "Φύγε από εδώ, βρόμικοι Πακιστανοί, είστε όλοι κλέφτες."

jamie fenn gzBvE6 ohGA unsplash

Εργοδότης προχώρησε σε δολοφονική, ρατσιστική επίθεση σε βάρος μετανάστη εργάτη στον Ρέντη με το θύμα να καταλήγει στο νοσοκομείο. Ο Σαχζάτ Ραούφ, μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, ήρθε αντιμέτωπος με την κτηνώδη βία του εργοδότη του χθες (16/07), όταν απαίτησε το στοιχειώδες -να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα μεροκάματα του.

Η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» γνωστοποίησε το περιστατικό.

«Αρκεί να έσκυβε το κεφάλι και να δούλευε απλήρωτος»

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εργάτης δούλευε σε συνεργείο επισκευής φρένων στην περιοχή του Ρέντη και ζήτησε από τον εργοδότη του να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα μεροκάματα του. Τότε ο εργοδότης φέρεται να τον ξυλοφόρτωσε και έπειτα να τον καταδίωξε και να τον χτύπησε με αυτοκίνητο. «Δεν δίστασε μάλιστα να του πει ανοιχτά ότι θα τον μετέφερε στο χωριό του για τον σκοτώσει», αναφέρει η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» στην ανάρτησή της ενώ φέρεται πως ο εργοδότης φέρεται να απευθύνθηκε υβριστικά προς τον εργάτη λόγω της καταγωγής του.

Το θύμα της επίθεσης κατέληξε στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου παρέμεινε όλη την νύχτα και σήμερα κατέθεσε μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας. Η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» επισημαίνει πως «ο εργοδότης συνελήφθη και προσήχθη στον εισαγγελέα καθώς υπήρχαν κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση». 

Η ανάρτηση της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»

«Δολοφονική ρατσιστική επίθεση εργοδότη σε βάρος μετανάστη εργάτη στο Ρέντη

Την κτηνώδη βία του εργοδότη του αντιμετώπισε χθες ο Σαχζάτ Ραούφ, μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν, όταν απαίτησε να του καταβληθούν τα δεδουλευμένα μεροκάματα του. Εργάζονταν σε συνεργείο επισκευής φρένων στο Ρέντη φτάνοντας ακόμη και τις 12-15 ώρες την ημέρα.

Το αφεντικό τον χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές και μετά τον καταδίωξε και τον χτύπησε με αυτοκίνητο επιδιώκοντας να τον λιώσει. Δεν δίστασε μάλιστα να του πει ανοιχτά ότι θα τον μετέφερε στο χωριό του για τον σκοτώσει. Του φώναζε ουρλιάζοντας: “Φύγε από εδώ, βρόμικοι Πακιστανοί, είστε όλοι κλέφτες.”

Κατέληξε στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας όπου παρέμεινε όλη την νύχτα. Σήμερα κατέθεσε μήνυση στο Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Αστυνομίας.

Το δολοφονικό χέρι του εργοδότη όπλισε η ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης για την οποία οι μετανάστες εργάτες και οι πρόσφυγες όταν δεν πνίγονται από τις επαναπροωθήσεις του Λιμενικού όπως οι 600 στην Πύλο έχουν να αντιμετωπίσουν τις ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στην Νίκαια, τα Πατήσια, το κέντρο της Αθήνας.Έχουν να αντιμετωπίσουν και την αχαλίνωτη βία των εργοδοτών η οποία τροφοδοτείται από την κυβέρνηση που ψήφισε τους δουλεμπορικούς νόμους Καιρίδη, με τον μετανάστη να εξαρτάται αν θα πάρει χαρτιά από τον κάθε εργοδότη που του δίνει χαρτί πρόσληψης-υποταγής.

Αυτή είναι η περίπτωση του εργάτη Σαχζάτ Ραούφ. Το αφεντικό τον ήθελε σκλάβο και τα χαρτιά του θα τα υπέγραφε για να μείνει στη δουλειά αρκεί να έσκυβε το κεφάλι και να δούλευε απλήρωτος.

Καλούμε τα εργατικά συνδικάτα να σταθούν στο πλευρό των μεταναστών εργατών.

Απαιτούμε την σύλληψη του εργοδότη και την παραδειγματική τιμωρία για την ρατσιστική δολοφονική επίθεση.

Είναι πολλοστή επίθεση εργοδότη και για αυτό απαιτούμε την κατάργηση των ρατσιστικών δουλεμπορικών νόμων.

Απαιτούμε την άμεση νομιμοποίηση όλων των εργατών. Χαρτιά για όλους, σύνορα ανοιχτά για την προσφυγιά, τιμωρία των δολοφόνων της κυβέρνησης και του Λιμενικού για το έγκλημα της Πύλου.

YΓ. Στις 4μμ ο εργοδότης συνελήφθη και προσήχθη στον εισαγγελέα καθώς υπήρχαν κάμερες που κατέγραψαν την επίθεση

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»

Δείτε την ανάρτηση:

Αρχική φωτογραφία: Φωτογραφία αρχείου

Ειδήσεις σήμερα:

Σπίρτζης σε Κουτροκόη: «Θα χάσετε τη δουλειά σας με αυτό το κόστος» – «Τα δικά σας οικονομικά να κοιτάτε» (video)

Μύκονος: Τουρίστες μοίρασαν λεφτά σε παιδιά Ρομά – Έδωσαν ακόμα και χαρτονομίσματα των 100 ευρώ (video)

Δημήτρης Σαββίδης: Το βίντεο που κάνει θραύση και τα λέει όλα για κυβέρνηση και ΜΜΕ – «Αρκεί να δεις 5 λεπτά ειδήσεις»

Αναγνώστης χειλιών «διαβάζει» τι είπε ο εκνευρισμένος Κάρολος στον φρουρό για να βοηθήσει την Καμίλα με το παλτό της

Πειραιάς – Απόπειρα δολοφονίας : Η στιγμή που η 16χρονη επιτίθεται με μαχαίρι στη 19χρονη (video)

Πειραιάς – Απόπειρα δολοφονίας : Η στιγμή που η 16χρονη επιτίθεται με μαχαίρι στη 19χρονη (video)

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, μπροστά στην επίθεση βρισκόταν και ο φίλος της…

Περίεργη ανατροπή στην υπόθεση Αυγενάκη: Ανακάλεσε την μήνυση εναντίον του ο υπάλληλος του αεροδρομίου

Περίεργη ανατροπή στην υπόθεση Αυγενάκη: Ανακάλεσε την μήνυση εναντίον του ο υπάλληλος του αεροδρομίου

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η κίνηση του υπάλληλου του αεροδρομίου ,μετά το επεισόδιο με τον Λευτέρη…